Wat een bijzondere dag krijgen we vandaag. Donderdag 30 september, de laatste dag van de maand september van het rare jaar 2021, na dat verschrikkelijke jaar 2020. Na anderhalf jaar met mondkapjes op, mogen we ze straks om middernacht (bij wijze van spreken) ritueel verbranden. Ik heb altijd een erg dubbel gevoel gehad bij die mondmaskers. Aangenaam vond ik ze nooit. Eerlijk: ik vond ze altijd afschuwelijk. Mensen die zeggen: ach, dat valt toch wel mee, ik begrijp ze niet.
Eerste waren ze, zelfs volgens de experts, niet nuttig en her en der werden ze zelfs verboden. Daarna moesten ze plotseling wel, en toen ze voor het eerst opdoken in de restaurants en winkels hadden we geen vermoeden van waar we precies aan begonnen waren. De lieve glimlach van de caissière ging achter slot en grendel, en van de smile van de ober hadden we enkel een vaag vermoeden. Maar we moesten de kapjes op voor onze veiligheid, en daar doet een mens veel voor. Een gordel dragen in de auto, een condoom bij gevaarlijk gevrij, en een mondmasker dragen in covid-tijden… logisch.
Nu mogen de kapjes eindelijk af. In de winkels, op het werk, in de cafés en op restaurant. Oef. In Nederland is dat nu al maanden het geval. De cijfers zijn er niet zoveel gekker dan bij ons. Zelfs Marc Van Ranst vertelde gisteren in De Afspraak dat het ergens wel logisch is dat we zonder kapjes door het leven gaan, gezien de hoge vaccinatiegraad in Vlaanderen. Ik ben erg voorzichtig met al te grote uitspraken, en enkel de geschiedenis zal ons vertellen of we covid juist hebben aangepakt, en of de mondkapjes echt zo nuttig waren, maar ik ben blij dat ze nu eindelijk weer af mogen. Joepie! Leve de glimlach…
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer