Vanavond word één van de topmomenten van onze vakantie, dat weet ik zeker. We gaan namelijk naar een openluchtconcert in Cap Roig, een idyllische locatie in het Noorden van Spanje, niet al te ver van Platja d’Aro, aan de kust. Er staat een prachtig oud kasteel op de rotsen, en in de tuinen daar omheen vindt elk jaar een fantastisch festival plaats. We kwamen er al een paar keer langs, met als hoogtepunt een optreden van de fantastische Diana Krall. Heel jazzy maar prachtig, zo in de zomerse open lucht, onder de maan en de sterren.
Dit jaar komen er bijna geen buitenlandse sterren, door covid, maar we wilden toch per se komen. Dus gaan we vanavond om tien uur kijken naar een concert van Juan Diego Flórez, een Peruaanse opera-tenor. We kenden hem niet, maar hij schijnt een wereldster te zijn, en zijn muziek klinkt op Spotify alvast fantastisch.
Maar we gaan ook naar dit concert omdat we ervoor heerlijk gaan dineren, vlak naast het podium, in een prachtig openlucht restaurant met zicht op zee. En het fantastische is dat het Via Veneto, ons lievelingsrestaurant in Barcelona, is dat hier in de zomer de tenten opslaat en de absolute sterren-catering organiseert. De heerlijke gerechten die we bij hen in Barcelona eten, krijgen hier een nog zomerser uitvoering, de wijnen zijn fris en zonnig, en het zicht op de zee is prachtig. En Pedro, de fantastische maître, en z’n obers, ontvangen ons alsof we het Belgische koningspaar zijn. Wat een tof vooruitzicht.
Midden in de nacht terugrijden naar Barcelona na zo’n mooi diner en een concert, daar hebben we geen zin in. Dus we hebben er ons tweede en laatste reisje binnen de reis van gemaakt. We hebben een kamer genomen in het prachtige Mas de Torrent. Twee nachten blijven we hier. Gisteren lagen we al lekker met een boek aan het zwembad, en hadden we een heerlijk diner. Ik heb gisteren op een half sardientje na enkel de vegetarische gerechten van de kaart genomen, omdat ik vooral zin had in lekkere groenten. En de wijn erbij was heerlijk. Vandaag lezen we nog een hele dag in ons boek, en vanavond doen we onze mooiste zomerkleren aan, en gaan we heerlijk eten bij Via Veneto op verplaatsing, en met ons mondkapje op, ook in open lucht is dat hier verplicht op concerten, gaan we naar die Peruaanse tenor luisteren onder de Spaanse maan en sterren. Het leven is een feestje.
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer