Ik moet jullie bedanken, want al mijn wijnen lopen ontzettend hard. Stuk voor stuk. Onze Merlot Cabernet is op dit moment zelfs compleet uitgeput en zullen we pas eind januari kunnen aanvullen. Maar intussen zijn alle andere flessen Wijn Ornelis beschikbaar. Van Nobel over de Pouilly-Fumé, van onze Gran Reserva tot de Barolo en de Cava Brut Reserva, ze gaan allemaal ontzettend hard, en ik krijg er ook super veel positieve berichten over. Dat doet me deugd.
De absolute bestseller op dit moment is wel onze Chardonnay Pays D’Oc. Niet normaal hoeveel berichten ik daarover krijg. Misschien is dat ook omdat veel mensen die maar af en toe eens een wijn drinken, en die toch graag willen ontdekken wat ik precies allemaal in de aanbieding heb, nog net iets meer witte wijn drinkers zijn. Dat zou kunnen. Maar ik snap het sowieso ook wel dat de Chardonnay Pays D’Oc zo scoort. Het is volgens mij prijs-kwaliteit ook een unieke wijn die ik zelf ook heel vaak opentrek, zowel bij het aperitief als bij het eten, want vergis je niet, het is een wijn met best wel wat karakter, die ook aan tafel indruk maakt.
Gelukkig hebben we een flinke nieuwe partij van deze mooie chardonnay kunnen laten bottelen en labelen en is de wijn weer volop leverbaar. Bestellen kun je hieronder doen. Niet vergeten dat iedereen die een bestelling plaatst voor eind juni 2022 een eenmalige korting krijgt van € 5 als je de code ORNELISMERCI intikt bij het afrekenen. Gewoon om je te bedanken voor de steun!
www.wijnornelis.be/wijn-ornelis-chardonnay
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer