Vanavond dineer ik in een restaurant dat al lang op mijn verlanglijst staat
Nieuws

Vanavond dineer ik in een restaurant dat al lang op mijn verlanglijst staat

Al jaren hoor ik van food recensenten en vrienden foodies dat er een bijzonder restaurant is in Gent waar ik absoluut eens naar toe moet. De gerechten zouden er heel hoog op smaak zijn, met pure ingrediënten, en de chef zou één van de allergrootste van z’n generatie zijn. Ik heb het over OAK van Marcelo Ballardin. Om één of andere reden is het ons tot nu toe nooit gelukt om een tafeltje vast te krijgen, zo populair is dit restaurant dat sinds 2018 één Michelinster heeft. En ja, het feit dat de chef aan de zijde van Sergio Herman nu ook op VTM te zien is, heeft de populariteit alleen maar vergroot.

De afgelopen weken heb ik uiteraard met nog meer interesse voortdurend de site van OAK gecheckt omdat we nu in Lochristi wonen, lekker dicht bij Gent dus. Met de taxi zijn we er in een kwartiertje en dan kunnen we nadien veilig terug naar huis. Maar niks aan te doen, het zat altijd vol.

Maar, super goed nieuws, eindelijk hebben we een tafeltje vast gekregen… ik denk dat er een last minute annulering was of zo. Hoe dan ook, wij bij, want vanavond gaan we OAK voor het eerst uitproberen. Ik heb er echt ontzettend veel zin in. En ik ben ook wel een beetje benieuwd: kloppen alle prachtige dingen die ik over dit toprestaurant heb gehoord. Ik hoop het wel. De verwachtingen zijn sowieso groot… Spannend. Heel binnenkort zal ik uiteraard een uitgebreid verslag van ons bezoek plaatsen hier op Would Be Chef, maar je kunt vanavond uiteraard ook alles volgen op mijn Instagram.

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer