We hadden nooit kunnen voorspellen dat het zo’n afschuwelijk regenweekend zou worden toen hele goede vrienden ons weken, misschien zelfs maanden, geleden vroegen of we op zondag 6 augustus met hen wilden gaan lunchen in Knokke. Maar wat zijn we blij dat we vanmiddag met hen hebben afgesproken voor een heerlijke maaltijd, niet op een terrasje dat zit er niet in. Maar we gaan wel genieten van deze herfstige zondag in misschien wel het meest besproken restaurant van dit moment: La Rigue.
La Rigue is de luxe-brasserie van topchef Peter Goossens in La Réserve, het tophotel van Marc Coucke en Bart Versluys in Knokke. Enkele maanden geleden heeft Marc ons eens uitgenodigd om de werf te gaan bekijken. Wat we toen zagen was een gestroopt hotel. Marc vertelde ons met veel passie hoe en waar het restaurant zou komen, waar de bar zou zijn en hoe de lobby zou ingericht worden. Vandaag gaan we het resultaat bewonderen. Maar ik heb de foto’s gezien en wat ik zag was fantastisch. Ook alle kranten schreven enkel met superlatieven over het vernieuwde hotel, en over de gerechten die Peter er serveert.
Voor mijn vijftigste verjaardag gingen we wellicht voor het laatst lunchen in Hof Van Cleve van Peter Goossens in Kruisem. Dat we nu zijn nieuwe restaurant mogen uittesten, met de klassieke Belgische brasserie-keuken op absoluut topniveau, vind ik echt een fantastisch vooruitzicht. Ik ken Peter al tientallen jaren, en ik weet wat voor een perfectionist hij is, net als Coucke en Versluys, en ik denk dat het fantastisch wordt. Nu al dankjewel aan onze goede vrienden Barbara en Evert voor deze uitnodiging. Het wordt een mooie zondag, dat weet ik wel zeker.
Journalisten die zo in de eerste week van het jaar een halve pagina moeten vullen, terwijl het nieuws redelijk plat ligt, vragen er wel eens naar. Sommige tantes op nieuwjaarsfeesten ook … Lees meer
Kleine wijziging in onze oudejaars-plannen. Ik had al gezegd dat ik op oudjaar voor een keertje niet terugvlieg naar België om te DJ’n, maar lekker in Barcelona blijf … Lees meer
In plaats van over een kleine maand, begin januari, in een halve depressie te sukkelen omdat de weegschaal dan met een pittige boodschap komt, willen sommige mensen nu al met goede voornemens beginnen … Lees meer
Ik ben er zelf geen grote fan van, maar kijk, soms moet het eens kunnen: fastfood eten. Het is uiteraard niet zo gezond en je moet er dus vooral niet mee overdrijven … Lees meer
Het is zondag. Joepie! Dat wil zeggen: vandaag ga je naar de warme bakker om lekkere pistolets of sandwiches te halen. De vraag is natuurlijk altijd wel, als je wat teveel lekkers van de bakker hebt meegebracht: hoe hou je die vers … Lees meer
Vandaag is 12 september, dat is World Gym Day. Ik ben nu een kleine maand gezonder aan het leven, met goed resultaat. Ik ben zo’n kleine 7 kilo kwijt, de XL-hemden hangen weer verder weg in de kast omdat ik weer in de L kan, en ik voel me vooral beter … Lees meer
Ik was zes. Ik was een klein Svenneke. En ik mocht naar het eerste leerjaar in de basisschool in Knesselare. Dat ik me 45 jaar later die eerste schooldag nog herinneren kan heeft maar één reden: ik werd meteen gestraft voor baldadig gedrag op de speelplaats … Lees meer
Vandaag komt een droom uit. We gaan lunchen op een van de meest iconische plekken in de wereld. Bij Asador Etxebarri in Baskenland. Het verhaal van dit restaurant is zeer bijzonder … Lees meer