Vanavond mag ik koken voor de grootste VIPS
Nieuws

Vanavond mag ik koken voor de grootste VIPS

Het zijn de allermooiste middagen en avonden van het jaar: wanneer er gasten op bezoek komen die houden van lekker eten, en ik uitgebreid mag koken. Ik kijk daar dan weken naar uit, denk na welke producten op dat moment op hun best zijn, en probeer dan een menu uit te werken van acht of negen gangen, uiteraard met aangepaste wijnen. Ik speel dan een beetje restaurantje zeg maar. En ik geniet zelf minstens evenveel als mijn gasten.

Maar vanavond is wel een heel speciale avond. Vanavond komen mijn ouders eten, samen met mijn schoonouders. Straffere en toffere gasten kun je niet vinden. De grootste VIPS van de wereld.

De liefde voor het koken heb ik van mijn mama, en ik vind het dan ook altijd een hele eer om voor hen te mogen koken. Ik ga dan ook heel graag eten bij mijn mama en papa. Pas op, ze komen af en toe weleens deze richting uit, maar dan gaan we vaak een hapje eten op restaurant, of als de kinderen van mijn broer mee zijn, dan maak ik wat eenvoudiger gerechten. Maar vanavond ga ik all the way.

Ik heb truffel in huis, verse zeebaars, tonijn, foie gras, langoustines, kaviaar, skrei, kalfsvlees, en heerlijke steak. Kortom ik ga me eens goed laten gaan. Onze ouders verdienen enkel het allerbeste. Ze hebben ook altijd zo ontzettend veel voor ons gedaan. En ook wat wijntjes betreft heb ik het allermooiste uit mijn kelder gehaald. Goed dat ze allemaal blijven slapen, dan kunnen ze zonder zorgen genieten.

Ik ga vanavond op de Instagram van Would Be Chef tussendoor wel wat foto’s van de gerechtjes posten. Er zit nogal wat nieuws bij, dus kijk gerust even mee binnen in onze keuken straks. Ook voor jullie een topweekend.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer