Vanavond dineren we bij de beste vrouwelijke chef van de wereld...
Nieuws

Vanavond dineren we bij de beste vrouwelijke chef van de wereld…

Gisteren beleefden we een culinair feest in Likoké van Piet Huysentruyt in Les Vans, het verslag volgt in de loop van de dag. En vandaag wordt alweer een feestdag, want we gaan dineren in Maison Pic, van misschien wel de beste vrouwelijke chef van de wereld, de beroemde, maar zeer bescheiden Anne-Sophie Pic in Valence. Haar Maison Pic heeft drie sterren, en het straffe is: haar vader had die ook, en haar opa destijds ook al.

Het is van 2011 geleden dat we er waren, maar ik bewaar de beste herinneringen aan ons bezoek. En ik kan me nog levendig bepaalde gerechten herinneren. Haar wortelgerecht was voor mij zelfs de inspiratie om voor mijn eerste boek ook een eigen wortelgerecht te bedenken. Hieronder zie je het gerecht dat we aten en ook mijn eigen versie.

Vanavond dineren we bij de beste vrouwelijke chef van de wereld...
Vanavond dineren we bij de beste vrouwelijke chef van de wereld...

Vanavond gaan we er dus weer heen. Je zult op mijn Instagrampagina van Would Be Chef alles kunnen volgen. Ik hoop dat het even indrukwekkend wordt als acht jaar geleden, want toen was ik echt ondersteboven van de prachtkeuken van mevrouw Pic.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer