Vandaag lunchen in het beste restaurant van Nederland
Nieuws

Vandaag lunchen in het beste restaurant van Nederland

Eigenlijk hadden we dit jaar het laatste nieuwjaarsetentje gepland met een clubje super goede vrienden van ons, maar dat is jammer genoeg last minute gecanceld. De dochtertjes van een koppel goede vrienden van ons zijn jammer genoeg alle twee flink ziek, en de ouders hebben wijselijk beslist om zorg voor hen te dragen, dus hebben we de lunch uitgesteld naar de lente. Kan altijd gebeuren en uitstel is geen afstel.

Maar toen hadden we plots een zondag vrij om iets anders mee te doen, en ik ben zo’n beetje gaan rondneuzen of er nog ergens een tof restaurant een tafeltje voor twee vrij had voor deze middag. en ja, het is gelukt. Bij Manoir Interscaldes in Kruiningen in de weidse polders tussen de twee Scheldes konden we op de valreep nog terecht. We zijn er al vaker geweest, maar nu is het toch enkele jaren geleden.

Vandaag lunchen in het beste restaurant van Nederland
Vandaag lunchen in het beste restaurant van Nederland

Interscaldes is één van m’n favoriete restaurants in Nederland. Net als het Hof Van Cleve van Peter Goossens heeft het 3 Michelinsterren (sinds 2017), en een waanzinnige 19,5 op 20 bij Gault Millau. En op de koop toe staat het restaurant dit jaar, net zoals vorig jaar op de eerste plaats in de TOP 500 met de beste restaurants van Nederland. Kortom beter kun je in Nederland niet vinden.

Ik ben super gelukkig dat we er vanmiddag zo last minute nog terecht kunnen. En ik zal met veel plezier verslag uitbrengen op Instagram. Als je Would Be Chef nog niet volgt, doe het dan nu zeker want het is de moeite om de gerechten van topchef Jannis Brevet mee te ontdekken deze middag.

Gerelateerde nieuwsberichten

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer