Vanavond wordt een super speciale avond. Want we gaan een vrijgezellenavond vieren. Niet de mijne, wees gerust. Maar wel die van één van mijn aller- allerbeste vrienden. Hij gaat in het huwelijksbootje springen over een goede vier weken. Dat wordt een feest om naar uit te kijken. Het is lang geleden dat ik nog eens naar een trouwerij mocht. Wanneer je langzaam naar de 50 gaat dan moet je niet zo ontzettend vaak meer naar huwelijken, behalve die van kinderen van vrienden. Of het moeten al tweede huwelijken zijn, maar dat valt in onze vriendenkring nog behoorlijk mee. De meeste vrienden blijven voorlopig kleven aan hun eerste huwelijkspartner.
Maar mijn super goede maat F. gaat dus binnen een maandje voor de eerst keer in zijn leven trouwen, met dè vrouw van zijn leven nog wel, en dat moeten we uiteraard uitgebreid vieren. Met toeters en bellen. Omdat hij mij een paar maanden geleden ook heeft gevraagd als zijn getuigde beschouwde ik het als mijn taak om zijn vrijgezellenavond te organiseren. Maar omdat hij zelf een fantastische kerel is maar ook net iets te discreet, en een tikje te oud voor uitgebreide kolder, gaan we hem niet de straat op sturen in een roze tutu of zo.
We hebben gewoon enkele van zijn beste vrienden uitgenodigd en ik ga vanavond lekker koken voor het groepje. We zijn met z’n achten en ik heb een heerlijk menu uitgewerkt voor straks. Het wordt een kookdagje vandaag dus, en vanavond een gezellig avondje samen met zes of zeven gangen, een paar goede wijntjes, en hopelijk wel wat sappige verhalen over onze jonge vriend die zich binnenkort laat ringen. Altijd leuk om wat te roddelen waar de toekomstige bruidegom bij zit. Rode wangen zal hij krijgen, en niet enkel van de wijn!
Ook wel spannend: het is de eerste keer dat we met z’n achten aan tafel gaan zitten hier in ons nieuwe huis. Iedereen is intussen al een tijdje dubbel gevaccineerd (het voordeel van de leeftijd van de genodigden), onze eetkamer is ruim genoeg en we kunnen ze ook goed verluchten, en kussen en knuffelen zal er wel niet aan te pas komen in dit gezelschap. En het is ook perfect veroorloofd om vandaag met acht mensen thuis aan tafel te zitten. Maar het zal toch weer een bijzonder moment worden.
Alleen die topless stripster die we voor F. besteld hebben moet vanavond wel een mondkapje opzetten…
Mopje…
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer