Vandaag “ontsnappen” we uit Barcelona

Het is een traditie hier in Barcelona: heel veel inwoners “ontsnappen” in de zomer aan de drukte en de hitte van de stad. Het is altijd grappig om te zien hoe wij met veel enthousiasme hier toe komen eind juni om een dikke maand te genieten van de zon en de heerlijke temperaturen. Maar de meeste van onze buren willen dan net even weg uit de stad, en ze boeken een vakantie op één van de eilanden, waar ze op zoek gaan naar wat rust en een lekker zwembad om in af te koelen. Veel mensen hebben ook geen airco in hun vaak kleine flats en dan snap ik dat wel. En als je dag in dag uit in een stad woont en werkt, dan wil je ook eens iets anders tijdens je verlof. Kijk, het gras is altijd groener aan de andere kant. Dat snap ik wel.

Wij vinden het net heerlijk hier. We hebben gelukkig wel airco en het contrast met het leven in België waar je zelfs tijdens de zomer niet weet welk weer je krijgt maakt ons hier erg gelukkig. Toch doen we het sinds enkele jaren ook altijd een keertje: tijdens onze vakantie in Barcelona. Gewoon om eens heel even iets anders te ontdekken van dit mooie land. We maken dan een kleine roadtrip binnen de vakantie. Dan huren we een auto en gaan eens een totaal andere streek ontdekken voor een paar dagen. Spanje is een prachtig uitgestrekt land, met zoveel mooie gebieden die we nog kunnen ontdekken. We boeken dan meestal twee nachten een mooi hotelletje, en liggen daar dan ook lekker met een boek aan het zwembad. Ik sowieso onder een parasol, met mijn bleke velletje. Met een glaasje bij de hand. En dan doen we af en toe een plonsje in het frisse water.

Dit jaar ben ik voor het eerst met de auto naar hier gekomen, dus dat is extra handig, zo moeten we die alvast niet huren. We hebben wel even getwijfeld welke richting we dit jaar zouden uitgaan. Toen we in de late lente nog midden in covid zaten wist ik nog niet echt welke hotels in Spanje precies open zouden zijn en ook de moeite waard. We twijfelden om nog eens naar het Noorden te rijden, richting Girona, of Baskenland of zelfs richting Galicië, maar voor twee nachten vonden we dat net iets te ver. We wilden sowieso een mooi hotel in de natuur, op hooguit een paar uur rijden van Barcelona, met een mooi zwembad en uiteraard ook met een goed restaurant. We zijn dan maar eens ten rade gegaan bij de mensen van Caractère omdat ik die organisatie ontdekt had tijdens een actie die we in onze ochtendshow hebben gedaan. Zij hebben prachtige hotels in Zuid-Europa in de aanbieding, dus ik was benieuwd wat ze ons konden aanraden.

En we hebben een super hotelletje ontdekt op drie uur rijden van Barcelona in Aragon: het idyllische TORRE DEL MARQUÉS. De uitleg op de site sprak ons meteen aan: “Ver van de drukke costa’s op 18 km van het vestingstadje Morella ligt deze prachtige oase van rust, omringd door een landschap van wijn- en olijfgaarden. Het kleinschalige hotel dat slechts 18 kamers telt, wordt door zijn gasten omschreven als de ideale plek om te herbronnen dichtbij de natuur. De stemmige kamers zijn voorzien van de nodige luxe en na een wandel- of fietstocht doorheen het ongerepte hinterland, is het heerlijk toeven aan het panoramische buitenzwembad. Bovendien staat het voorkomende personeel klaar om jou op jouw wenken te helpen.”

En de foto’s deden ons ook wegsmelten. Het is twee jaar geleden dat we nog eens erop uittrokken in Spanje, dus dit leek ons een heerlijke plek om te wandelen, iets lekkers te eten, en wat bij te tanken aan de rand van het zwembad en in de spa. Wie me volgt op Instagram zal straks samen met ons mee kunnen ontdekken of het er inderdaad zo mooi en rustgevend is als de foto’s doen vermoeden, maar ik ben er nogal gerust op.