Misverstand: van deze gezonde voeding valt je niet af!

Er zijn ingrediënten die een super goede naam hebben bij diëtisten en bij voedingsdeskundigen, en die je vast en zeker in een evenwichtig dieet kunt integreren. Ze zitten bomvol goede voedingsstoffen, dus eet ze zeker. Maar opgelet: “gezond” wil niet zeggen dat er geen calorieën inzitten.

Het is goed om noten te eten bijvoorbeeld, ze bevatten veel eiwit, ijzer, vitamine E en B-vitaminen, en ze zijn daardoor het ideale tussendoortje. Maar noten zijn ook caloriebommen,  want ze bevatten heel veel vet. Nu is vet niet per se slecht, maar als je af wil vallen moet je er ook niet mee gaan overdrijven. Een handje tussendoor is prima, een hele zak is niet zo’n slim idee.

Hetzelfde gaat trouwens ook op voor ingrediënten als avocado’s, zoete aardappelen, sinaasappelsap en bruine rijst. Allemaal gezond, maar ze bevatten ook vet of suiker. De boodschap blijft toch altijd: evenwicht is belangrijk. Dus zorg voor een goed uitgebalanceerd dieet.

Zijn er dan geen ingrediënten waar je eindeloos veel van mag eten zonder dikker te worden? Groenten zijn sowieso uitstekend! Ze bevatten veel vitamines en voedingsvezels. Ze zitten ook boordevol antioxidanten die je cellen gezond houden. Maar sommige groenten hebben dus meer calorieën dan andere…