Heel veel Vlamingen vertrekken dit weekend of één van de komende weken naar de Provence. Voor ik een flatje in Barcelona kocht ging ik er ook zo graag heen. Ik heb de mooiste herinneringen aan de etentjes die ik er had in het restaurant van Wout Bru.
En aan de wandeling die ik maakte op de Mont Ventoux met m’n papa en broer. Ik was toen nog een heel stuk zwaarder maar wel al begonnen aan m’n wandeltochten omdat ik dringend wou afvallen, en m’n papa en broer die toen op bezoek waren in een huis dat we huurden in L’Isle-sur-la-Sorgue, zagen het ook wel zitten om die grote reus te beklimmen. Een ervaring om nooit te vergeten.
In de Provence kun je heerlijk eten, maar je kunt er ook topproducten kopen. Op de plaatselijke marktjes bijvoorbeeld. Bij wijnboeren in de buurt kun je prima, betaalbare, vaak biologische wijnen kopen. En de olijfolie uit de Provence is heerlijk.
Ik heb zeer goede herinneringen aan Chateau Estoublon. Iets ten zuiden van Les Alpilles, halfweg tussen Arles en Avignon kun je het prachtige domein bezoeken en het indrukwekkende kasteel uit de 18de eeuw. Je kunt er iets eten en drinken, en vooral: prachtige producten kopen. De olijfolie is fantastisch, en komt in de meest luxueuze verpakkingen. Sommige flessen lijken wel flacons van parfums.
Ook de wijnen die op het domein gemaakt worden, zijn prima. Zelf vind ik vooral de witte een aanrader. Ik ga er trouwens dit jaar voor het eerst opnieuw heen, want we maken vanuit Barcelona een rondreis naar de Provence, en we logeren een paar dagen in een mooi hotel op wandelafstand.
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer