Bij ons is het simpel: onze kat Gilbert krijgt aangepaste voeding. Voeding speciaal voor katten. Echt heel af en toe zal er eens een grijs garnaaltje naar hem toegeschoven worden, maar niet meer dan één of twee keer per jaar. Het is nochtans verleidelijk om huisdieren mee te laten eten van het potje dat voor de rest van het gezin wordt bereid, maar een goed idee is dat niet.
In het Nieuwsblad kon je eergisteren het verhaal lezen van een dame uit West-Vlaanderen die haar hond prei had laten eten, en het dier is daar blijkbaar zwaar door vergiftigd en dagenlang ontzettend ziek geweest. Dat lijkt me echt een afschuwelijke nachtmerrie voor diereneigenaars. Dat je je eigen huisdier doodziek maakt of zelfs ombrengt door die verkeerde dingen te laten eten. Verschrikkelijk.
Daarom zet ik een aantal no go’s toch even op een rijtje. De volgende ingrediënten aan je huisdier serveren is gewoon gevaarlijk. Maar pas op: ik zeg je nu al, de lijst is wellicht niet volledig. Dus beter geen risico’s nemen, want je wil echt geen ellende veroorzaken en enkel het allerbeste voor je hond of kat.
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer
Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer
Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer
Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer
Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer