Vanavond mag ik koken voor de grootste VIPS
Nieuws

Vanavond mag ik koken voor de grootste VIPS

Het zijn de allermooiste middagen en avonden van het jaar: wanneer er gasten op bezoek komen die houden van lekker eten, en ik uitgebreid mag koken. Ik kijk daar dan weken naar uit, denk na welke producten op dat moment op hun best zijn, en probeer dan een menu uit te werken van acht of negen gangen, uiteraard met aangepaste wijnen. Ik speel dan een beetje restaurantje zeg maar. En ik geniet zelf minstens evenveel als mijn gasten.

Maar vanavond is wel een heel speciale avond. Vanavond komen mijn ouders eten, samen met mijn schoonouders. Straffere en toffere gasten kun je niet vinden. De grootste VIPS van de wereld.

De liefde voor het koken heb ik van mijn mama, en ik vind het dan ook altijd een hele eer om voor hen te mogen koken. Ik ga dan ook heel graag eten bij mijn mama en papa. Pas op, ze komen af en toe weleens deze richting uit, maar dan gaan we vaak een hapje eten op restaurant, of als de kinderen van mijn broer mee zijn, dan maak ik wat eenvoudiger gerechten. Maar vanavond ga ik all the way.

Ik heb truffel in huis, verse zeebaars, tonijn, foie gras, langoustines, kaviaar, skrei, kalfsvlees, en heerlijke steak. Kortom ik ga me eens goed laten gaan. Onze ouders verdienen enkel het allerbeste. Ze hebben ook altijd zo ontzettend veel voor ons gedaan. En ook wat wijntjes betreft heb ik het allermooiste uit mijn kelder gehaald. Goed dat ze allemaal blijven slapen, dan kunnen ze zonder zorgen genieten.

Ik ga vanavond op de Instagram van Would Be Chef tussendoor wel wat foto’s van de gerechtjes posten. Er zit nogal wat nieuws bij, dus kijk gerust even mee binnen in onze keuken straks. Ook voor jullie een topweekend.

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer