Ik ben intussen al een paar keer gaan dineren bij de sympathieke Pepe Giacomazza in Genk. Je wordt er altijd waanzinnig gastvrij ontvangen, en het eten is er ontzettend lekker. Daar wil ik nog wel eens terug gaan, dacht ik al een tijdje, naar die heerlijke plek in Genk. Alleen, dat zit er natuurlijk niet echt in, ook La Botte is dicht. Alles is dicht.
En toch… vandaag gaan we onszelf wel lekker wijsmaken dat we echt gaan dineren in Genk. Pepe organiseert namelijk een super toffe “take away”. Elke week kun je een fantastisch menu afhalen in Genk, maar goed, dat is vanuit Bonheiden geen essentiële verplaatsing natuurlijk. Maar elke week bezorgen ze ook hun 4-gangen diner aan huis, in specifieke streken.
Dus toen ik vernam dat vandaag Keerbergen, Bonheiden en Mechelen aan de beurt waren heb ik meteen een bestelling geplaatst. Het heerlijke 4 gangen-menu wordt thuis geleverd voor 45 euro per persoon. De broer van Pepe, Gaspare kwam het leveren vanmiddag. Het staat nu op me te wachten in de koelkast, maar het ziet er echt super lekker uit. Dit staat er deze week op het menu
Pizza Antipasto | met courgettebloem, gambero rosso & citrus
Cavatelli ragù primaverile | met nduja & guanciale croccante
Bistecca taglio “orentina | geserveerd met Toscaanse contorno
Mousse al ciocolatto bianco | geparfumeerd met limoncello
Echt dineren in Genk is dan wel niet mogelijk, maar Genk is wel tot bij ons gebracht, meer nog, Italië is tot bij ons gebracht; en dan mogen smullen van Pepe z’n heerlijke gerechten, op ons terras, in de avondzon, met een goed flesje wijn bij, is bijna even plezierig.
Als je ook eens wil doen alsof je in Genk of Italië dineert, hou dan zeker de site van La Botte in de gaten. Maandag wordt er bijvoorbeeld geleverd in de streek rond Waregem. Grijp je kans, en geniet net zoals wij dezea avond, van gastronomische verwennerij van de bovenste plank. Grazie Amico Pepe!
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer