Valt het begin van de vakantie weer in het water…

Morgen start de krokusvakantie. Er zijn veel mensen die blijven doorwerken natuurlijk, of die verlof nemen voor carnaval. Maar als je kinderen hebt, dan overweeg je misschien toch om er even tussenuit te knijpen. Voor ons als tiener betekende de krokus altijd skivakantie in Elbigenalp in Oostenrijk met m’n ouders. Maar ook veel mensen gaan nu even naar de zon, en dat zijn wij morgen ook weer van plan. We vertrekken op de middag een weekje naar Barcelona.

De vraag is echter alweer: gaan we zonder problemen kunnen vertrekken morgenmiddag? Want voor de verandering zijn er nog maar eens vakbondsacties aangekondigd op Brussels Airport. Deze keer gaan de politiemensen stiptheidsacties ondernemen, omdat ze naar eigen zeggen onderbemand zijn.

Alle begrip voor de moeilijkheden die die mensen ondervinden, en stakingen en acties zijn het recht van werknemers, maar deze timing is toch alweer ongelukkig. En is volgens mij ook niet goed voor het imago van onze Nationale luchthaven. Op social media zijn er steeds meer mensen die zich afvragen of het nog wel slim is om via Brussels Airport te vliegen. Jammer.

Nu denk ik wel dat de acties van de politiemensen in principe vooral gevolgen hebben voor de vluchten buiten de Schengenlanden. Als je naar Europe vliegt passeer je in principe niet voorbij de bemande politiecontroles. Daarom ga ik er voorlopig van uit dat de schade voor ons beperkt zal blijven. Maar ik zal toch maar op tijd naar de luchthaven vertrekken en alle risico’s vermijden.