Vandaag is een heerlijke feestdag voor ons!
Nieuws

Vandaag is een heerlijke feestdag voor ons!

De 14de juli is een feestdag. De Nationale feestdag van de Fransen, inderdaad. En nu hou ik persoonlijk wel van Frans eten, Franse wijnen, en Franse muziek. Maar daarom is het vandaag nog niet mijn feestdag. Neen, ik heb een belangrijke verjaardag te vieren want 14 juli is de dag dat we verhuisden van Rijmenam naar Lochristi, nu exact één jaar geleden. Wat een dag was dat zeg. Gewoonweg crazy.

Je moet het maar doen, net voor de covid-crisis beslissen om een prima modern huis, dat we zelf gebouwd hadden, in de verkoop te doen, en zelf een oud huis te kopen aan de andere kant van het land, en dat volledig te gaan verbouwen. Het was een gok, maar achteraf gezien een fijne. Veel bouwprojecten kwamen stil te liggen, maar onze aannemer slaagde erin om door te werken, en op een goede vijf maand verbouwden ze het hele pand.

En precies een jaar geleden verhuisden we dus. Wat een helse onderneming was dat zeg. Een nieuw huis is heerlijk, maar verhuizen zelf wil ik niet al te vaak meer doen in mijn leven. Dozen in, dozen uit, leef je toch een dikke twee weken ingepakt. Dat sorteren, dat weggooien, dat dingen toch nog sparen, kasten legen, kasten vullen, wat een werk is dat, zeker als je veel spullen verzameld hebt in je leven. Maar goed, dat is een paar weken stress en ellende, en de bekroning nadien is fantastisch.

Het was een raar jaar, waarin we mogelijkheden van ons huis nog niet hebben kunnen benutten. Een jaar met beperkingen waarin veel dingen verboden waren. Grote etentjes mochten niet, en die wou ik zo graag doen. We deden wel kleine lunchkes met 4, buiten op het terras, want dat mocht. Maar all the way binnen met een mooi groot gezelschap is niet mogelijk.

Het plan was om culinaire workshops te organiseren ook. Dat volgers van Would Be Chef samen met mij in de keuken lekker zouden koken en proeven. Niet mogelijk natuurlijk. En de twee logeerkamers die we samen hebben zijn ook nauwelijks gebruikt. De neefjes en nichtjes popelen nu al een jaar om eens te komen logeren. Kon niet. Maar straks zijn we volledig gevaccineerd en dan zal dat wel mogen zeker?

Maar ik klaag absoluut niet. Het covid-jaar heeft ons ook de grote en kleine kantjes van ons huis in alle rust leren kennen. Het huis is fantastisch, we zijn er verliefd op. Ook op de mooie grote tuin vol oude bomen, en mijn kleine serre vol groenten en kruiden. En ook op Lochristi. Het is er zalig wonen, met heerlijke winkels van vriendelijke zelfstandigen. Ja, ons huis is onze thuis. Wat kan een mens nog meer dromen?

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer