Nu is het echt gedaan. Over en out. Zeven weken verlof achter de kiezen. Morgen begint de ochtendshow weer en gaan we weer in onze dagelijkse vroege ritme duiken. Eerlijk gezegd: ik heb er veel zin in. De vakantie heeft me namelijk superveel rust en energie gegeven. Ik kan er dus weer tegen na heel veel Spaanse zon, en een mooi weekje met ook best behoorlijk weer hier in België, zijn de batterijtjes weer goed opgeladen.
Gisteren was trouwens al een druk dagje met vier uur live radio en een eerste DJ-set in anderhalf jaar. Het waren twee bijzondere gebeurtenissen. Eindelijk weer radio maken, en dan nog wel live aan het Muziekrad van Joe in Westende, met Anke en superveel luisteraars erbij. Zalig. En gisterenavond mocht ik meer dan 2000 mensen entertainen op Festiloco in Ninove. Ik was een beetje zenuwachtig, maar de set ging prima, en iedereen stond heerlijk te dansen, mee te zingen en te springen. Dank je Ninove. Dat smaakt sowieso naar meer. En een geluk, er komen weer bijzonder veel party’s aan in het najaar waar ik ga DJ’n, in het ganse land.
Maar vandaag is een laatste rustdag en die gaan we in stijl vieren. Jullie weten dat ik nogal karig ben met informatie over mijn privéleven. Ik zeg altijd: dat laatste stukje privé hou ik gewoon voor ons, dat geeft ons een comfortabel en rustgevend gevoel. Maar vandaag is een bijzondere verjaardag voor ons. We hebben elkaar exact op deze 15de augustus leren kennen (een eeuwigheid geleden) en we gaan dat vandaag uitgebreid vieren met het laatste mooie etentje van de zomer voor we allebei weer werken gaan. Tot onze grote vreugde hebben we een tafeltje kunnen boeken bij Boury, het schitterende twee sterren restaurant in Roeselare. Een fantastisch vooruitzicht, als orgelpunt van onze zomervakantie en om de liefde te vieren.
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer