Vergiftig je huisdier niet!! Serveer ze nooit deze producten.
Nieuws

Vergiftig je huisdier niet!! Serveer ze nooit deze producten.

Bij ons is het simpel: onze kat Gilbert krijgt aangepaste voeding. Voeding speciaal voor katten. Echt heel af en toe zal er eens een grijs garnaaltje naar hem toegeschoven worden, maar niet meer dan één of twee keer per jaar. Het is nochtans verleidelijk om huisdieren mee te laten eten van het potje dat voor de rest van het gezin wordt bereid, maar een goed idee is dat niet.

In het Nieuwsblad kon je eergisteren het verhaal lezen van een dame uit West-Vlaanderen die haar hond prei had laten eten, en het dier is daar blijkbaar zwaar door vergiftigd en dagenlang ontzettend ziek geweest. Dat lijkt me echt een afschuwelijke nachtmerrie voor diereneigenaars. Dat je je eigen huisdier doodziek maakt of zelfs ombrengt door die verkeerde dingen te laten eten. Verschrikkelijk.

Daarom zet ik een aantal no go’s toch even op een rijtje. De volgende ingrediënten aan je huisdier serveren is gewoon gevaarlijk. Maar pas op: ik zeg je nu al, de lijst is wellicht niet volledig. Dus beter geen risico’s nemen, want je wil echt geen ellende veroorzaken en enkel het allerbeste voor je hond of kat.

  • zaden en noten
  • ui en prei
  • krenten en rozijnen
  • pitten van steenvruchten
  • chocolade en andere zoetigheden
  • aardappelen en tomaat
  • avocado (vooral de schil en de pit)
  • champignons
  • paprika en aubergine
  • rauw varkensvlees
  • botjes van kip of ander gevogelte
  • botjes van varkensribben
  • zuivelproducten
  • rauwe eieren

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer