Gisterenmiddag ben ik helemaal naar de Veluwe gereden, een prachtige streek hoog in Nederland, waar het heerlijk wandelen, en logeren is. Niet dat ik nog veel heb kunnen wandelen, want het was al donker toen ik in mijn hotel De Sterrenberg in Otterlo arriveerde, nog net op tijd om lekker te dineren in restaurant Cepes, want om acht uur gaat de horeca in Nederland dicht. Ik ben hier dan ook niet om te wandelen maar wel om te ontbijten met een van de meest bijzondere mensen van Nederland. De enige echte Rob de Nijs.
Vanmorgen mogen Anke en ikzelf aanschuiven aan de ontbijttafel bij Rob en zijn vrouw thuis in het plaatsje Bennekom. Nu hij 79 is en en al een tijdje aan de ziekte van Parkinson lijdt, komt hij nog één keer naar het Sportpaleis, komende zondag. Onder de naam “Het is mooi geweest” zal hij zijn Vlaamse fans nog een laatste keer verwennen met zijn vele fantastische hits. Daar gaan we deze ochtend over praten. Over zijn liedjes, zijn leven, zijn carrière.
Geen idee hoe zo’n icoon uit de Nederlandse muziek precies ontbijt, staan er broodjes of croissants op tafel, lekkere kaas, of pindakaas, wordt het thee of wordt het koffie? We zullen het samen ontdekken deze morgen. Wat ik wel weet is dat wij deze grote meneer uitgebreid gaan verrassen en eren, met boodschappen van collega’s en van onze Vlaamse luisteraars, die houden van Rob.
Vier uur lang gezellig aan de ontbijttafel bij Rob de Nijs, het wordt ongetwijfeld het meest bijzondere radio ontbijt van het jaar, en jij kunt alles mee volgen op Joe, tussen zes en tien, en misschien ook nog een VIP duo-ticket, mèt diner winnen, voor het laatste concert van Rob in Vlaanderen, komende zondag. Heerlijk toch?
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer