Valt het begin van de vakantie weer in het water...
Nieuws

Valt het begin van de vakantie weer in het water…

Morgen start de krokusvakantie. Er zijn veel mensen die blijven doorwerken natuurlijk, of die verlof nemen voor carnaval. Maar als je kinderen hebt, dan overweeg je misschien toch om er even tussenuit te knijpen. Voor ons als tiener betekende de krokus altijd skivakantie in Elbigenalp in Oostenrijk met m’n ouders. Maar ook veel mensen gaan nu even naar de zon, en dat zijn wij morgen ook weer van plan. We vertrekken op de middag een weekje naar Barcelona.

De vraag is echter alweer: gaan we zonder problemen kunnen vertrekken morgenmiddag? Want voor de verandering zijn er nog maar eens vakbondsacties aangekondigd op Brussels Airport. Deze keer gaan de politiemensen stiptheidsacties ondernemen, omdat ze naar eigen zeggen onderbemand zijn.

Alle begrip voor de moeilijkheden die die mensen ondervinden, en stakingen en acties zijn het recht van werknemers, maar deze timing is toch alweer ongelukkig. En is volgens mij ook niet goed voor het imago van onze Nationale luchthaven. Op social media zijn er steeds meer mensen die zich afvragen of het nog wel slim is om via Brussels Airport te vliegen. Jammer.

Nu denk ik wel dat de acties van de politiemensen in principe vooral gevolgen hebben voor de vluchten buiten de Schengenlanden. Als je naar Europe vliegt passeer je in principe niet voorbij de bemande politiecontroles. Daarom ga ik er voorlopig van uit dat de schade voor ons beperkt zal blijven. Maar ik zal toch maar op tijd naar de luchthaven vertrekken en alle risico’s vermijden.

Valt het begin van de vakantie weer in het water...

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer