Vanmiddag lunch in het meest besproken restaurant van het moment
Nieuws

Vanmiddag lunch in het meest besproken restaurant van het moment

We hadden nooit kunnen voorspellen dat het zo’n afschuwelijk regenweekend zou worden toen hele goede vrienden ons weken, misschien zelfs maanden, geleden vroegen of we op zondag 6 augustus met hen wilden gaan lunchen in Knokke. Maar wat zijn we blij dat we vanmiddag met hen hebben afgesproken voor een heerlijke maaltijd, niet op een terrasje dat zit er niet in. Maar we gaan wel genieten van deze herfstige zondag in misschien wel het meest besproken restaurant van dit moment: La Rigue.

La Rigue is de luxe-brasserie van topchef Peter Goossens in La Réserve, het tophotel van Marc Coucke en Bart Versluys in Knokke. Enkele maanden geleden heeft Marc ons eens uitgenodigd om de werf te gaan bekijken. Wat we toen zagen was een gestroopt hotel. Marc vertelde ons met veel passie hoe en waar het restaurant zou komen, waar de bar zou zijn en hoe de lobby zou ingericht worden. Vandaag gaan we het resultaat bewonderen. Maar ik heb de foto’s gezien en wat ik zag was fantastisch. Ook alle kranten schreven enkel met superlatieven over het vernieuwde hotel, en over de gerechten die Peter er serveert.

Voor mijn vijftigste verjaardag gingen we wellicht voor het laatst lunchen in Hof Van Cleve van Peter Goossens in Kruisem. Dat we nu zijn nieuwe restaurant mogen uittesten, met de klassieke Belgische brasserie-keuken op absoluut topniveau, vind ik echt een fantastisch vooruitzicht. Ik ken Peter al tientallen jaren, en ik weet wat voor een perfectionist hij is, net als Coucke en Versluys, en ik denk dat het fantastisch wordt. Nu al dankjewel aan onze goede vrienden Barbara en Evert voor deze uitnodiging. Het wordt een mooie zondag, dat weet ik wel zeker.

Gerelateerde nieuwsberichten

Waar komt lasagne vandaan en welke variant is mega lekker?

Iedereen houdt van lasagne, jong en oud. Vandaag kun je lasagne op zoveel verschillende manieren eten. Op de klassieke manier, maar ook met vis (mijn visboer C-Food in Lochristi heeft altijd twee verschillende vis-lasagnes in de aanbieding, eentje met zalm en een met zeevruchten en beiden zijn heerlijk) … Lees meer

IMG_5323 2

Vandaag gaan we lunchen in het tweede beste restaurant ter wereld

Vandaag komt een droom uit. We gaan lunchen op een van de meest iconische plekken in de wereld. Bij Asador Etxebarri in Baskenland. Het verhaal van dit restaurant is zeer bijzonder … Lees meer

Velissima

Slechte ervaring in Velissima in Barcelona

Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer

Ik zorg voor de beste muziek voor deze zomer!

Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer

Onveiligheid Barcelona

Toeristen niet meer welkom in Barcelona?

Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer

Sugar cookie day: recepten van mijn favoriete koekjes

Sugar cookie day: recepten van mijn favoriete koekjes

Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer

Dit zijn de allerbeste taarten!

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer