Vanavond dineer ik in een restaurant dat al lang op mijn verlanglijst staat
Nieuws

Vanavond dineer ik in een restaurant dat al lang op mijn verlanglijst staat

Al jaren hoor ik van food recensenten en vrienden foodies dat er een bijzonder restaurant is in Gent waar ik absoluut eens naar toe moet. De gerechten zouden er heel hoog op smaak zijn, met pure ingrediënten, en de chef zou één van de allergrootste van z’n generatie zijn. Ik heb het over OAK van Marcelo Ballardin. Om één of andere reden is het ons tot nu toe nooit gelukt om een tafeltje vast te krijgen, zo populair is dit restaurant dat sinds 2018 één Michelinster heeft. En ja, het feit dat de chef aan de zijde van Sergio Herman nu ook op VTM te zien is, heeft de populariteit alleen maar vergroot.

De afgelopen weken heb ik uiteraard met nog meer interesse voortdurend de site van OAK gecheckt omdat we nu in Lochristi wonen, lekker dicht bij Gent dus. Met de taxi zijn we er in een kwartiertje en dan kunnen we nadien veilig terug naar huis. Maar niks aan te doen, het zat altijd vol.

Maar, super goed nieuws, eindelijk hebben we een tafeltje vast gekregen… ik denk dat er een last minute annulering was of zo. Hoe dan ook, wij bij, want vanavond gaan we OAK voor het eerst uitproberen. Ik heb er echt ontzettend veel zin in. En ik ben ook wel een beetje benieuwd: kloppen alle prachtige dingen die ik over dit toprestaurant heb gehoord. Ik hoop het wel. De verwachtingen zijn sowieso groot… Spannend. Heel binnenkort zal ik uiteraard een uitgebreid verslag van ons bezoek plaatsen hier op Would Be Chef, maar je kunt vanavond uiteraard ook alles volgen op mijn Instagram.

Gerelateerde nieuwsberichten

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer