Superleuke dag vandaag voor mij. Vanochtend mag ik in onze ochtendshow op Joe samen met Anke een nieuwe radiozender lanceren. Het zijn Vlaams minister-president Jan Jambon en minister van Media Benjamin Dalle die “Joe Lage Landen” feestelijk mogen openen. Een zender op DAB+ met de grootste Nederlandstalige hits uit Vlaanderen en Nederland. Een feestelijke zender waar ik enorm naar uitkijk.
En vanmiddag volgt voor mij persoonlijk een super belangrijk moment. Rond twintig over twee word ik in Wachtebeke gevaccineerd. Ik krijg m’n eerste Pfizer-prik. Ik kijk daar nu al maanden naar uit. Net zoals iedereen snak ik ook naar het rijk en de zomer van de vrijheid en het zijn de vaccinaties die ons gaan helpen naar een wereld zonder mondkapjes en vervelende reisrestricties.
En vanavond ga ik deze mooie dag vieren in een brasserie bij ons in de buurt waar we door Covid nog niet zijn geraakt. Brasserie Sebastiaan schijnt een tof restaurantje te zijn, met sympathieke eigenaars. En vooral: het ligt op wandelafstand. Doe daar nog eens de zonnige temperaturen bij, en het wordt een topdag, dat voel ik nu al…
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer