Ooit had hij drie sterren bij Michelin en stond hij in de TOP 100 van de beste restaurants van de hele wereld met Hertog Jan. Maar toen hij die culinaire tempel enkele jaren geleden sloot, besliste Gert de Mangeleer om samen met z’n goede vriend en zakenpartner Joachim Boudens nieuwe paden te gaan bewandelen.
Hij opende L.E.S.S. en kreeg daar ook al snel opnieuw een ster voor. Later kwam Bar Bulot erbij, een frans geïnspireerde brasserie. Deze zomer werd L.E.S.S. verplaatst naar de oude locatie van Hertog Jan. En nu smijt het duo zich in een nieuw “cool” avontuur: ze gaan ijsjes maken en verkopen.
Iceconic is de naam van de “soft gelato” met “creative flavours” waar de twee mee uitpakken, en ook de naam van hun zomerse pop up ijssalon dat ze openden op het Zand in Brugge, en waar je elke dag van 1 uur ’s middags tot 9 uur ’s avonds lekkere ijsjes kunt gaan eten.
Op het menu staan
Sticky peanuts: Gelato vanille, boterkaramel en pinda (€4,99)
Strawberry fields: Gelato yoghurt met aardbei, cuberdon en citroen (€5,99)
Funky chocolate: Gelato vanille met chocolate overload (€6,99)
Magic maracuja: Gelato maracuja met zoethout, cola en anijs (€6,99)
en Poppin cherry: Gelato yoghurt met amarena kers, amandel en zure bollen (€7,99)
Het ijs is zacht, smelt makkelijk op je tong, zit bomvol smaak en de ijsjes zijn laag in calorieën. Ideaal dus voor een zoete zonde op een zomerse dafAlweer een super creatief idee van twee ondernemers die al meermaals bewezen hebben steeds voor nieuwe uitdagingen te gaan. Echt een aanrader om deze zomer eens langs te gaan daar op het Zand in Brugge, bij Iceconic, en te genieten van origineel en lekker ijs, gecreëerd door één van de beste chefs van ons land.
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer
Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer
An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer
Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer