Wat een bijzondere dag krijgen we vandaag. Donderdag 30 september, de laatste dag van de maand september van het rare jaar 2021, na dat verschrikkelijke jaar 2020. Na anderhalf jaar met mondkapjes op, mogen we ze straks om middernacht (bij wijze van spreken) ritueel verbranden. Ik heb altijd een erg dubbel gevoel gehad bij die mondmaskers. Aangenaam vond ik ze nooit. Eerlijk: ik vond ze altijd afschuwelijk. Mensen die zeggen: ach, dat valt toch wel mee, ik begrijp ze niet.
Eerste waren ze, zelfs volgens de experts, niet nuttig en her en der werden ze zelfs verboden. Daarna moesten ze plotseling wel, en toen ze voor het eerst opdoken in de restaurants en winkels hadden we geen vermoeden van waar we precies aan begonnen waren. De lieve glimlach van de caissière ging achter slot en grendel, en van de smile van de ober hadden we enkel een vaag vermoeden. Maar we moesten de kapjes op voor onze veiligheid, en daar doet een mens veel voor. Een gordel dragen in de auto, een condoom bij gevaarlijk gevrij, en een mondmasker dragen in covid-tijden… logisch.
Nu mogen de kapjes eindelijk af. In de winkels, op het werk, in de cafés en op restaurant. Oef. In Nederland is dat nu al maanden het geval. De cijfers zijn er niet zoveel gekker dan bij ons. Zelfs Marc Van Ranst vertelde gisteren in De Afspraak dat het ergens wel logisch is dat we zonder kapjes door het leven gaan, gezien de hoge vaccinatiegraad in Vlaanderen. Ik ben erg voorzichtig met al te grote uitspraken, en enkel de geschiedenis zal ons vertellen of we covid juist hebben aangepakt, en of de mondkapjes echt zo nuttig waren, maar ik ben blij dat ze nu eindelijk weer af mogen. Joepie! Leve de glimlach…
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer