Val ik nu veel te snel af?
Nieuws

Val ik nu veel te snel af?

Toen ik een tiental dagen geleden plots duizelig werd en mijn bloeddruk controleerde bleek die veel te hoog te zijn. Een flinke 18 op 12 is echt niet OK. En toen ik de dag nadien bij mijn dokter op bezoek ging bleek ik weer 97,5 kilo te wegen. Ook veel te zwaar, zeker als je weet dat ik in 2016 amper 76 kilo woog. De dokter zei dat ik dringend weer gezonder moest gaan leven: voldoende slapen, minder alcohol, gezonder eten en veel sporten. En hij schreef me een half pilletje per dag voor mijn bloeddruk voor. Die is inmiddels weer op normaal niveau. Oef.

Intussen heb ik de voorbije week echt mijn uiterste best gedaan om gezonder te gaan leven. Ik heb ontzettend veel gewandeld, gemiddeld 15 kilometer per dag. Ik heb enkel heel licht en gezond gekookt. En ik heb zelfs mijn eigen wijntjes even links laten staan. En met een mooi resultaat. Ik weeg nu nog zo’n 93,5 kilogram. Op een weekje tijd zijn er dus goed 4 kilo afgegaan. Ik ben daar blij mee. Heel blij. Toch is er wat kritiek in mijn omgeving.

Volgens sommigen ben ik nu te snel aan het afvallen. En dat zou niet gezond zijn. De combinatie van heel veel bewegen en weinig eten zorgt voor een instant effect. Maar een hele goede vriendin van me, die veel met bewegen en voeding bezig is, zegt me dat je maximum een kilo of zo per week mag afvallen. De shock zou niet te groot mogen zijn voor je lichaam. Maar ik herinner me van toen ik ooit 40 kilo ben afgevallen, dat die eerste kilo’s ook verdacht vlot gingen. Daarna ging het met kleine ups and downs. Ik vermoed dat het deze keer net zo zal gaan. Hoe dan ook, ik blijf volhouden. Mijn gezondheid is te belangrijk.

Gerelateerde nieuwsberichten

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer

iStock

Een slim trucje om je lief vandaag te verrassen

Over exact twee maand is het… 14 februari. Dan is het Valentijn. Het feest van de liefde. Maar zoveel mensen vinden dat een commercieel gedoe en zien het niet zitten om dan het verplichte romantische nummertje op te voeren … Lees meer