Vanavond word één van de topmomenten van onze vakantie, dat weet ik zeker. We gaan namelijk naar een openluchtconcert in Cap Roig, een idyllische locatie in het Noorden van Spanje, niet al te ver van Platja d’Aro, aan de kust. Er staat een prachtig oud kasteel op de rotsen, en in de tuinen daar omheen vindt elk jaar een fantastisch festival plaats. We kwamen er al een paar keer langs, met als hoogtepunt een optreden van de fantastische Diana Krall. Heel jazzy maar prachtig, zo in de zomerse open lucht, onder de maan en de sterren.
Dit jaar komen er bijna geen buitenlandse sterren, door covid, maar we wilden toch per se komen. Dus gaan we vanavond om tien uur kijken naar een concert van Juan Diego Flórez, een Peruaanse opera-tenor. We kenden hem niet, maar hij schijnt een wereldster te zijn, en zijn muziek klinkt op Spotify alvast fantastisch.
Maar we gaan ook naar dit concert omdat we ervoor heerlijk gaan dineren, vlak naast het podium, in een prachtig openlucht restaurant met zicht op zee. En het fantastische is dat het Via Veneto, ons lievelingsrestaurant in Barcelona, is dat hier in de zomer de tenten opslaat en de absolute sterren-catering organiseert. De heerlijke gerechten die we bij hen in Barcelona eten, krijgen hier een nog zomerser uitvoering, de wijnen zijn fris en zonnig, en het zicht op de zee is prachtig. En Pedro, de fantastische maître, en z’n obers, ontvangen ons alsof we het Belgische koningspaar zijn. Wat een tof vooruitzicht.
Midden in de nacht terugrijden naar Barcelona na zo’n mooi diner en een concert, daar hebben we geen zin in. Dus we hebben er ons tweede en laatste reisje binnen de reis van gemaakt. We hebben een kamer genomen in het prachtige Mas de Torrent. Twee nachten blijven we hier. Gisteren lagen we al lekker met een boek aan het zwembad, en hadden we een heerlijk diner. Ik heb gisteren op een half sardientje na enkel de vegetarische gerechten van de kaart genomen, omdat ik vooral zin had in lekkere groenten. En de wijn erbij was heerlijk. Vandaag lezen we nog een hele dag in ons boek, en vanavond doen we onze mooiste zomerkleren aan, en gaan we heerlijk eten bij Via Veneto op verplaatsing, en met ons mondkapje op, ook in open lucht is dat hier verplicht op concerten, gaan we naar die Peruaanse tenor luisteren onder de Spaanse maan en sterren. Het leven is een feestje.
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer