Vanavond dineer ik in een restaurant dat al lang op mijn verlanglijst staat

Al jaren hoor ik van food recensenten en vrienden foodies dat er een bijzonder restaurant is in Gent waar ik absoluut eens naar toe moet. De gerechten zouden er heel hoog op smaak zijn, met pure ingrediënten, en de chef zou één van de allergrootste van z’n generatie zijn. Ik heb het over OAK van Marcelo Ballardin. Om één of andere reden is het ons tot nu toe nooit gelukt om een tafeltje vast te krijgen, zo populair is dit restaurant dat sinds 2018 één Michelinster heeft. En ja, het feit dat de chef aan de zijde van Sergio Herman nu ook op VTM te zien is, heeft de populariteit alleen maar vergroot.

De afgelopen weken heb ik uiteraard met nog meer interesse voortdurend de site van OAK gecheckt omdat we nu in Lochristi wonen, lekker dicht bij Gent dus. Met de taxi zijn we er in een kwartiertje en dan kunnen we nadien veilig terug naar huis. Maar niks aan te doen, het zat altijd vol.

Maar, super goed nieuws, eindelijk hebben we een tafeltje vast gekregen… ik denk dat er een last minute annulering was of zo. Hoe dan ook, wij bij, want vanavond gaan we OAK voor het eerst uitproberen. Ik heb er echt ontzettend veel zin in. En ik ben ook wel een beetje benieuwd: kloppen alle prachtige dingen die ik over dit toprestaurant heb gehoord. Ik hoop het wel. De verwachtingen zijn sowieso groot… Spannend. Heel binnenkort zal ik uiteraard een uitgebreid verslag van ons bezoek plaatsen hier op Would Be Chef, maar je kunt vanavond uiteraard ook alles volgen op mijn Instagram.