Verrassend: een nieuw ijssalon van een grote sterrenchef
Nieuws

Verrassend: een nieuw ijssalon van een grote sterrenchef

Ooit had hij drie sterren bij Michelin en stond hij in de TOP 100 van de beste restaurants van de hele wereld met Hertog Jan. Maar toen hij die culinaire tempel enkele jaren geleden sloot, besliste  Gert de Mangeleer om samen met z’n goede vriend en zakenpartner Joachim Boudens nieuwe paden te gaan bewandelen.

Hij opende L.E.S.S. en kreeg daar ook al snel opnieuw een ster voor. Later kwam Bar Bulot erbij, een frans geïnspireerde brasserie. Deze zomer werd L.E.S.S. verplaatst naar de oude locatie van Hertog Jan. En nu smijt het duo zich in een nieuw “cool” avontuur: ze gaan ijsjes maken en verkopen.

Iceconic is de naam van de “soft gelato” met “creative flavours” waar de twee mee uitpakken, en ook de naam van hun zomerse pop up ijssalon dat ze openden op het Zand in Brugge, en waar je elke dag van 1 uur ‘s middags tot 9 uur ‘s avonds lekkere ijsjes kunt gaan eten.

Verrassend: een nieuw ijssalon van een grote sterrenchef

Op het menu staan

Sticky peanuts: Gelato vanille, boterkaramel en pinda (4,99)

Strawberry fieldsGelato yoghurt met aardbei, cuberdon en citroen (€5,99)

Funky chocolate: Gelato vanille met chocolate overload (€6,99)

Magic maracuja: Gelato maracuja met zoethout, cola en anijs (€6,99)

en Poppin cherry: Gelato yoghurt met amarena kers, amandel en zure bollen (€7,99)

Het ijs is zacht, smelt makkelijk op je tong, zit bomvol smaak en de ijsjes zijn laag in calorieën. Ideaal dus voor een zoete zonde op een zomerse dafAlweer een super creatief idee van twee ondernemers die al meermaals bewezen hebben steeds voor nieuwe uitdagingen te gaan. Echt een aanrader om deze zomer eens langs te gaan daar op het Zand in Brugge, bij Iceconic, en te genieten van origineel en lekker ijs, gecreëerd door één van de beste chefs van ons land.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer