Val ik nu veel te snel af?
Nieuws

Val ik nu veel te snel af?

Toen ik een tiental dagen geleden plots duizelig werd en mijn bloeddruk controleerde bleek die veel te hoog te zijn. Een flinke 18 op 12 is echt niet OK. En toen ik de dag nadien bij mijn dokter op bezoek ging bleek ik weer 97,5 kilo te wegen. Ook veel te zwaar, zeker als je weet dat ik in 2016 amper 76 kilo woog. De dokter zei dat ik dringend weer gezonder moest gaan leven: voldoende slapen, minder alcohol, gezonder eten en veel sporten. En hij schreef me een half pilletje per dag voor mijn bloeddruk voor. Die is inmiddels weer op normaal niveau. Oef.

Intussen heb ik de voorbije week echt mijn uiterste best gedaan om gezonder te gaan leven. Ik heb ontzettend veel gewandeld, gemiddeld 15 kilometer per dag. Ik heb enkel heel licht en gezond gekookt. En ik heb zelfs mijn eigen wijntjes even links laten staan. En met een mooi resultaat. Ik weeg nu nog zo’n 93,5 kilogram. Op een weekje tijd zijn er dus goed 4 kilo afgegaan. Ik ben daar blij mee. Heel blij. Toch is er wat kritiek in mijn omgeving.

Volgens sommigen ben ik nu te snel aan het afvallen. En dat zou niet gezond zijn. De combinatie van heel veel bewegen en weinig eten zorgt voor een instant effect. Maar een hele goede vriendin van me, die veel met bewegen en voeding bezig is, zegt me dat je maximum een kilo of zo per week mag afvallen. De shock zou niet te groot mogen zijn voor je lichaam. Maar ik herinner me van toen ik ooit 40 kilo ben afgevallen, dat die eerste kilo’s ook verdacht vlot gingen. Daarna ging het met kleine ups and downs. Ik vermoed dat het deze keer net zo zal gaan. Hoe dan ook, ik blijf volhouden. Mijn gezondheid is te belangrijk.

Gerelateerde nieuwsberichten

iction

Ik heb nooit gerookt. Behalve … lang geleden …

Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer

Druiven in de keuken: meer dan een snack

Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer

on street food in Thailand

Al eens geprobeerd: krokodil op je bord?

Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

Wandelen: mijn dagelijkse yoga

Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer

De lekkerste recepten? Die van mijn mama Anny

Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer

Waar komen donuts precies vandaan?

Waar komen donuts precies vandaan?

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: er zijn verschillende theorieën over waar donuts precies vandaan komen, en verschillende culturen eisen de oorsprong een beetje op … Lees meer

Hier eet je volgens mij de allerbeste Crêpe Suzette

Crêpe Suzette is misschien wel de chicste pannenkoek die je ooit zult eten. Deze heerlijke Franse klassieker bestaat uit flinterdunne crêpes in een warme saus van boter, suiker, sinaasappelsap en sinaasappellikeur (vaak Grand Marnier of Cointreau) … Lees meer