De lekkerste vakantieplekjes volgens Roger van Damme

Het is weer zomer, en dan gaan veel mensen op vakantie. In deze zomerreeks vraagt Would Be Chef aan boeiende Vlamingen wat hun favoriete adresjes zijn in het buitenland, en wat ze het liefste eten op vakantie. Dat blijkt vaak verrassend eenvoudig te zijn, en vaak ook niet al te ver weg. Veel meer dan naar de andere kant van de wereld willen mensen in de zomer graag naar een chille plek niet al te ver weg reizen. Dat snap ik. En daar dan vooral een eerlijke en lekkere keuken ontdekken. Vandaag de zomerse antwoorden van mijn goede vriend, sterrenchef Roger van Damme.

 

 

Wat is je beste reisbestemming ooit?

Moeilijk om te zeggen, heb al zoveel mooie plekken mogen zien in mijn leven. Het ligt er wat aan waar je voor kiest. De ene keer ga je voor reizen in de natuur, een andere keer kies je voor wat cultuur of een boeiende stad. Mijn mooiste strandvakantie was zeker op de Maldiven. Tokyo is de strafste stad voor mij. Maar mijn favoriete foodstad, waar je het lekkerste eten kan, is toch wel Bangkok.

Eten op vakantie, wat moet dat voor jou zijn?

Ook daar heb ik geen regels. Alles kan. Dat mag als eens luxe zijn maar dat mag evengoed street food zijn of een BBQ op een mooi strandje. Als het maar lekker is.

Waar gaat de vakantie dit jaar heen en waarom?

Dit jaar gaan we 2 weekjes naar Ibiza. Gewoon lekker rusten en wat genieten. We zullen ook wel eens met vrienden iets doen, een toffe boottrip bijvoorbeeld, en we gaan vooral veel lekker eten. En voor de rest staat er niet al te veel op het programma. Het is al zo’n druk jaar geweest, ik ben al zo vaak voor de job weggeweest het voorbije jaar, dat ik dit keer niet al te ver wil reizen. Gewoon genieten met het gezin dus.

Wat is de beste maaltijd die je ooit op vakantie AT en waar?

Dit is echt geen makkelijk vraag, ik heb al zo vaak zo lekker gegeten. Maar als je nu echt over fijne restaurants op vakantie spreekt, dan kies ik voor La Granja in Ibiza. We waren daar met een leuke groep vrienden en het was zeer gezellig. Maar Paste in Bangkok was voor mij ook uniek. Ook een echte aanrader, als je daar ooit bent!