Vanavond dineren we bij de beste vrouwelijke chef van de wereld…

Gisteren beleefden we een culinair feest in Likoké van Piet Huysentruyt in Les Vans, het verslag volgt in de loop van de dag. En vandaag wordt alweer een feestdag, want we gaan dineren in Maison Pic, van misschien wel de beste vrouwelijke chef van de wereld, de beroemde, maar zeer bescheiden Anne-Sophie Pic in Valence. Haar Maison Pic heeft drie sterren, en het straffe is: haar vader had die ook, en haar opa destijds ook al.

Het is van 2011 geleden dat we er waren, maar ik bewaar de beste herinneringen aan ons bezoek. En ik kan me nog levendig bepaalde gerechten herinneren. Haar wortelgerecht was voor mij zelfs de inspiratie om voor mijn eerste boek ook een eigen wortelgerecht te bedenken. Hieronder zie je het gerecht dat we aten en ook mijn eigen versie.

Vanavond gaan we er dus weer heen. Je zult op mijn Instagrampagina van Would Be Chef alles kunnen volgen. Ik hoop dat het even indrukwekkend wordt als acht jaar geleden, want toen was ik echt ondersteboven van de prachtkeuken van mevrouw Pic.