Vanmiddag lunch in het meest besproken restaurant van het moment
Nieuws

Vanmiddag lunch in het meest besproken restaurant van het moment

We hadden nooit kunnen voorspellen dat het zo’n afschuwelijk regenweekend zou worden toen hele goede vrienden ons weken, misschien zelfs maanden, geleden vroegen of we op zondag 6 augustus met hen wilden gaan lunchen in Knokke. Maar wat zijn we blij dat we vanmiddag met hen hebben afgesproken voor een heerlijke maaltijd, niet op een terrasje dat zit er niet in. Maar we gaan wel genieten van deze herfstige zondag in misschien wel het meest besproken restaurant van dit moment: La Rigue.

La Rigue is de luxe-brasserie van topchef Peter Goossens in La Réserve, het tophotel van Marc Coucke en Bart Versluys in Knokke. Enkele maanden geleden heeft Marc ons eens uitgenodigd om de werf te gaan bekijken. Wat we toen zagen was een gestroopt hotel. Marc vertelde ons met veel passie hoe en waar het restaurant zou komen, waar de bar zou zijn en hoe de lobby zou ingericht worden. Vandaag gaan we het resultaat bewonderen. Maar ik heb de foto’s gezien en wat ik zag was fantastisch. Ook alle kranten schreven enkel met superlatieven over het vernieuwde hotel, en over de gerechten die Peter er serveert.

Voor mijn vijftigste verjaardag gingen we wellicht voor het laatst lunchen in Hof Van Cleve van Peter Goossens in Kruisem. Dat we nu zijn nieuwe restaurant mogen uittesten, met de klassieke Belgische brasserie-keuken op absoluut topniveau, vind ik echt een fantastisch vooruitzicht. Ik ken Peter al tientallen jaren, en ik weet wat voor een perfectionist hij is, net als Coucke en Versluys, en ik denk dat het fantastisch wordt. Nu al dankjewel aan onze goede vrienden Barbara en Evert voor deze uitnodiging. Het wordt een mooie zondag, dat weet ik wel zeker.

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2882

Catalonië is wereldhoofdstad van de gastronomie, en ik ben fiere ambassadeur! #advertentie

Wie me al langer volgt weet het natuurlijk wel: ik heb al bijna vijftien jaar een flat in het prachtige Barcelona, een stad waar mijn hart ligt, waar ik vrijwel al mijn vakanties doorbreng en waar ik telkens opnieuw inspiratie vind … Lees meer

iction

Ik heb nooit gerookt. Behalve … lang geleden …

Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer

Druiven in de keuken: meer dan een snack

Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer

on street food in Thailand

Al eens geprobeerd: krokodil op je bord?

Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

Wandelen: mijn dagelijkse yoga

Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer

De lekkerste recepten? Die van mijn mama Anny

Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer

Waar komen donuts precies vandaan?

Waar komen donuts precies vandaan?

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: er zijn verschillende theorieën over waar donuts precies vandaan komen, en verschillende culturen eisen de oorsprong een beetje op … Lees meer