Verrassend: een nieuw ijssalon van een grote sterrenchef

Ooit had hij drie sterren bij Michelin en stond hij in de TOP 100 van de beste restaurants van de hele wereld met Hertog Jan. Maar toen hij die culinaire tempel enkele jaren geleden sloot, besliste  Gert de Mangeleer om samen met z’n goede vriend en zakenpartner Joachim Boudens nieuwe paden te gaan bewandelen.

Hij opende L.E.S.S. en kreeg daar ook al snel opnieuw een ster voor. Later kwam Bar Bulot erbij, een frans geïnspireerde brasserie. Deze zomer werd L.E.S.S. verplaatst naar de oude locatie van Hertog Jan. En nu smijt het duo zich in een nieuw “cool” avontuur: ze gaan ijsjes maken en verkopen.

Iceconic is de naam van de “soft gelato” met “creative flavours” waar de twee mee uitpakken, en ook de naam van hun zomerse pop up ijssalon dat ze openden op het Zand in Brugge, en waar je elke dag van 1 uur ’s middags tot 9 uur ’s avonds lekkere ijsjes kunt gaan eten.

Op het menu staan

Sticky peanuts: Gelato vanille, boterkaramel en pinda (4,99)

Strawberry fieldsGelato yoghurt met aardbei, cuberdon en citroen (€5,99)

Funky chocolate: Gelato vanille met chocolate overload (€6,99)

Magic maracuja: Gelato maracuja met zoethout, cola en anijs (€6,99)

en Poppin cherry: Gelato yoghurt met amarena kers, amandel en zure bollen (€7,99)

 

Het ijs is zacht, smelt makkelijk op je tong, zit bomvol smaak en de ijsjes zijn laag in calorieën. Ideaal dus voor een zoete zonde op een zomerse dafAlweer een super creatief idee van twee ondernemers die al meermaals bewezen hebben steeds voor nieuwe uitdagingen te gaan. Echt een aanrader om deze zomer eens langs te gaan daar op het Zand in Brugge, bij Iceconic, en te genieten van origineel en lekker ijs, gecreëerd door één van de beste chefs van ons land.