Vanochtend geniet ik van het meest bijzondere ontbijt van het jaar!

Gisterenmiddag ben ik helemaal naar de Veluwe gereden, een prachtige streek hoog in Nederland, waar het heerlijk wandelen, en logeren is. Niet dat ik nog veel heb kunnen wandelen, want het was al donker toen ik in mijn hotel De Sterrenberg in Otterlo arriveerde, nog net op tijd om lekker te dineren in restaurant Cepes, want om acht uur gaat de horeca in Nederland dicht. Ik ben hier dan ook niet om te wandelen maar wel om te ontbijten met een van de meest bijzondere mensen van Nederland. De enige echte Rob de Nijs.

Vanmorgen mogen Anke en ikzelf aanschuiven aan de ontbijttafel bij Rob en zijn vrouw thuis in het plaatsje Bennekom. Nu hij 79 is en en al een tijdje aan de ziekte van Parkinson lijdt, komt hij nog één keer naar het Sportpaleis, komende zondag. Onder de naam “Het is mooi geweest” zal hij zijn Vlaamse fans nog een laatste keer verwennen met zijn vele fantastische hits. Daar gaan we deze ochtend over praten. Over zijn liedjes, zijn leven, zijn carrière.

Geen idee hoe zo’n icoon uit de Nederlandse muziek precies ontbijt, staan er broodjes of croissants op tafel, lekkere kaas, of pindakaas, wordt het thee of wordt het koffie? We zullen het samen ontdekken deze morgen. Wat ik wel weet is dat wij deze grote meneer uitgebreid gaan verrassen en eren, met boodschappen van collega’s en van onze Vlaamse luisteraars, die houden van Rob.

Vier uur lang gezellig aan de ontbijttafel bij Rob de Nijs, het wordt ongetwijfeld het meest bijzondere radio ontbijt van het jaar, en jij kunt alles mee volgen op Joe, tussen zes en tien, en misschien ook nog een VIP duo-ticket, mèt diner winnen, voor het laatste concert van Rob in Vlaanderen, komende zondag. Heerlijk toch?