Vanavond mag ik koken voor de grootste VIPS

Het zijn de allermooiste middagen en avonden van het jaar: wanneer er gasten op bezoek komen die houden van lekker eten, en ik uitgebreid mag koken. Ik kijk daar dan weken naar uit, denk na welke producten op dat moment op hun best zijn, en probeer dan een menu uit te werken van acht of negen gangen, uiteraard met aangepaste wijnen. Ik speel dan een beetje restaurantje zeg maar. En ik geniet zelf minstens evenveel als mijn gasten.

Maar vanavond is wel een heel speciale avond. Vanavond komen mijn ouders eten, samen met mijn schoonouders. Straffere en toffere gasten kun je niet vinden. De grootste VIPS van de wereld.

De liefde voor het koken heb ik van mijn mama, en ik vind het dan ook altijd een hele eer om voor hen te mogen koken. Ik ga dan ook heel graag eten bij mijn mama en papa. Pas op, ze komen af en toe weleens deze richting uit, maar dan gaan we vaak een hapje eten op restaurant, of als de kinderen van mijn broer mee zijn, dan maak ik wat eenvoudiger gerechten. Maar vanavond ga ik all the way.

Ik heb truffel in huis, verse zeebaars, tonijn, foie gras, langoustines, kaviaar, skrei, kalfsvlees, en heerlijke steak. Kortom ik ga me eens goed laten gaan. Onze ouders verdienen enkel het allerbeste. Ze hebben ook altijd zo ontzettend veel voor ons gedaan. En ook wat wijntjes betreft heb ik het allermooiste uit mijn kelder gehaald. Goed dat ze allemaal blijven slapen, dan kunnen ze zonder zorgen genieten.

Ik ga vanavond op de Instagram van Would Be Chef tussendoor wel wat foto’s van de gerechtjes posten. Er zit nogal wat nieuws bij, dus kijk gerust even mee binnen in onze keuken straks. Ook voor jullie een topweekend.