Vanochtend geniet ik van het meest bijzondere ontbijt van het jaar!
Nieuws

Vanochtend geniet ik van het meest bijzondere ontbijt van het jaar!

Gisterenmiddag ben ik helemaal naar de Veluwe gereden, een prachtige streek hoog in Nederland, waar het heerlijk wandelen, en logeren is. Niet dat ik nog veel heb kunnen wandelen, want het was al donker toen ik in mijn hotel De Sterrenberg in Otterlo arriveerde, nog net op tijd om lekker te dineren in restaurant Cepes, want om acht uur gaat de horeca in Nederland dicht. Ik ben hier dan ook niet om te wandelen maar wel om te ontbijten met een van de meest bijzondere mensen van Nederland. De enige echte Rob de Nijs.

Vanmorgen mogen Anke en ikzelf aanschuiven aan de ontbijttafel bij Rob en zijn vrouw thuis in het plaatsje Bennekom. Nu hij 79 is en en al een tijdje aan de ziekte van Parkinson lijdt, komt hij nog één keer naar het Sportpaleis, komende zondag. Onder de naam “Het is mooi geweest” zal hij zijn Vlaamse fans nog een laatste keer verwennen met zijn vele fantastische hits. Daar gaan we deze ochtend over praten. Over zijn liedjes, zijn leven, zijn carrière.

Geen idee hoe zo’n icoon uit de Nederlandse muziek precies ontbijt, staan er broodjes of croissants op tafel, lekkere kaas, of pindakaas, wordt het thee of wordt het koffie? We zullen het samen ontdekken deze morgen. Wat ik wel weet is dat wij deze grote meneer uitgebreid gaan verrassen en eren, met boodschappen van collega’s en van onze Vlaamse luisteraars, die houden van Rob.

Vier uur lang gezellig aan de ontbijttafel bij Rob de Nijs, het wordt ongetwijfeld het meest bijzondere radio ontbijt van het jaar, en jij kunt alles mee volgen op Joe, tussen zes en tien, en misschien ook nog een VIP duo-ticket, mèt diner winnen, voor het laatste concert van Rob in Vlaanderen, komende zondag. Heerlijk toch?

Gerelateerde nieuwsberichten

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer