Het is weer zomer, en dan gaan veel mensen op vakantie. In deze zomerreeks vraagt Would Be Chef aan boeiende Vlamingen wat hun favoriete adresjes zijn in het buitenland, en wat ze het liefste eten op vakantie. Dat blijkt vaak verrassend eenvoudig te zijn, en vaak ook niet al te ver weg. Veel meer dan naar de andere kant van de wereld willen mensen in de zomer graag naar een chille plek niet al te ver weg reizen. Dat snap ik. En daar dan vooral een eerlijke en lekkere keuken ontdekken. Vandaag de zomerse antwoorden van mijn goede vriend, sterrenchef Roger van Damme.
Moeilijk om te zeggen, heb al zoveel mooie plekken mogen zien in mijn leven. Het ligt er wat aan waar je voor kiest. De ene keer ga je voor reizen in de natuur, een andere keer kies je voor wat cultuur of een boeiende stad. Mijn mooiste strandvakantie was zeker op de Maldiven. Tokyo is de strafste stad voor mij. Maar mijn favoriete foodstad, waar je het lekkerste eten kan, is toch wel Bangkok.
Ook daar heb ik geen regels. Alles kan. Dat mag als eens luxe zijn maar dat mag evengoed street food zijn of een BBQ op een mooi strandje. Als het maar lekker is.
Dit jaar gaan we 2 weekjes naar Ibiza. Gewoon lekker rusten en wat genieten. We zullen ook wel eens met vrienden iets doen, een toffe boottrip bijvoorbeeld, en we gaan vooral veel lekker eten. En voor de rest staat er niet al te veel op het programma. Het is al zo’n druk jaar geweest, ik ben al zo vaak voor de job weggeweest het voorbije jaar, dat ik dit keer niet al te ver wil reizen. Gewoon genieten met het gezin dus.
Dit is echt geen makkelijk vraag, ik heb al zo vaak zo lekker gegeten. Maar als je nu echt over fijne restaurants op vakantie spreekt, dan kies ik voor La Granja in Ibiza. We waren daar met een leuke groep vrienden en het was zeer gezellig. Maar Paste in Bangkok was voor mij ook uniek. Ook een echte aanrader, als je daar ooit bent!
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer