Vanavond vrijgezellen avond!
Nieuws

Vanavond vrijgezellen avond!

Vanavond wordt een super speciale avond. Want we gaan een vrijgezellenavond vieren. Niet de mijne, wees gerust. Maar wel die van één van mijn aller- allerbeste vrienden. Hij gaat in het huwelijksbootje springen over een goede vier weken. Dat wordt een feest om naar uit te kijken. Het is lang geleden dat ik nog eens naar een trouwerij mocht. Wanneer je langzaam naar de 50 gaat dan moet je niet zo ontzettend vaak meer naar huwelijken, behalve die van kinderen van vrienden. Of het moeten al tweede huwelijken zijn, maar dat valt in onze vriendenkring nog behoorlijk mee. De meeste vrienden blijven voorlopig kleven aan hun eerste huwelijkspartner.

Maar mijn super goede maat F. gaat dus binnen een maandje voor de eerst keer in zijn leven trouwen, met dè vrouw van zijn leven nog wel, en dat moeten we uiteraard uitgebreid vieren. Met toeters en bellen. Omdat hij mij een paar maanden geleden ook heeft gevraagd als zijn  getuigde beschouwde ik het als mijn taak om zijn vrijgezellenavond te organiseren. Maar omdat hij zelf een fantastische kerel is maar ook net iets te discreet, en een tikje te oud voor uitgebreide kolder, gaan we hem niet de straat op sturen in een roze tutu of zo.

We hebben gewoon enkele van zijn beste vrienden uitgenodigd en ik ga vanavond lekker koken voor het groepje. We zijn met z’n achten en ik heb een heerlijk menu uitgewerkt voor straks. Het wordt een kookdagje vandaag dus, en vanavond een gezellig avondje samen met zes of zeven gangen, een paar goede wijntjes, en hopelijk wel wat sappige verhalen over onze jonge vriend die zich binnenkort laat ringen. Altijd leuk om wat te roddelen waar de toekomstige bruidegom bij zit. Rode wangen zal hij krijgen, en niet enkel van de wijn!

Ook wel spannend: het is de eerste keer dat we met z’n achten aan tafel gaan zitten hier in ons nieuwe huis. Iedereen is intussen al een tijdje dubbel gevaccineerd (het voordeel van de leeftijd van de genodigden), onze eetkamer is ruim genoeg en we kunnen ze ook  goed verluchten, en kussen en knuffelen zal er wel niet aan te pas komen in dit gezelschap. En het is ook perfect veroorloofd om vandaag met acht mensen thuis aan tafel te zitten. Maar het zal toch weer een bijzonder moment worden.

Alleen die topless stripster die we voor F. besteld hebben moet vanavond wel een mondkapje opzetten…

Mopje…

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer