Vandaag lunchen in het beste restaurant van Nederland

Eigenlijk hadden we dit jaar het laatste nieuwjaarsetentje gepland met een clubje super goede vrienden van ons, maar dat is jammer genoeg last minute gecanceld. De dochtertjes van een koppel goede vrienden van ons zijn jammer genoeg alle twee flink ziek, en de ouders hebben wijselijk beslist om zorg voor hen te dragen, dus hebben we de lunch uitgesteld naar de lente. Kan altijd gebeuren en uitstel is geen afstel.

Maar toen hadden we plots een zondag vrij om iets anders mee te doen, en ik ben zo’n beetje gaan rondneuzen of er nog ergens een tof restaurant een tafeltje voor twee vrij had voor deze middag. en ja, het is gelukt. Bij Manoir Interscaldes in Kruiningen in de weidse polders tussen de twee Scheldes konden we op de valreep nog terecht. We zijn er al vaker geweest, maar nu is het toch enkele jaren geleden.

Interscaldes is één van m’n favoriete restaurants in Nederland. Net als het Hof Van Cleve van Peter Goossens heeft het 3 Michelinsterren (sinds 2017), en een waanzinnige 19,5 op 20 bij Gault Millau. En op de koop toe staat het restaurant dit jaar, net zoals vorig jaar op de eerste plaats in de TOP 500 met de beste restaurants van Nederland. Kortom beter kun je in Nederland niet vinden.

Ik ben super gelukkig dat we er vanmiddag zo last minute nog terecht kunnen. En ik zal met veel plezier verslag uitbrengen op Instagram. Als je Would Be Chef nog niet volgt, doe het dan nu zeker want het is de moeite om de gerechten van topchef Jannis Brevet mee te ontdekken deze middag.