Vandaag wordt een droom werkelijkheid. Spannend!
Nieuws

Vandaag wordt een droom werkelijkheid. Spannend!

Vandaag hebben we een super plezante uitstap op de planning staan. Ik ga de cava-maker bezoeken die ons zalige cava maakt voor Wijn Ornelis. Je weet dat ik in november mijn eigen wijnen heb gelanceerd. Voor sommigen onder jullie was dat een verrassing. Maar onze vrienden en familie waren natuurlijk al langer op de hoogte. Net als lekker eten en koken was goede betaalbare wijn al lang een passie van mij. Een passie waar ik ooit absoluut iets mee wou gaan doen.

Ergens begin 2021 heb ik dan de knoop doorgehakt en ben ik op zoek gegaan naar goede wijnen, van Frankrijk tot Italië, van België tot Spanje. Ik heb honderden flessen wit, rood en bubbels geproefd, om net die wijnen eruit te kiezen die beantwoorden aan mijn vereisten: lekker, goed gemaakt, en prijs-kwaliteit toppers.

Speciale aandacht ging naar Spanje. Jullie begrijpen waarom. Barcelona is sinds jaar en dag onze twee thuis, en de wijnen hier ken ik intussen behoorlijk goed. Ik ben op zoek gegaan naar een goede Gran Reserva (met Merlot, Syrah en Cariñena) die al een paar jaar gerijpt had, ik ga tegen de lente met een mooie frisse witte (Rueda, Verdejo) op de markt komen) en ik wou ook absoluut een lekkere cava.

Dat laatste was misschien nog we het moeilijkste. Ik wou echt een hele goede cava op de kop tikken, en de proeverijen daarvoor hebben lang geduurd. Ik heb wellicht tientallen samples geproefd, en altijd was er wel iets dat ik niet lekker vond, te zoet, te zuur, te plat gemaakt. Ik hou naast cava natuurlijk ook van champagne, en mijn cava moest (zeker qua kwaliteit) een beetje die richting uitgaan.

Ik was dan ook ontzettend blij toen ik vorige zomer de cava proefde die uiteindelijk de Wijn Ornelis Cava Brut Reserva is geworden. Een feestelijke cava met een fijne mousse. Bruisend fris met limoen en granny smith, prachtig in balans zoals je dat van een uitstekende brut reserva mag verwachten. Voor mij de ideale aperitiefwijn om lekker te klinken op het leven. 30% xarel-lo, 30% macabeo, 20% parellada en 20% chardonnay. Ik krijg bijzonder veel complimenten over deze cava, en dat doet me deugd. Het is een fles waar ik trots op ben en die ik zelf ook graag opentrek, hier in Spanje en thuis in België.

Vandaag hebben we dus een tof elektrisch autootje gehuurd, en straks rijden we Barcelona uit, op weg naar de wijngaarden waar de vier druiven groeien waarmee onze lekkere cava gemaakt wordt. De super sympathieke wijnmaker heeft ons namelijk uitgenodigd en eindelijk paste het in onze beider drukke agenda. Vandaag gaan we eerst de wijngaarden en de wijnmakerij bezoeken en daarna bij een lekkere lunch doorbomen over “onze bubbels”. Het is belangrijk dat hij weet waarom ik voor zijn cava gekozen heb en wat ik er precies zo lekker aan vind, zodat ze ook goed weten hoe ze de cava de komende jaren precies gaan maken.

Ik vind het super spannend, en loop zelfs met de kriebels in de buik. Het is namelijk mijn plan om de komende maanden, als alles goed gaat, alle wijnmakers waar we mee samen werken, persoonlijk te gaan ontmoeten, en door te bomen over hoe ze de wijnen maken waar mijn naam op kleeft. Ik wil hun passie voelen en de wijnen door en door leren kennen. En vandaag is de eerste trip die we maken. Ik zal op mijn Instagram Stories van Wijn Ornelis jullie de ganse dag mee op pad nemen. Ik denk dat het super leerrijk en gezellig worden zal! Volg me gerust via deze link.

Mijn Wijn Ornelis CavaBrut Reserva kun je hier bestellen

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer