Vandaag is een historische verjaardag: 30 kaarsjes blaas ik uit!
Nieuws

Vandaag is een historische verjaardag: 30 kaarsjes blaas ik uit!

Vandaag ga ik een goed flesje opentrekken. Het is immers 5 juli 2021. Een maandag. Exact dertig jaar geleden was 5 juli een vrijdag. Ik was nog geen maand 18 en mijn lieve papa voerde mij in het holst van de nacht met de auto van het rustige Knesselare naar het verre Brussel. Naar het Flageyplein. Daar was, in een machtig gebouw met uitzicht op de vijvers van Elsene, de studio van Radio 2 Vlaams Brabant. En ik mocht er die ochtend mijn eerste nationale radioprogramma presenteren. “Dag en Dauw” was in die tijd een razend populaire ochtendshow van Michel Follet, maar die was op wandelvakantie, en ik mocht hem daarom een maand lang vervangen. Snotneus die ik was.

Ik was poepzenuwachtig maar dolgelukkig en ook zo fier als een gieter. Er kwamen die ochtend geen sms’jes binnen om mij veel succes te wensen, ook geen berichtjes via een app of zo, en er was zelfs geen kritiek te horen via de sociale media. De platen werden opgelegd door een norse technicus achter glas, en ik moest op een rood knopje duwen wanneer ik iets wou zeggen. Dan schoof hij mijn microfoon open en kon ik een plaat aankondigen. “Burbujas de amor”, onder andere. Dat was een zomerhit in 1991. Ik herinner het mij alsof het gisteren was. En ik weet nog goed dat ik dacht: OK, het is natuurlijk wel belachelijk vroeg opstaan, maar er is niks zo leuk als een ochtendshow presenteren. Ik droomde ervan om er ooit mijn vaste job van te maken.

Straks zal ik toch eens dankbaar klinken. Het is mij redelijk gelukt. De voorbije dertig jaar toch al. Van Radio 2 ging het naar Donna, daarna ging ik naar Q-music en vandaag maak ik nog steeds met volle goesting ochtendshows op Joe. Leve de wekker! Ik ga er wel vanuit dat ik nu toch in de helft van mijn radiocarrière zit. Binnen dertig jaar ben ik 78. Ik wil niet op de feiten vooruit lopen. Maar 5 juli 2051 is een woensdag. Als dat OK is zou ik er dan nog twee dagen extra willen bij doen. Het lijkt me fijner om op een vrijdag met pensioen te gaan. Kunnen we dat afspreken? Dank u wel, lieve luisteraar.

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer