"Vanavond ga ik eens in Genk dineren, bij Pepe, in La Botte"
Nieuws

“Vanavond ga ik eens in Genk dineren, bij Pepe, in La Botte”

Ik ben intussen al een paar keer gaan dineren bij de sympathieke Pepe Giacomazza in Genk. Je wordt er altijd waanzinnig gastvrij ontvangen, en het eten is er ontzettend lekker. Daar wil ik nog wel eens terug gaan, dacht ik al een tijdje, naar die heerlijke plek in Genk. Alleen, dat zit er natuurlijk niet echt in, ook La Botte is dicht. Alles is dicht.

En toch… vandaag gaan we onszelf wel lekker wijsmaken dat we echt gaan dineren in Genk. Pepe organiseert namelijk een super toffe “take away”. Elke week kun je een fantastisch menu afhalen in Genk, maar goed, dat is vanuit Bonheiden geen essentiële verplaatsing natuurlijk. Maar elke week bezorgen ze ook hun 4-gangen diner aan huis, in specifieke streken.

Dus toen ik vernam dat vandaag Keerbergen, Bonheiden en Mechelen aan de beurt waren heb ik meteen een bestelling geplaatst. Het heerlijke 4 gangen-menu wordt thuis geleverd voor 45 euro per persoon. De broer van Pepe, Gaspare kwam het leveren vanmiddag. Het staat nu op me te wachten in de koelkast, maar het ziet er echt super lekker uit. Dit staat er deze week op het menu

Pizza Antipasto | met courgettebloem, gambero rosso & citrus

Cavatelli ragù primaverile | met nduja & guanciale croccante

Bistecca taglio “orentina | geserveerd met Toscaanse contorno

Mousse al ciocolatto bianco | geparfumeerd met limoncello

Echt dineren in Genk is dan wel niet mogelijk, maar Genk is wel tot bij ons gebracht, meer nog, Italië is tot bij ons gebracht; en dan mogen smullen van Pepe z’n heerlijke gerechten, op ons terras, in de avondzon, met een goed flesje wijn bij, is bijna even plezierig.

Als je ook eens wil doen alsof je in Genk of Italië dineert, hou dan zeker de site van La Botte in de gaten. Maandag wordt er bijvoorbeeld geleverd in de streek rond Waregem. Grijp je kans, en geniet net zoals wij dezea avond, van gastronomische verwennerij van de bovenste plank. Grazie Amico Pepe!

"Vanavond ga ik eens in Genk dineren, bij Pepe, in La Botte"

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer