Vakantietips van mijn goede vriend Geert Hoste

De zomer zit er bijna op, en de zomerreeks ook. In 2020 zal ik deze zomerreeks ongetwijfeld opnieuw “vanonder het zand” halen. Maar nu zijn we toe aan de laatste tips van bekende vrienden en kennissen. Wat zijn de plekjes waar ze graag heen gaan, wat eten ze graag, wat was hun beste reiservaring ooit, en het beste restaurant in het buitenland? Ik heb er zelf al veel van opgestoken, en jullie hopelijk ook.

Eén van de laatste lijstjes krijgen we vandaag van Geert Hoste. Geert is sinds jaar en dag één van m’n allerbeste en meest trouwe vrienden. Ik beschouw hem zelfs als een mentor. Telkens wanneer ik belangrijke beslissingen moet nemen in het leven, zal ik altijd even bij Geert langsgaan, of hem bellen. Zijn verstandige raad, zijn slimme inzichten, zijn rust en wijsheid zijn goud waard. En hij is op de koop toe een gentleman, die houdt van het goede leven. Ja, Geert en zijn lieve vrouw Veronique zijn erg belangrijk in ons leven.

Geert brengt over enkele weken een nieuw boek uit: “Laat me jou het verhaal vertellen”. Het wordt alweer een heerlijk leesboek vol autobiografische verhalen, en die lees ik ontzettend graag van hem. Uitgeverij 12 brengt het uit, en het zal half september in de winkel liggen. De voorbije maanden heeft Geert hard aan dit nieuwe boek gewerkt, de vakantie komt er daarom nu pas aan, de komende weken. Maar voor hij vertrekt geeft hij nog even z’n vakantietips mee.

Wat is je beste reisbestemming ooit?

Ik ben een fan van Manhattan. New York zie ik als een strandvakantie: een groot resort waar van alles te doen is, maar waar ik niet aan alles moet deelnemen. Dus ik hoef niet per sé heel veel zaken te zien of te doen. Er zijn, dat vind ik het leukste.

Eten op vakantie, wat moet dat voor jou zijn?

Ik laat me leiden door de website van Michelin. Ik zal niet snel een restaurant binnenstappen, dat niet opgenomen is in die gids. Ik ben wel avontuurlijk, maar mijn darmen laten graag iemand anders het veldwerk doen en zaken ontdekken. Tijdens verre reizen gaat hygiëne toch boven romantiek.

Wat is de beste maaltijd die je ooit op vakantie en waar?

Verse vis of een Italiaans pasta met een ragout… de Wouldbechef weet dat ik de New Yorkse horecapaus Danny Meyers zijn tip om zo’n ragout te maken volg. (Bekijk hier Meyers truc voor de beste pasta) Een naam van een restaurant noemen is wat moeilijker, maar ik vind een goeie gastvrouw/gastheer in de zaal even belangrijk als de topsporters in de keuken.

Waar gaat de vakantie dit jaar heen en waarom?

Het is altijd last-minute werk. Toen ik in theatertours deed lag mijn agenda een paar jaar op voorhand vast, nu permitteer ik me om in de auto te stappen en naar Italië te rijden. Zonder een groot plan. Rust en lekker eten.