Vegan rolmodel en atleet eet weer vlees

Het is een opdoffer voor vele veganisten, en volgens sommigen onder hen zelfs een puur verraad, maar één van de grote rolmodellen, Tim Shieff, heeft in één van z’n laatste Youtube-video’s moeten bekennen dat hij niet langer als pure veganist door het leven gaat. De populaire Britse freerunner (die ook tweevoudig wereldkampioen is) die een heel pak volgers heeft op de sociale media, moest namelijk bekennen dat hij de veganistische levensstijl niet langer aankan, volgens de nieuwssite buzzfeednews.com

In november vorig jaar zou hij voor het eerst weer zalm en rauwe eieren gegeten hebben, nadat hij uiterst verzwakt was geraakt na een intens waterdieet. “Ik moest gewoon weer dierlijke producten eten,” aldus de atleet, “want mijn lichaam snakte er naar.”

Toen hij nog echt veganistisch leefde had hij last van vermoeidheid en zwakkere spieren, en van spijsverterings- en concentratieproblemen en stijfheid in de gewrichten. Door toch weer dierlijke producten te gaan eten verdwenen die klachten. “Ik kreeg een flinke identiteitscrisis door deze moeilijke stap te zetten” aldus de voormalige veganistische atleet, “maar ik moest gewoon luisteren naar mijn lichaam. Dit was de enige juiste beslissing.”

Er hangt nog een ander staartje aan deze verandering van levensstijl. Shieff was ook de oprichter van het veganistische kledingmerk “ETHCS” maar daar zet hij nu ook een stap terug, want hij is natuurlijk niet langer de juiste persoon om deze levensfilosofie, en de kleding te promoten. Z’n medewerkers zijn geschokt door zijn beslissing, vooral omdat hij zo’n goed rolmodel was voor velen.