Vanochtend geniet ik van het meest bijzondere ontbijt van het jaar!
Nieuws

Vanochtend geniet ik van het meest bijzondere ontbijt van het jaar!

Gisterenmiddag ben ik helemaal naar de Veluwe gereden, een prachtige streek hoog in Nederland, waar het heerlijk wandelen, en logeren is. Niet dat ik nog veel heb kunnen wandelen, want het was al donker toen ik in mijn hotel De Sterrenberg in Otterlo arriveerde, nog net op tijd om lekker te dineren in restaurant Cepes, want om acht uur gaat de horeca in Nederland dicht. Ik ben hier dan ook niet om te wandelen maar wel om te ontbijten met een van de meest bijzondere mensen van Nederland. De enige echte Rob de Nijs.

Vanmorgen mogen Anke en ikzelf aanschuiven aan de ontbijttafel bij Rob en zijn vrouw thuis in het plaatsje Bennekom. Nu hij 79 is en en al een tijdje aan de ziekte van Parkinson lijdt, komt hij nog één keer naar het Sportpaleis, komende zondag. Onder de naam “Het is mooi geweest” zal hij zijn Vlaamse fans nog een laatste keer verwennen met zijn vele fantastische hits. Daar gaan we deze ochtend over praten. Over zijn liedjes, zijn leven, zijn carrière.

Geen idee hoe zo’n icoon uit de Nederlandse muziek precies ontbijt, staan er broodjes of croissants op tafel, lekkere kaas, of pindakaas, wordt het thee of wordt het koffie? We zullen het samen ontdekken deze morgen. Wat ik wel weet is dat wij deze grote meneer uitgebreid gaan verrassen en eren, met boodschappen van collega’s en van onze Vlaamse luisteraars, die houden van Rob.

Vier uur lang gezellig aan de ontbijttafel bij Rob de Nijs, het wordt ongetwijfeld het meest bijzondere radio ontbijt van het jaar, en jij kunt alles mee volgen op Joe, tussen zes en tien, en misschien ook nog een VIP duo-ticket, mèt diner winnen, voor het laatste concert van Rob in Vlaanderen, komende zondag. Heerlijk toch?

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer