Nu is het echt gedaan. Over en out. Zeven weken verlof achter de kiezen. Morgen begint de ochtendshow weer en gaan we weer in onze dagelijkse vroege ritme duiken. Eerlijk gezegd: ik heb er veel zin in. De vakantie heeft me namelijk superveel rust en energie gegeven. Ik kan er dus weer tegen na heel veel Spaanse zon, en een mooi weekje met ook best behoorlijk weer hier in België, zijn de batterijtjes weer goed opgeladen.
Gisteren was trouwens al een druk dagje met vier uur live radio en een eerste DJ-set in anderhalf jaar. Het waren twee bijzondere gebeurtenissen. Eindelijk weer radio maken, en dan nog wel live aan het Muziekrad van Joe in Westende, met Anke en superveel luisteraars erbij. Zalig. En gisterenavond mocht ik meer dan 2000 mensen entertainen op Festiloco in Ninove. Ik was een beetje zenuwachtig, maar de set ging prima, en iedereen stond heerlijk te dansen, mee te zingen en te springen. Dank je Ninove. Dat smaakt sowieso naar meer. En een geluk, er komen weer bijzonder veel party’s aan in het najaar waar ik ga DJ’n, in het ganse land.
Maar vandaag is een laatste rustdag en die gaan we in stijl vieren. Jullie weten dat ik nogal karig ben met informatie over mijn privéleven. Ik zeg altijd: dat laatste stukje privé hou ik gewoon voor ons, dat geeft ons een comfortabel en rustgevend gevoel. Maar vandaag is een bijzondere verjaardag voor ons. We hebben elkaar exact op deze 15de augustus leren kennen (een eeuwigheid geleden) en we gaan dat vandaag uitgebreid vieren met het laatste mooie etentje van de zomer voor we allebei weer werken gaan. Tot onze grote vreugde hebben we een tafeltje kunnen boeken bij Boury, het schitterende twee sterren restaurant in Roeselare. Een fantastisch vooruitzicht, als orgelpunt van onze zomervakantie en om de liefde te vieren.
Je ziet het vaak op de kaart staan, zeker in Frankrijk: vichyssoise. Klinkt chic, niet? En als je het ooit geproefd hebt, weet je meteen waarom het zo’n klassieker is … Lees meer
Picklesaus, die heerlijke gele saus vol stukjes groenten, lekker zuur en pittig, kun je overal in de winkel kopen, maar die kun je uiteraard ook zelf maken, en het is nog plezant ook … Lees meer
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer