Het was al een hele week aangekondigd: woensdag (vandaag dus) wordt echt een topdag. Volop lente zou het worden. Tegen de twintig graden. Zonovergoten. Het kon niet op. Ik had al bijna mijn korte broek klaargelegd voor vandaag en een kleurrijke polo met korte mouwen. Gewoon omdat de weermannen en -vrouwen ons er helemaal warm voor gemaakt hadden.
Maar gisteren zag ik het al gebeuren, nog voor de weermannen aan het terugkrabbelen waren. Ik zag plots op mijn weer-app dat de zonnetjes plaats maakten voor wolken. En Davy bracht de boodschap gisteren ook in het nieuws van VTM: een volledig zonnige woensdag wordt het zeker niet. Stef zei zelfs: dat had ik eigenlijk niet zien aankomen. Gelijk had ie. Na al die hoera-berichten van de voorbije dagen is dit toch een beetje een domper op de feestvreugde.
Nu had ik zelfs een lunch op een gezellig terrasje geboekt voor deze middag. Leek me heerlijk. Met een fijne kameraad iets lekkers eten in de zon op een terras in Gent, het leek me een prima idee zo midden in de week, zeker omdat er dus zo’n prachtig weer voorspeld was. Maar ik zie de bui nu al hangen. Het zal wellicht lunchen onder de wolken worden.
En dan is de grootste bedreiging misschien nog niet de regen, maar het Sahara-zand dat misschien wel over ons uitgestrooid gaat worden. De zonsopgang en zonsondergang zouden voort prachtige rode hemels kunnen zorgen, met al dat zand dat met de warme lucht blijkbaar onderweg naar ons is. Maar in Spanje zorgde het gisteren ook voor een mooie laag rood zand op de auto’s en de terrassen.
Het zal me benieuwen wat het lunchmenu wordt straks: wolken, regen of zand in de soep. Hoe dan ook: we gaan ervoor. We nemen tegen beter weten de zonnebril mee (maar ook een truitje) en wie weet zijn de opklaringen vanmiddag in Gent wel zo breed dat we al een beetje een zomers gevoel krijgen. Dus lekker lunchen doen we sowieso. Op een terrasje, desnoods schuilend onder een parasol.
Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer
Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer
Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer
Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer
19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer
Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer
Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer
Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer