Vanavond wordt de mooiste avond van onze vakantie
Nieuws

Vanavond wordt de mooiste avond van onze vakantie

Vanavond word één van de topmomenten van onze vakantie, dat weet ik zeker. We gaan namelijk naar een openluchtconcert in Cap Roig, een idyllische locatie in het Noorden van Spanje, niet al te ver van Platja d’Aro, aan de kust. Er staat een prachtig oud kasteel op de rotsen, en in de tuinen daar omheen vindt elk jaar een fantastisch festival plaats. We kwamen er al een paar keer langs, met als hoogtepunt een optreden van de fantastische Diana Krall. Heel jazzy maar prachtig, zo in de zomerse open lucht, onder de maan en de sterren.

Dit jaar komen er bijna geen buitenlandse sterren, door covid, maar we wilden toch per se komen. Dus gaan we vanavond om tien uur kijken naar een concert van Juan Diego Flórez, een Peruaanse opera-tenor. We kenden hem niet, maar hij schijnt een wereldster te zijn, en zijn muziek klinkt op Spotify alvast fantastisch.

Vanavond wordt de mooiste avond van onze vakantie

Maar we gaan ook naar dit concert omdat we ervoor heerlijk gaan dineren, vlak naast het podium, in een prachtig openlucht restaurant met zicht op zee. En het fantastische is dat het Via Veneto, ons lievelingsrestaurant in Barcelona, is dat hier in de zomer de tenten opslaat en de absolute sterren-catering organiseert. De heerlijke gerechten die we bij hen in Barcelona eten, krijgen hier een nog zomerser uitvoering, de wijnen zijn fris en zonnig, en het zicht op de zee is prachtig. En Pedro, de  fantastische maître, en z’n obers, ontvangen ons alsof we het Belgische koningspaar zijn. Wat een tof vooruitzicht.

Midden in de nacht terugrijden naar Barcelona na zo’n mooi diner en een concert, daar hebben we geen zin in. Dus we hebben er ons tweede en laatste reisje binnen de reis van gemaakt. We hebben een kamer genomen in het prachtige Mas de Torrent. Twee nachten blijven we hier. Gisteren lagen we al lekker met een boek aan het zwembad, en hadden we een heerlijk diner. Ik heb gisteren op een half sardientje na enkel de vegetarische gerechten van de kaart genomen, omdat ik vooral zin had in lekkere groenten. En de wijn erbij was heerlijk. Vandaag lezen we nog een hele dag in ons boek, en vanavond doen we onze mooiste zomerkleren aan, en gaan we heerlijk eten bij Via Veneto op verplaatsing, en met ons mondkapje op, ook in open lucht is dat hier verplicht op concerten, gaan we naar die Peruaanse tenor luisteren onder de Spaanse maan en sterren. Het leven is een feestje.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer