Vanavond vrijgezellen avond!

Vanavond wordt een super speciale avond. Want we gaan een vrijgezellenavond vieren. Niet de mijne, wees gerust. Maar wel die van één van mijn aller- allerbeste vrienden. Hij gaat in het huwelijksbootje springen over een goede vier weken. Dat wordt een feest om naar uit te kijken. Het is lang geleden dat ik nog eens naar een trouwerij mocht. Wanneer je langzaam naar de 50 gaat dan moet je niet zo ontzettend vaak meer naar huwelijken, behalve die van kinderen van vrienden. Of het moeten al tweede huwelijken zijn, maar dat valt in onze vriendenkring nog behoorlijk mee. De meeste vrienden blijven voorlopig kleven aan hun eerste huwelijkspartner.

Maar mijn super goede maat F. gaat dus binnen een maandje voor de eerst keer in zijn leven trouwen, met dè vrouw van zijn leven nog wel, en dat moeten we uiteraard uitgebreid vieren. Met toeters en bellen. Omdat hij mij een paar maanden geleden ook heeft gevraagd als zijn  getuigde beschouwde ik het als mijn taak om zijn vrijgezellenavond te organiseren. Maar omdat hij zelf een fantastische kerel is maar ook net iets te discreet, en een tikje te oud voor uitgebreide kolder, gaan we hem niet de straat op sturen in een roze tutu of zo.

We hebben gewoon enkele van zijn beste vrienden uitgenodigd en ik ga vanavond lekker koken voor het groepje. We zijn met z’n achten en ik heb een heerlijk menu uitgewerkt voor straks. Het wordt een kookdagje vandaag dus, en vanavond een gezellig avondje samen met zes of zeven gangen, een paar goede wijntjes, en hopelijk wel wat sappige verhalen over onze jonge vriend die zich binnenkort laat ringen. Altijd leuk om wat te roddelen waar de toekomstige bruidegom bij zit. Rode wangen zal hij krijgen, en niet enkel van de wijn!

Ook wel spannend: het is de eerste keer dat we met z’n achten aan tafel gaan zitten hier in ons nieuwe huis. Iedereen is intussen al een tijdje dubbel gevaccineerd (het voordeel van de leeftijd van de genodigden), onze eetkamer is ruim genoeg en we kunnen ze ook  goed verluchten, en kussen en knuffelen zal er wel niet aan te pas komen in dit gezelschap. En het is ook perfect veroorloofd om vandaag met acht mensen thuis aan tafel te zitten. Maar het zal toch weer een bijzonder moment worden.

Alleen die topless stripster die we voor F. besteld hebben moet vanavond wel een mondkapje opzetten…

Mopje…