“Vanavond ga ik eens in Genk dineren, bij Pepe, in La Botte”

Ik ben intussen al een paar keer gaan dineren bij de sympathieke Pepe Giacomazza in Genk. Je wordt er altijd waanzinnig gastvrij ontvangen, en het eten is er ontzettend lekker. Daar wil ik nog wel eens terug gaan, dacht ik al een tijdje, naar die heerlijke plek in Genk. Alleen, dat zit er natuurlijk niet echt in, ook La Botte is dicht. Alles is dicht.

En toch… vandaag gaan we onszelf wel lekker wijsmaken dat we echt gaan dineren in Genk. Pepe organiseert namelijk een super toffe “take away”. Elke week kun je een fantastisch menu afhalen in Genk, maar goed, dat is vanuit Bonheiden geen essentiële verplaatsing natuurlijk. Maar elke week bezorgen ze ook hun 4-gangen diner aan huis, in specifieke streken.

Dus toen ik vernam dat vandaag Keerbergen, Bonheiden en Mechelen aan de beurt waren heb ik meteen een bestelling geplaatst. Het heerlijke 4 gangen-menu wordt thuis geleverd voor 45 euro per persoon. De broer van Pepe, Gaspare kwam het leveren vanmiddag. Het staat nu op me te wachten in de koelkast, maar het ziet er echt super lekker uit. Dit staat er deze week op het menu

 

Pizza Antipasto | met courgettebloem, gambero rosso & citrus

Cavatelli ragù primaverile | met nduja & guanciale croccante

Bistecca taglio “orentina | geserveerd met Toscaanse contorno

Mousse al ciocolatto bianco | geparfumeerd met limoncello

 

Echt dineren in Genk is dan wel niet mogelijk, maar Genk is wel tot bij ons gebracht, meer nog, Italië is tot bij ons gebracht; en dan mogen smullen van Pepe z’n heerlijke gerechten, op ons terras, in de avondzon, met een goed flesje wijn bij, is bijna even plezierig.

Als je ook eens wil doen alsof je in Genk of Italië dineert, hou dan zeker de site van La Botte in de gaten. Maandag wordt er bijvoorbeeld geleverd in de streek rond Waregem. Grijp je kans, en geniet net zoals wij dezea avond, van gastronomische verwennerij van de bovenste plank. Grazie Amico Pepe!