De zomer zit er bijna op, en de zomerreeks ook. In 2020 zal ik deze zomerreeks ongetwijfeld opnieuw “vanonder het zand” halen. Maar nu zijn we toe aan de laatste tips van bekende vrienden en kennissen. Wat zijn de plekjes waar ze graag heen gaan, wat eten ze graag, wat was hun beste reiservaring ooit, en het beste restaurant in het buitenland? Ik heb er zelf al veel van opgestoken, en jullie hopelijk ook.
Eén van de laatste lijstjes krijgen we vandaag van Geert Hoste. Geert is sinds jaar en dag één van m’n allerbeste en meest trouwe vrienden. Ik beschouw hem zelfs als een mentor. Telkens wanneer ik belangrijke beslissingen moet nemen in het leven, zal ik altijd even bij Geert langsgaan, of hem bellen. Zijn verstandige raad, zijn slimme inzichten, zijn rust en wijsheid zijn goud waard. En hij is op de koop toe een gentleman, die houdt van het goede leven. Ja, Geert en zijn lieve vrouw Veronique zijn erg belangrijk in ons leven.
Geert brengt over enkele weken een nieuw boek uit: “Laat me jou het verhaal vertellen”. Het wordt alweer een heerlijk leesboek vol autobiografische verhalen, en die lees ik ontzettend graag van hem. Uitgeverij 12 brengt het uit, en het zal half september in de winkel liggen. De voorbije maanden heeft Geert hard aan dit nieuwe boek gewerkt, de vakantie komt er daarom nu pas aan, de komende weken. Maar voor hij vertrekt geeft hij nog even z’n vakantietips mee.
Ik ben een fan van Manhattan. New York zie ik als een strandvakantie: een groot resort waar van alles te doen is, maar waar ik niet aan alles moet deelnemen. Dus ik hoef niet per sé heel veel zaken te zien of te doen. Er zijn, dat vind ik het leukste.
Ik laat me leiden door de website van Michelin. Ik zal niet snel een restaurant binnenstappen, dat niet opgenomen is in die gids. Ik ben wel avontuurlijk, maar mijn darmen laten graag iemand anders het veldwerk doen en zaken ontdekken. Tijdens verre reizen gaat hygiëne toch boven romantiek.
Verse vis of een Italiaans pasta met een ragout… de Wouldbechef weet dat ik de New Yorkse horecapaus Danny Meyers zijn tip om zo’n ragout te maken volg. (Bekijk hier Meyers truc voor de beste pasta) Een naam van een restaurant noemen is wat moeilijker, maar ik vind een goeie gastvrouw/gastheer in de zaal even belangrijk als de topsporters in de keuken.
Het is altijd last-minute werk. Toen ik in theatertours deed lag mijn agenda een paar jaar op voorhand vast, nu permitteer ik me om in de auto te stappen en naar Italië te rijden. Zonder een groot plan. Rust en lekker eten.
Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer
Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer
Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer
Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer
Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer
Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer
Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer
14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer