Van dit ontbijt werd ik heel erg dik...
Nieuws

Van dit ontbijt werd ik heel erg dik…

Ik doe intussen (met korte pauzes weliswaar) al bijna dertig jaar ochtendshows op de radio. Toen ik jonger was, en m’n metabolisme wellicht nog veel beter werkte, had dat niet zoveel invloed op mijn gewicht. Maar ik merk bij veel ochtendpresentatoren van vroeger en nu, dat het onregelmatige ritme van een ochtendshow niet helpt om je gewicht onder controle te houden. Ik heb veel collega’s die een tijdje de ochtendshow presenteerden serieus zien verzwaren.

Toen ik bij q-music begon te presenteren in 2001 was ik nog een behoorlijk lichtgewicht, maar de vroege wekker in combinatie met m’n gewoonte om laat te gaan slapen was nefast voor mijn omvang. Zeker omdat ik toen een levensgenieter was die alles at waar ik goesting in had. Maar vooral mijn ontbijtgedrag was problematisch, zo bleek later.

Ik at namelijk niks voor ontbijt. Nul. Zero. Het enige dat ik uit de frigo van thuis meenam was een blikje cola light en tegen negen uur had ik er zeker drie a vier binnen gegoten zonder ook maar iets te eten. Ik deed dus een ochtendshow op een lege maag die steeds meer begon te grommen en te protesteren.

En tegen kwart over negen, nadat ik dus al 5 uur wakker was gingen we naar de kantine en zag ik scheel van de honger. En toen bestelde ik altijd drie sandwichkes. Heerlijk, dat wel. Maar daar zit natuurlijk wel massa’s suiker in! En ik liet die rijkelijk beleggen. Eentje met boter, zalm en uitjes. Eentje met préparé en augurkjes. En eentje met gerookte ham of salami en mosterd. Super lekker hoor. Maar jeetje wat was dat een ongezonde manier om aan de dag te starten.

Toen ik zo’n kleine tien jaar geleden besloot dat ik af moest vallen was dat één van de eerste dingen die ik besliste. Geen sandwichen om kwart over negen meer. Maar wel een ontbijt om halfvijf thuis. En dat bestaat tegenwoordig bij mij uit wat fruit (meestal blauwe bessen uit het vuistje, maar soms ook een appel, druiven of een banaan) een Actimel met nul procent vet, een reep van Nakd (daar zitten geen toegevoegde suikers in, maar enkel fruit en noten) en een grote beker thee met citroen en gember. En ik drink heel veel water ook. Tegen negen uur, tegen het einde van onze ochtendshow, heb ik meestal al anderhalve liter water gedronken.

Ik moet overdag nog steeds opletten wat ik eet. Ik moet zien dat ik wandel. Ik probeer elke dag gezond te koken. Ik moet veel water blijven drinken. Ik las alcohol-loze dagen in door de week en ik probeer niet al te vaak te zondigen. De ene week lukt dat beter dan de andere. Maar mijn ontbijt-ritme zit nu wel goed. Ik zondig er zelden nog tegen. Jammer van die sandwiches, want ik blijf die lekker vinden. Maar ik wil nooit meer zo zwaar worden als vroeger, dus ik blijf wel m’n discipline volgen.

Van dit ontbijt werd ik heel erg dik...

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer