Vegan rolmodel en atleet eet weer vlees
Nieuws

Vegan rolmodel en atleet eet weer vlees

Het is een opdoffer voor vele veganisten, en volgens sommigen onder hen zelfs een puur verraad, maar één van de grote rolmodellen, Tim Shieff, heeft in één van z’n laatste Youtube-video’s moeten bekennen dat hij niet langer als pure veganist door het leven gaat. De populaire Britse freerunner (die ook tweevoudig wereldkampioen is) die een heel pak volgers heeft op de sociale media, moest namelijk bekennen dat hij de veganistische levensstijl niet langer aankan, volgens de nieuwssite buzzfeednews.com

https://www.instagram.com/p/BpXYv7VFyMB/

In november vorig jaar zou hij voor het eerst weer zalm en rauwe eieren gegeten hebben, nadat hij uiterst verzwakt was geraakt na een intens waterdieet. “Ik moest gewoon weer dierlijke producten eten,” aldus de atleet, “want mijn lichaam snakte er naar.”

Toen hij nog echt veganistisch leefde had hij last van vermoeidheid en zwakkere spieren, en van spijsverterings- en concentratieproblemen en stijfheid in de gewrichten. Door toch weer dierlijke producten te gaan eten verdwenen die klachten. “Ik kreeg een flinke identiteitscrisis door deze moeilijke stap te zetten” aldus de voormalige veganistische atleet, “maar ik moest gewoon luisteren naar mijn lichaam. Dit was de enige juiste beslissing.”

Er hangt nog een ander staartje aan deze verandering van levensstijl. Shieff was ook de oprichter van het veganistische kledingmerk “ETHCS” maar daar zet hij nu ook een stap terug, want hij is natuurlijk niet langer de juiste persoon om deze levensfilosofie, en de kleding te promoten. Z’n medewerkers zijn geschokt door zijn beslissing, vooral omdat hij zo’n goed rolmodel was voor velen.

https://www.instagram.com/p/BqQAeWgl40J/

Gerelateerde nieuwsberichten

COVER

Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”

Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer

El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis14

Het mooiste culinaire museum ooit: de El Bulli 1846 Foundation

De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer

Ideaal extraatje in je gerechten: pompoenzaden

Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer

WBC-152123

Verras je huisgenoten met mijn weekmenu

Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer

Wat is een quesadilla en hoe maak je het zelf?

Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer

Hoeveel calorieën bevat een glas bier? En is dat meer of minder dan wijn?

Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Vandaag is de dag van de chocolademelk!  Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer