Morgen start de krokusvakantie. Er zijn veel mensen die blijven doorwerken natuurlijk, of die verlof nemen voor carnaval. Maar als je kinderen hebt, dan overweeg je misschien toch om er even tussenuit te knijpen. Voor ons als tiener betekende de krokus altijd skivakantie in Elbigenalp in Oostenrijk met m’n ouders. Maar ook veel mensen gaan nu even naar de zon, en dat zijn wij morgen ook weer van plan. We vertrekken op de middag een weekje naar Barcelona.
De vraag is echter alweer: gaan we zonder problemen kunnen vertrekken morgenmiddag? Want voor de verandering zijn er nog maar eens vakbondsacties aangekondigd op Brussels Airport. Deze keer gaan de politiemensen stiptheidsacties ondernemen, omdat ze naar eigen zeggen onderbemand zijn.
Alle begrip voor de moeilijkheden die die mensen ondervinden, en stakingen en acties zijn het recht van werknemers, maar deze timing is toch alweer ongelukkig. En is volgens mij ook niet goed voor het imago van onze Nationale luchthaven. Op social media zijn er steeds meer mensen die zich afvragen of het nog wel slim is om via Brussels Airport te vliegen. Jammer.
Nu denk ik wel dat de acties van de politiemensen in principe vooral gevolgen hebben voor de vluchten buiten de Schengenlanden. Als je naar Europe vliegt passeer je in principe niet voorbij de bemande politiecontroles. Daarom ga ik er voorlopig van uit dat de schade voor ons beperkt zal blijven. Maar ik zal toch maar op tijd naar de luchthaven vertrekken en alle risico’s vermijden.
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer
Ik was vorig jaar bij vrienden in het Zuiden van Frankrijk en ik zou bij hen koken met de ingrediënten die ze in huis hadden. De frigo zat vol met lekkers: onder andere een prachtige lamsbout … Lees meer