Morgen start de krokusvakantie. Er zijn veel mensen die blijven doorwerken natuurlijk, of die verlof nemen voor carnaval. Maar als je kinderen hebt, dan overweeg je misschien toch om er even tussenuit te knijpen. Voor ons als tiener betekende de krokus altijd skivakantie in Elbigenalp in Oostenrijk met m’n ouders. Maar ook veel mensen gaan nu even naar de zon, en dat zijn wij morgen ook weer van plan. We vertrekken op de middag een weekje naar Barcelona.
De vraag is echter alweer: gaan we zonder problemen kunnen vertrekken morgenmiddag? Want voor de verandering zijn er nog maar eens vakbondsacties aangekondigd op Brussels Airport. Deze keer gaan de politiemensen stiptheidsacties ondernemen, omdat ze naar eigen zeggen onderbemand zijn.
Alle begrip voor de moeilijkheden die die mensen ondervinden, en stakingen en acties zijn het recht van werknemers, maar deze timing is toch alweer ongelukkig. En is volgens mij ook niet goed voor het imago van onze Nationale luchthaven. Op social media zijn er steeds meer mensen die zich afvragen of het nog wel slim is om via Brussels Airport te vliegen. Jammer.
Nu denk ik wel dat de acties van de politiemensen in principe vooral gevolgen hebben voor de vluchten buiten de Schengenlanden. Als je naar Europe vliegt passeer je in principe niet voorbij de bemande politiecontroles. Daarom ga ik er voorlopig van uit dat de schade voor ons beperkt zal blijven. Maar ik zal toch maar op tijd naar de luchthaven vertrekken en alle risico’s vermijden.
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer