Het is weer zomer, en dan gaan veel mensen op vakantie. In deze zomerreeks vraagt Would Be Chef aan boeiende Vlamingen wat hun favoriete adresjes zijn in het buitenland, en wat ze het liefste eten op vakantie. Dat blijkt vaak verrassend eenvoudig te zijn, en vaak ook niet al te ver weg. Veel meer dan naar de andere kant van de wereld willen mensen in de zomer graag naar een chille plek niet al te ver weg reizen. Dat snap ik. En daar dan vooral een eerlijke en lekkere keuken ontdekken. Vandaag de zomerse antwoorden van mijn goede vriend, sterrenchef Roger van Damme.
Moeilijk om te zeggen, heb al zoveel mooie plekken mogen zien in mijn leven. Het ligt er wat aan waar je voor kiest. De ene keer ga je voor reizen in de natuur, een andere keer kies je voor wat cultuur of een boeiende stad. Mijn mooiste strandvakantie was zeker op de Maldiven. Tokyo is de strafste stad voor mij. Maar mijn favoriete foodstad, waar je het lekkerste eten kan, is toch wel Bangkok.
Ook daar heb ik geen regels. Alles kan. Dat mag als eens luxe zijn maar dat mag evengoed street food zijn of een BBQ op een mooi strandje. Als het maar lekker is.
Dit jaar gaan we 2 weekjes naar Ibiza. Gewoon lekker rusten en wat genieten. We zullen ook wel eens met vrienden iets doen, een toffe boottrip bijvoorbeeld, en we gaan vooral veel lekker eten. En voor de rest staat er niet al te veel op het programma. Het is al zo’n druk jaar geweest, ik ben al zo vaak voor de job weggeweest het voorbije jaar, dat ik dit keer niet al te ver wil reizen. Gewoon genieten met het gezin dus.
Dit is echt geen makkelijk vraag, ik heb al zo vaak zo lekker gegeten. Maar als je nu echt over fijne restaurants op vakantie spreekt, dan kies ik voor La Granja in Ibiza. We waren daar met een leuke groep vrienden en het was zeer gezellig. Maar Paste in Bangkok was voor mij ook uniek. Ook een echte aanrader, als je daar ooit bent!
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer
Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer
Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer
Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer
Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer