VAKANTIE IN DE PROVENCE? HIER MOET JE HEEN!
Nieuws

Vakantie in de provence? hier moet je heen!

Heel veel Vlamingen vertrekken dit weekend of één van de komende weken naar de Provence. Voor ik een flatje in Barcelona kocht ging ik er ook zo graag heen. Ik heb de mooiste herinneringen aan de etentjes die ik er had in het restaurant van Wout Bru.

En aan de wandeling die ik maakte op de Mont Ventoux met m’n papa en broer. Ik was toen nog een heel stuk zwaarder maar wel al begonnen aan m’n wandeltochten omdat ik dringend wou afvallen, en m’n papa en broer die toen op bezoek waren in een huis dat we huurden in L’Isle-sur-la-Sorgue, zagen het ook wel zitten om die grote reus te beklimmen. Een ervaring om nooit te vergeten.

In de Provence kun je heerlijk eten, maar je kunt er ook topproducten kopen. Op de plaatselijke marktjes bijvoorbeeld. Bij wijnboeren in de buurt kun je prima, betaalbare, vaak biologische wijnen kopen. En de olijfolie uit de Provence is heerlijk.

VAKANTIE IN DE PROVENCE? HIER MOET JE HEEN!

Ik heb zeer goede herinneringen aan Chateau Estoublon. Iets ten zuiden van Les Alpilles, halfweg tussen Arles en Avignon kun je het prachtige domein bezoeken en het indrukwekkende kasteel uit de 18de eeuw. Je kunt er iets eten en drinken, en vooral: prachtige producten kopen. De olijfolie is fantastisch, en komt in de meest luxueuze verpakkingen. Sommige flessen lijken wel flacons van parfums.

Ook de wijnen die op het domein gemaakt worden, zijn prima. Zelf vind ik vooral de witte een aanrader. Ik ga er trouwens dit jaar voor het eerst opnieuw heen, want we maken vanuit Barcelona een rondreis naar de Provence, en we logeren een paar dagen in een mooi hotel op wandelafstand.

Gerelateerde nieuwsberichten

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

National Chocolate Chip Day: een ode aan een geliefde lekkernij

Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer

Zin in iets lichts, feestelijks en boordevol smaak? 7x recepten met garnalen

Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer

Wat is moscato wijn en is het echt lekker of niet?

Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer

Zo maak je de perfecte geroosterde lamsbout in de oven

Ik was vorig jaar bij vrienden in het Zuiden van Frankrijk en ik zou bij hen koken met de ingrediënten die ze in huis hadden. De frigo zat vol met lekkers: onder andere een prachtige lamsbout … Lees meer