"Vanavond ga ik eens in Genk dineren, bij Pepe, in La Botte"
Nieuws

“Vanavond ga ik eens in Genk dineren, bij Pepe, in La Botte”

Ik ben intussen al een paar keer gaan dineren bij de sympathieke Pepe Giacomazza in Genk. Je wordt er altijd waanzinnig gastvrij ontvangen, en het eten is er ontzettend lekker. Daar wil ik nog wel eens terug gaan, dacht ik al een tijdje, naar die heerlijke plek in Genk. Alleen, dat zit er natuurlijk niet echt in, ook La Botte is dicht. Alles is dicht.

En toch… vandaag gaan we onszelf wel lekker wijsmaken dat we echt gaan dineren in Genk. Pepe organiseert namelijk een super toffe “take away”. Elke week kun je een fantastisch menu afhalen in Genk, maar goed, dat is vanuit Bonheiden geen essentiële verplaatsing natuurlijk. Maar elke week bezorgen ze ook hun 4-gangen diner aan huis, in specifieke streken.

Dus toen ik vernam dat vandaag Keerbergen, Bonheiden en Mechelen aan de beurt waren heb ik meteen een bestelling geplaatst. Het heerlijke 4 gangen-menu wordt thuis geleverd voor 45 euro per persoon. De broer van Pepe, Gaspare kwam het leveren vanmiddag. Het staat nu op me te wachten in de koelkast, maar het ziet er echt super lekker uit. Dit staat er deze week op het menu

Pizza Antipasto | met courgettebloem, gambero rosso & citrus

Cavatelli ragù primaverile | met nduja & guanciale croccante

Bistecca taglio “orentina | geserveerd met Toscaanse contorno

Mousse al ciocolatto bianco | geparfumeerd met limoncello

Echt dineren in Genk is dan wel niet mogelijk, maar Genk is wel tot bij ons gebracht, meer nog, Italië is tot bij ons gebracht; en dan mogen smullen van Pepe z’n heerlijke gerechten, op ons terras, in de avondzon, met een goed flesje wijn bij, is bijna even plezierig.

Als je ook eens wil doen alsof je in Genk of Italië dineert, hou dan zeker de site van La Botte in de gaten. Maandag wordt er bijvoorbeeld geleverd in de streek rond Waregem. Grijp je kans, en geniet net zoals wij dezea avond, van gastronomische verwennerij van de bovenste plank. Grazie Amico Pepe!

"Vanavond ga ik eens in Genk dineren, bij Pepe, in La Botte"

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer