VAKANTIE IN DE PROVENCE? HIER MOET JE HEEN!

Heel veel Vlamingen vertrekken dit weekend of één van de komende weken naar de Provence. Voor ik een flatje in Barcelona kocht ging ik er ook zo graag heen. Ik heb de mooiste herinneringen aan de etentjes die ik er had in het restaurant van Wout Bru.

En aan de wandeling die ik maakte op de Mont Ventoux met m’n papa en broer. Ik was toen nog een heel stuk zwaarder maar wel al begonnen aan m’n wandeltochten omdat ik dringend wou afvallen, en m’n papa en broer die toen op bezoek waren in een huis dat we huurden in L’Isle-sur-la-Sorgue, zagen het ook wel zitten om die grote reus te beklimmen. Een ervaring om nooit te vergeten.

In de Provence kun je heerlijk eten, maar je kunt er ook topproducten kopen. Op de plaatselijke marktjes bijvoorbeeld. Bij wijnboeren in de buurt kun je prima, betaalbare, vaak biologische wijnen kopen. En de olijfolie uit de Provence is heerlijk.

Ik heb zeer goede herinneringen aan Chateau Estoublon. Iets ten zuiden van Les Alpilles, halfweg tussen Arles en Avignon kun je het prachtige domein bezoeken en het indrukwekkende kasteel uit de 18de eeuw. Je kunt er iets eten en drinken, en vooral: prachtige producten kopen. De olijfolie is fantastisch, en komt in de meest luxueuze verpakkingen. Sommige flessen lijken wel flacons van parfums.

Ook de wijnen die op het domein gemaakt worden, zijn prima. Zelf vind ik vooral de witte een aanrader. Ik ga er trouwens dit jaar voor het eerst opnieuw heen, want we maken vanuit Barcelona een rondreis naar de Provence, en we logeren een paar dagen in een mooi hotel op wandelafstand.