Valt het begin van de vakantie weer in het water...
Nieuws

Valt het begin van de vakantie weer in het water…

Morgen start de krokusvakantie. Er zijn veel mensen die blijven doorwerken natuurlijk, of die verlof nemen voor carnaval. Maar als je kinderen hebt, dan overweeg je misschien toch om er even tussenuit te knijpen. Voor ons als tiener betekende de krokus altijd skivakantie in Elbigenalp in Oostenrijk met m’n ouders. Maar ook veel mensen gaan nu even naar de zon, en dat zijn wij morgen ook weer van plan. We vertrekken op de middag een weekje naar Barcelona.

De vraag is echter alweer: gaan we zonder problemen kunnen vertrekken morgenmiddag? Want voor de verandering zijn er nog maar eens vakbondsacties aangekondigd op Brussels Airport. Deze keer gaan de politiemensen stiptheidsacties ondernemen, omdat ze naar eigen zeggen onderbemand zijn.

Alle begrip voor de moeilijkheden die die mensen ondervinden, en stakingen en acties zijn het recht van werknemers, maar deze timing is toch alweer ongelukkig. En is volgens mij ook niet goed voor het imago van onze Nationale luchthaven. Op social media zijn er steeds meer mensen die zich afvragen of het nog wel slim is om via Brussels Airport te vliegen. Jammer.

Nu denk ik wel dat de acties van de politiemensen in principe vooral gevolgen hebben voor de vluchten buiten de Schengenlanden. Als je naar Europe vliegt passeer je in principe niet voorbij de bemande politiecontroles. Daarom ga ik er voorlopig van uit dat de schade voor ons beperkt zal blijven. Maar ik zal toch maar op tijd naar de luchthaven vertrekken en alle risico’s vermijden.

Valt het begin van de vakantie weer in het water...

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer