Eigenlijk hadden we dit jaar het laatste nieuwjaarsetentje gepland met een clubje super goede vrienden van ons, maar dat is jammer genoeg last minute gecanceld. De dochtertjes van een koppel goede vrienden van ons zijn jammer genoeg alle twee flink ziek, en de ouders hebben wijselijk beslist om zorg voor hen te dragen, dus hebben we de lunch uitgesteld naar de lente. Kan altijd gebeuren en uitstel is geen afstel.
Maar toen hadden we plots een zondag vrij om iets anders mee te doen, en ik ben zo’n beetje gaan rondneuzen of er nog ergens een tof restaurant een tafeltje voor twee vrij had voor deze middag. en ja, het is gelukt. Bij Manoir Interscaldes in Kruiningen in de weidse polders tussen de twee Scheldes konden we op de valreep nog terecht. We zijn er al vaker geweest, maar nu is het toch enkele jaren geleden.
Interscaldes is één van m’n favoriete restaurants in Nederland. Net als het Hof Van Cleve van Peter Goossens heeft het 3 Michelinsterren (sinds 2017), en een waanzinnige 19,5 op 20 bij Gault Millau. En op de koop toe staat het restaurant dit jaar, net zoals vorig jaar op de eerste plaats in de TOP 500 met de beste restaurants van Nederland. Kortom beter kun je in Nederland niet vinden.
Ik ben super gelukkig dat we er vanmiddag zo last minute nog terecht kunnen. En ik zal met veel plezier verslag uitbrengen op Instagram. Als je Would Be Chef nog niet volgt, doe het dan nu zeker want het is de moeite om de gerechten van topchef Jannis Brevet mee te ontdekken deze middag.
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer