Al jaren hoor ik van food recensenten en vrienden foodies dat er een bijzonder restaurant is in Gent waar ik absoluut eens naar toe moet. De gerechten zouden er heel hoog op smaak zijn, met pure ingrediënten, en de chef zou één van de allergrootste van z’n generatie zijn. Ik heb het over OAK van Marcelo Ballardin. Om één of andere reden is het ons tot nu toe nooit gelukt om een tafeltje vast te krijgen, zo populair is dit restaurant dat sinds 2018 één Michelinster heeft. En ja, het feit dat de chef aan de zijde van Sergio Herman nu ook op VTM te zien is, heeft de populariteit alleen maar vergroot.
De afgelopen weken heb ik uiteraard met nog meer interesse voortdurend de site van OAK gecheckt omdat we nu in Lochristi wonen, lekker dicht bij Gent dus. Met de taxi zijn we er in een kwartiertje en dan kunnen we nadien veilig terug naar huis. Maar niks aan te doen, het zat altijd vol.
Maar, super goed nieuws, eindelijk hebben we een tafeltje vast gekregen… ik denk dat er een last minute annulering was of zo. Hoe dan ook, wij bij, want vanavond gaan we OAK voor het eerst uitproberen. Ik heb er echt ontzettend veel zin in. En ik ben ook wel een beetje benieuwd: kloppen alle prachtige dingen die ik over dit toprestaurant heb gehoord. Ik hoop het wel. De verwachtingen zijn sowieso groot… Spannend. Heel binnenkort zal ik uiteraard een uitgebreid verslag van ons bezoek plaatsen hier op Would Be Chef, maar je kunt vanavond uiteraard ook alles volgen op mijn Instagram.
Zoals jullie misschien al hebben gezien op mijn blog of socials, ben ik sinds dit voorjaar ambassadeur van Big Green Egg voor Vlaanderen. En daar ben ik oprecht fier op … Lees meer
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer