Het was al een hele week aangekondigd: woensdag (vandaag dus) wordt echt een topdag. Volop lente zou het worden. Tegen de twintig graden. Zonovergoten. Het kon niet op. Ik had al bijna mijn korte broek klaargelegd voor vandaag en een kleurrijke polo met korte mouwen. Gewoon omdat de weermannen en -vrouwen ons er helemaal warm voor gemaakt hadden.
Maar gisteren zag ik het al gebeuren, nog voor de weermannen aan het terugkrabbelen waren. Ik zag plots op mijn weer-app dat de zonnetjes plaats maakten voor wolken. En Davy bracht de boodschap gisteren ook in het nieuws van VTM: een volledig zonnige woensdag wordt het zeker niet. Stef zei zelfs: dat had ik eigenlijk niet zien aankomen. Gelijk had ie. Na al die hoera-berichten van de voorbije dagen is dit toch een beetje een domper op de feestvreugde.
Nu had ik zelfs een lunch op een gezellig terrasje geboekt voor deze middag. Leek me heerlijk. Met een fijne kameraad iets lekkers eten in de zon op een terras in Gent, het leek me een prima idee zo midden in de week, zeker omdat er dus zo’n prachtig weer voorspeld was. Maar ik zie de bui nu al hangen. Het zal wellicht lunchen onder de wolken worden.
En dan is de grootste bedreiging misschien nog niet de regen, maar het Sahara-zand dat misschien wel over ons uitgestrooid gaat worden. De zonsopgang en zonsondergang zouden voort prachtige rode hemels kunnen zorgen, met al dat zand dat met de warme lucht blijkbaar onderweg naar ons is. Maar in Spanje zorgde het gisteren ook voor een mooie laag rood zand op de auto’s en de terrassen.
Het zal me benieuwen wat het lunchmenu wordt straks: wolken, regen of zand in de soep. Hoe dan ook: we gaan ervoor. We nemen tegen beter weten de zonnebril mee (maar ook een truitje) en wie weet zijn de opklaringen vanmiddag in Gent wel zo breed dat we al een beetje een zomers gevoel krijgen. Dus lekker lunchen doen we sowieso. Op een terrasje, desnoods schuilend onder een parasol.
Vandaag is 12 september, dat is World Gym Day. Ik ben nu een kleine maand gezonder aan het leven, met goed resultaat. Ik ben zo’n kleine 7 kilo kwijt, de XL-hemden hangen weer verder weg in de kast omdat ik weer in de L kan, en ik voel me vooral beter … Lees meer
Ik was zes. Ik was een klein Svenneke. En ik mocht naar het eerste leerjaar in de basisschool in Knesselare. Dat ik me 45 jaar later die eerste schooldag nog herinneren kan heeft maar één reden: ik werd meteen gestraft voor baldadig gedrag op de speelplaats … Lees meer
Vandaag komt een droom uit. We gaan lunchen op een van de meest iconische plekken in de wereld. Bij Asador Etxebarri in Baskenland. Het verhaal van dit restaurant is zeer bijzonder … Lees meer
Iedereen houdt van lasagne, jong en oud. Vandaag kun je lasagne op zoveel verschillende manieren eten. Op de klassieke manier, maar ook met vis (mijn visboer C-Food in Lochristi heeft altijd twee verschillende vis-lasagnes in de aanbieding, eentje met zalm en een met zeevruchten en beiden zijn heerlijk) … Lees meer
Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer
Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer
Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer
Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer