Oh wat zijn jullie lief. Ik krijg gewoon al sinds het begin van deze dag tientallen berichtjes van mensen die mij een gelukkige verjaardag wensen. 46 is niet echt een mega speciale leeftijd. En er zijn veel mensen die voorbij de 40 hun verjaardag zogezegd niet meer vieren. Maar voor mij is het toch wel erg simpel: elke verjaardag is het vieren waard. Meer zelfs: elke dag is het vieren waard.
Hoe ik m’n verjaardag vieren ga? Vanmiddag vlieg ik naar Barcelona, mijn geliefde stad en tweede thuis, en vanavond gaan we samen met zes vrienden eten in het restaurant waar ik de voorbije jaren al mijn verjaardagen heb gevierd. In Tickets van Albert Adria. Ik ga de foto’s en filmpjes zeker delen via mijn Instagram van De Would Be Chef.
Maar ik weet dus al wat de taart zal worden vanavond. Deze wereldberoemde cheese cake is gewoon goddelijk. Al moet ik eerlijk toegeven dat ook de “stroopwafels” niet zullen mogen ontbreken! Hoe dan ook, dank je voor de wensen. We gaan vanavond uitgebreid klinken op de rimpels en de leeftijd. Ik zie jullie graag!
Dit is trouwens een filmpje van mijn 45ste verjaardag vorig jaar.
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer