Ik ben intussen al een paar keer gaan dineren bij de sympathieke Pepe Giacomazza in Genk. Je wordt er altijd waanzinnig gastvrij ontvangen, en het eten is er ontzettend lekker. Daar wil ik nog wel eens terug gaan, dacht ik al een tijdje, naar die heerlijke plek in Genk. Alleen, dat zit er natuurlijk niet echt in, ook La Botte is dicht. Alles is dicht.
En toch… vandaag gaan we onszelf wel lekker wijsmaken dat we echt gaan dineren in Genk. Pepe organiseert namelijk een super toffe “take away”. Elke week kun je een fantastisch menu afhalen in Genk, maar goed, dat is vanuit Bonheiden geen essentiële verplaatsing natuurlijk. Maar elke week bezorgen ze ook hun 4-gangen diner aan huis, in specifieke streken.
Dus toen ik vernam dat vandaag Keerbergen, Bonheiden en Mechelen aan de beurt waren heb ik meteen een bestelling geplaatst. Het heerlijke 4 gangen-menu wordt thuis geleverd voor 45 euro per persoon. De broer van Pepe, Gaspare kwam het leveren vanmiddag. Het staat nu op me te wachten in de koelkast, maar het ziet er echt super lekker uit. Dit staat er deze week op het menu
Pizza Antipasto | met courgettebloem, gambero rosso & citrus
Cavatelli ragù primaverile | met nduja & guanciale croccante
Bistecca taglio “orentina | geserveerd met Toscaanse contorno
Mousse al ciocolatto bianco | geparfumeerd met limoncello
Echt dineren in Genk is dan wel niet mogelijk, maar Genk is wel tot bij ons gebracht, meer nog, Italië is tot bij ons gebracht; en dan mogen smullen van Pepe z’n heerlijke gerechten, op ons terras, in de avondzon, met een goed flesje wijn bij, is bijna even plezierig.
Als je ook eens wil doen alsof je in Genk of Italië dineert, hou dan zeker de site van La Botte in de gaten. Maandag wordt er bijvoorbeeld geleverd in de streek rond Waregem. Grijp je kans, en geniet net zoals wij dezea avond, van gastronomische verwennerij van de bovenste plank. Grazie Amico Pepe!
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer