Het zijn de allermooiste middagen en avonden van het jaar: wanneer er gasten op bezoek komen die houden van lekker eten, en ik uitgebreid mag koken. Ik kijk daar dan weken naar uit, denk na welke producten op dat moment op hun best zijn, en probeer dan een menu uit te werken van acht of negen gangen, uiteraard met aangepaste wijnen. Ik speel dan een beetje restaurantje zeg maar. En ik geniet zelf minstens evenveel als mijn gasten.
Maar vanavond is wel een heel speciale avond. Vanavond komen mijn ouders eten, samen met mijn schoonouders. Straffere en toffere gasten kun je niet vinden. De grootste VIPS van de wereld.
De liefde voor het koken heb ik van mijn mama, en ik vind het dan ook altijd een hele eer om voor hen te mogen koken. Ik ga dan ook heel graag eten bij mijn mama en papa. Pas op, ze komen af en toe weleens deze richting uit, maar dan gaan we vaak een hapje eten op restaurant, of als de kinderen van mijn broer mee zijn, dan maak ik wat eenvoudiger gerechten. Maar vanavond ga ik all the way.
Ik heb truffel in huis, verse zeebaars, tonijn, foie gras, langoustines, kaviaar, skrei, kalfsvlees, en heerlijke steak. Kortom ik ga me eens goed laten gaan. Onze ouders verdienen enkel het allerbeste. Ze hebben ook altijd zo ontzettend veel voor ons gedaan. En ook wat wijntjes betreft heb ik het allermooiste uit mijn kelder gehaald. Goed dat ze allemaal blijven slapen, dan kunnen ze zonder zorgen genieten.
Ik ga vanavond op de Instagram van Would Be Chef tussendoor wel wat foto’s van de gerechtjes posten. Er zit nogal wat nieuws bij, dus kijk gerust even mee binnen in onze keuken straks. Ook voor jullie een topweekend.
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer