Vakantieblues. Wie herkent dat vreemde gevoel?
Nieuws

Vakantieblues. Wie herkent dat vreemde gevoel?

Ben ik de enige? De enige met die lichtjes merkwaardige afwijking? Het wordt dan eind juni, begin juli, en ik krijg zoals elk jaar toch weer eventjes de blues. Ik ben dolgelukkig hoor, omdat het weer zomervakantie is en ik eindelijk eens een paar weken alle riemen af kan leggen, de wekker mag vermoorden, en de sociale media in principe links zou kunnen laten liggen. Maar die langste dagen van het jaar, na een volledig seizoen ochtendradio maken, samen met die eerste gekoelde flesjes rosé van de zomer, doen mij altijd wat week worden in mijn hoofd.

Ik weet dat er nu weken van heerlijk niksen aankomen, en dat ik daar al een heel jaar naar snak, maar ik ben me nu ook wel weer ontzettend bewust van “de tijd”. De vorige zomervakantie was voor mijn gevoel pas gisteren. En morgen is het weer herfst. Intussen vul ik aan snel tempo mijn rimpelspaarkaart aan. Mijn ouders worden ouder, mijn petekindjes waren onlangs nog baby’s en nu zijn het al miniatuurvrouwtjes met een meninkje.

Ik heb leuke boeken en shorts in mijn koffer gestoken. Ik ga deze zomer veel vrienden zien met wie ik lange filosofische gesprekken ga voeren en visjes van de markt op de grill ga gooien en belachelijk goedkope maar uitstekende flessen Spaanse wijn ga drinken tot alle lichten van al onze buren in Barcelona al lang zijn gedoofd en de kaarsen op ons terrasje vanzelf zijn ingedommeld. Ik ga met mijn grote liefde nog eens een weekje door Frankrijk reizen, zoals we vroeger altijd deden, wat kijken we daar ontzettend naar uit, just the 2 of us, een weekje weg. We gaan daar slapen in mooie charmante hotels en eten in grote restaurants. Dus klagen doe ik zeker niet.

Maar de voorbije dagen hing er dus wel weer wat weemoed in mijn lijf. Ik zet dan oude jazzy songs op. Ik wandel wat mijmerend. Er hangt iets in mijn buik en in mijn keel dat lichtjes aangenaam en onaangenaam tegelijk is. En ik ben nu alweer bang voor de dag dat ik terugvlieg en weer in de routine van de werkweken sukkel, terwijl net daar mijn grote levensvreugde ligt: in mijn oh zo heerlijke job. Ik ben een rare. Met vreemde, maar wellicht herkenbare afwijkingen. En de vakantie blues heeft mij weer flink te grazen genomen. Heerlijk. Want pijn doet het niet, en het spoelt ook makkelijk weg.

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer