Vanmiddag lunch in het meest besproken restaurant van het moment
Nieuws

Vanmiddag lunch in het meest besproken restaurant van het moment

We hadden nooit kunnen voorspellen dat het zo’n afschuwelijk regenweekend zou worden toen hele goede vrienden ons weken, misschien zelfs maanden, geleden vroegen of we op zondag 6 augustus met hen wilden gaan lunchen in Knokke. Maar wat zijn we blij dat we vanmiddag met hen hebben afgesproken voor een heerlijke maaltijd, niet op een terrasje dat zit er niet in. Maar we gaan wel genieten van deze herfstige zondag in misschien wel het meest besproken restaurant van dit moment: La Rigue.

La Rigue is de luxe-brasserie van topchef Peter Goossens in La Réserve, het tophotel van Marc Coucke en Bart Versluys in Knokke. Enkele maanden geleden heeft Marc ons eens uitgenodigd om de werf te gaan bekijken. Wat we toen zagen was een gestroopt hotel. Marc vertelde ons met veel passie hoe en waar het restaurant zou komen, waar de bar zou zijn en hoe de lobby zou ingericht worden. Vandaag gaan we het resultaat bewonderen. Maar ik heb de foto’s gezien en wat ik zag was fantastisch. Ook alle kranten schreven enkel met superlatieven over het vernieuwde hotel, en over de gerechten die Peter er serveert.

Voor mijn vijftigste verjaardag gingen we wellicht voor het laatst lunchen in Hof Van Cleve van Peter Goossens in Kruisem. Dat we nu zijn nieuwe restaurant mogen uittesten, met de klassieke Belgische brasserie-keuken op absoluut topniveau, vind ik echt een fantastisch vooruitzicht. Ik ken Peter al tientallen jaren, en ik weet wat voor een perfectionist hij is, net als Coucke en Versluys, en ik denk dat het fantastisch wordt. Nu al dankjewel aan onze goede vrienden Barbara en Evert voor deze uitnodiging. Het wordt een mooie zondag, dat weet ik wel zeker.

Gerelateerde nieuwsberichten

Dit zijn de allerbeste taarten!

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer