Vanavond vrijgezellen avond!
Nieuws

Vanavond vrijgezellen avond!

Vanavond wordt een super speciale avond. Want we gaan een vrijgezellenavond vieren. Niet de mijne, wees gerust. Maar wel die van één van mijn aller- allerbeste vrienden. Hij gaat in het huwelijksbootje springen over een goede vier weken. Dat wordt een feest om naar uit te kijken. Het is lang geleden dat ik nog eens naar een trouwerij mocht. Wanneer je langzaam naar de 50 gaat dan moet je niet zo ontzettend vaak meer naar huwelijken, behalve die van kinderen van vrienden. Of het moeten al tweede huwelijken zijn, maar dat valt in onze vriendenkring nog behoorlijk mee. De meeste vrienden blijven voorlopig kleven aan hun eerste huwelijkspartner.

Maar mijn super goede maat F. gaat dus binnen een maandje voor de eerst keer in zijn leven trouwen, met dè vrouw van zijn leven nog wel, en dat moeten we uiteraard uitgebreid vieren. Met toeters en bellen. Omdat hij mij een paar maanden geleden ook heeft gevraagd als zijn  getuigde beschouwde ik het als mijn taak om zijn vrijgezellenavond te organiseren. Maar omdat hij zelf een fantastische kerel is maar ook net iets te discreet, en een tikje te oud voor uitgebreide kolder, gaan we hem niet de straat op sturen in een roze tutu of zo.

We hebben gewoon enkele van zijn beste vrienden uitgenodigd en ik ga vanavond lekker koken voor het groepje. We zijn met z’n achten en ik heb een heerlijk menu uitgewerkt voor straks. Het wordt een kookdagje vandaag dus, en vanavond een gezellig avondje samen met zes of zeven gangen, een paar goede wijntjes, en hopelijk wel wat sappige verhalen over onze jonge vriend die zich binnenkort laat ringen. Altijd leuk om wat te roddelen waar de toekomstige bruidegom bij zit. Rode wangen zal hij krijgen, en niet enkel van de wijn!

Ook wel spannend: het is de eerste keer dat we met z’n achten aan tafel gaan zitten hier in ons nieuwe huis. Iedereen is intussen al een tijdje dubbel gevaccineerd (het voordeel van de leeftijd van de genodigden), onze eetkamer is ruim genoeg en we kunnen ze ook  goed verluchten, en kussen en knuffelen zal er wel niet aan te pas komen in dit gezelschap. En het is ook perfect veroorloofd om vandaag met acht mensen thuis aan tafel te zitten. Maar het zal toch weer een bijzonder moment worden.

Alleen die topless stripster die we voor F. besteld hebben moet vanavond wel een mondkapje opzetten…

Mopje…

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer