Verrassend: een nieuw ijssalon van een grote sterrenchef
Nieuws

Verrassend: een nieuw ijssalon van een grote sterrenchef

Ooit had hij drie sterren bij Michelin en stond hij in de TOP 100 van de beste restaurants van de hele wereld met Hertog Jan. Maar toen hij die culinaire tempel enkele jaren geleden sloot, besliste  Gert de Mangeleer om samen met z’n goede vriend en zakenpartner Joachim Boudens nieuwe paden te gaan bewandelen.

Hij opende L.E.S.S. en kreeg daar ook al snel opnieuw een ster voor. Later kwam Bar Bulot erbij, een frans geïnspireerde brasserie. Deze zomer werd L.E.S.S. verplaatst naar de oude locatie van Hertog Jan. En nu smijt het duo zich in een nieuw “cool” avontuur: ze gaan ijsjes maken en verkopen.

Iceconic is de naam van de “soft gelato” met “creative flavours” waar de twee mee uitpakken, en ook de naam van hun zomerse pop up ijssalon dat ze openden op het Zand in Brugge, en waar je elke dag van 1 uur ‘s middags tot 9 uur ‘s avonds lekkere ijsjes kunt gaan eten.

Verrassend: een nieuw ijssalon van een grote sterrenchef

Op het menu staan

Sticky peanuts: Gelato vanille, boterkaramel en pinda (4,99)

Strawberry fieldsGelato yoghurt met aardbei, cuberdon en citroen (€5,99)

Funky chocolate: Gelato vanille met chocolate overload (€6,99)

Magic maracuja: Gelato maracuja met zoethout, cola en anijs (€6,99)

en Poppin cherry: Gelato yoghurt met amarena kers, amandel en zure bollen (€7,99)

Het ijs is zacht, smelt makkelijk op je tong, zit bomvol smaak en de ijsjes zijn laag in calorieën. Ideaal dus voor een zoete zonde op een zomerse dafAlweer een super creatief idee van twee ondernemers die al meermaals bewezen hebben steeds voor nieuwe uitdagingen te gaan. Echt een aanrader om deze zomer eens langs te gaan daar op het Zand in Brugge, bij Iceconic, en te genieten van origineel en lekker ijs, gecreëerd door één van de beste chefs van ons land.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer