Superleuke dag vandaag voor mij. Vanochtend mag ik in onze ochtendshow op Joe samen met Anke een nieuwe radiozender lanceren. Het zijn Vlaams minister-president Jan Jambon en minister van Media Benjamin Dalle die “Joe Lage Landen” feestelijk mogen openen. Een zender op DAB+ met de grootste Nederlandstalige hits uit Vlaanderen en Nederland. Een feestelijke zender waar ik enorm naar uitkijk.
En vanmiddag volgt voor mij persoonlijk een super belangrijk moment. Rond twintig over twee word ik in Wachtebeke gevaccineerd. Ik krijg m’n eerste Pfizer-prik. Ik kijk daar nu al maanden naar uit. Net zoals iedereen snak ik ook naar het rijk en de zomer van de vrijheid en het zijn de vaccinaties die ons gaan helpen naar een wereld zonder mondkapjes en vervelende reisrestricties.
En vanavond ga ik deze mooie dag vieren in een brasserie bij ons in de buurt waar we door Covid nog niet zijn geraakt. Brasserie Sebastiaan schijnt een tof restaurantje te zijn, met sympathieke eigenaars. En vooral: het ligt op wandelafstand. Doe daar nog eens de zonnige temperaturen bij, en het wordt een topdag, dat voel ik nu al…
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer