Vanmiddag lunch in het meest besproken restaurant van het moment

We hadden nooit kunnen voorspellen dat het zo’n afschuwelijk regenweekend zou worden toen hele goede vrienden ons weken, misschien zelfs maanden, geleden vroegen of we op zondag 6 augustus met hen wilden gaan lunchen in Knokke. Maar wat zijn we blij dat we vanmiddag met hen hebben afgesproken voor een heerlijke maaltijd, niet op een terrasje dat zit er niet in. Maar we gaan wel genieten van deze herfstige zondag in misschien wel het meest besproken restaurant van dit moment: La Rigue.

La Rigue is de luxe-brasserie van topchef Peter Goossens in La Réserve, het tophotel van Marc Coucke en Bart Versluys in Knokke. Enkele maanden geleden heeft Marc ons eens uitgenodigd om de werf te gaan bekijken. Wat we toen zagen was een gestroopt hotel. Marc vertelde ons met veel passie hoe en waar het restaurant zou komen, waar de bar zou zijn en hoe de lobby zou ingericht worden. Vandaag gaan we het resultaat bewonderen. Maar ik heb de foto’s gezien en wat ik zag was fantastisch. Ook alle kranten schreven enkel met superlatieven over het vernieuwde hotel, en over de gerechten die Peter er serveert.

Voor mijn vijftigste verjaardag gingen we wellicht voor het laatst lunchen in Hof Van Cleve van Peter Goossens in Kruisem. Dat we nu zijn nieuwe restaurant mogen uittesten, met de klassieke Belgische brasserie-keuken op absoluut topniveau, vind ik echt een fantastisch vooruitzicht. Ik ken Peter al tientallen jaren, en ik weet wat voor een perfectionist hij is, net als Coucke en Versluys, en ik denk dat het fantastisch wordt. Nu al dankjewel aan onze goede vrienden Barbara en Evert voor deze uitnodiging. Het wordt een mooie zondag, dat weet ik wel zeker.