Van dit ontbijt werd ik heel erg dik...
Nieuws

Van dit ontbijt werd ik heel erg dik…

Ik doe intussen (met korte pauzes weliswaar) al bijna dertig jaar ochtendshows op de radio. Toen ik jonger was, en m’n metabolisme wellicht nog veel beter werkte, had dat niet zoveel invloed op mijn gewicht. Maar ik merk bij veel ochtendpresentatoren van vroeger en nu, dat het onregelmatige ritme van een ochtendshow niet helpt om je gewicht onder controle te houden. Ik heb veel collega’s die een tijdje de ochtendshow presenteerden serieus zien verzwaren.

Toen ik bij q-music begon te presenteren in 2001 was ik nog een behoorlijk lichtgewicht, maar de vroege wekker in combinatie met m’n gewoonte om laat te gaan slapen was nefast voor mijn omvang. Zeker omdat ik toen een levensgenieter was die alles at waar ik goesting in had. Maar vooral mijn ontbijtgedrag was problematisch, zo bleek later.

Ik at namelijk niks voor ontbijt. Nul. Zero. Het enige dat ik uit de frigo van thuis meenam was een blikje cola light en tegen negen uur had ik er zeker drie a vier binnen gegoten zonder ook maar iets te eten. Ik deed dus een ochtendshow op een lege maag die steeds meer begon te grommen en te protesteren.

En tegen kwart over negen, nadat ik dus al 5 uur wakker was gingen we naar de kantine en zag ik scheel van de honger. En toen bestelde ik altijd drie sandwichkes. Heerlijk, dat wel. Maar daar zit natuurlijk wel massa’s suiker in! En ik liet die rijkelijk beleggen. Eentje met boter, zalm en uitjes. Eentje met préparé en augurkjes. En eentje met gerookte ham of salami en mosterd. Super lekker hoor. Maar jeetje wat was dat een ongezonde manier om aan de dag te starten.

Toen ik zo’n kleine tien jaar geleden besloot dat ik af moest vallen was dat één van de eerste dingen die ik besliste. Geen sandwichen om kwart over negen meer. Maar wel een ontbijt om halfvijf thuis. En dat bestaat tegenwoordig bij mij uit wat fruit (meestal blauwe bessen uit het vuistje, maar soms ook een appel, druiven of een banaan) een Actimel met nul procent vet, een reep van Nakd (daar zitten geen toegevoegde suikers in, maar enkel fruit en noten) en een grote beker thee met citroen en gember. En ik drink heel veel water ook. Tegen negen uur, tegen het einde van onze ochtendshow, heb ik meestal al anderhalve liter water gedronken.

Ik moet overdag nog steeds opletten wat ik eet. Ik moet zien dat ik wandel. Ik probeer elke dag gezond te koken. Ik moet veel water blijven drinken. Ik las alcohol-loze dagen in door de week en ik probeer niet al te vaak te zondigen. De ene week lukt dat beter dan de andere. Maar mijn ontbijt-ritme zit nu wel goed. Ik zondig er zelden nog tegen. Jammer van die sandwiches, want ik blijf die lekker vinden. Maar ik wil nooit meer zo zwaar worden als vroeger, dus ik blijf wel m’n discipline volgen.

Van dit ontbijt werd ik heel erg dik...

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2942

Publiciteit: Win een citytrip naar Barcelona met Caractère

Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer