Van welk fruit word je dikker?
Nieuws

Van welk fruit word je dikker?

Van fruit ga je niet verzwaren, de meeste soorten fruit zijn laag in calorieën en rijk aan voedingsstoffen, vezels en antioxidanten. Ze horen dus gewoon thuis in een evenwichtig dieet. Punt uit. Aangeraden is wel om fruit vers te eten. Fruitsap is niet per se een gezond alternatief, zeker niet als je het aankoopt, want vaak is dat extra aangezoet. Fruitsap mist ook vaak de voedingsvezels die in hele vruchten zitten. Vezels zijn zeer belangrijk voor een gezonde spijsvertering, verzadiging en het reguleren van de bloedsuikerspiegel.

Een vers stuk fruit is gewoon gezond en nodig. Maar toch kan het geen kwaad om een beetje nuance aan te brengen. Sommige fruitsoorten bevatten immers meer natuurlijke suikers dan andere. Overmatige consumptie van vruchten met een hoog suikergehalte kan daardoor wel bijdragen aan een verhoogde calorie-inname, wat uiteindelijk kan leiden tot gewichtstoename. Het is dus raadzaam om een gebalanceerd dieet te volgen en matig te zijn met fruitsoorten die relatief meer suikers bevatten, zoals bananen, druiven, kersen en mango’s. Wees daar wat matig mee. Maar dik zul je eerder worden van andere soorten eten, geloof me.

Gerelateerde nieuwsberichten

Dit zijn de allerbeste taarten!

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer