Verrassende nieuwe geschenkjes bij McDonald's Happy Meal
Nieuws

Verrassende nieuwe geschenkjes bij McDonald’s Happy Meal

Niet in België weliswaar. Niet in Nederland ook. Zelfs niet in Europa of Amerika. Maar wel in Nieuw-Zeeland. Dat is nu niet meteen bij de deur, I know, maar we vonden het nieuws wel zo tof dat we het hier absoluut wilden delen.

Kinderen die in het prachtige land van de kiwi’s de komende zes weken een Happy Meal gaan eten bij McDonalds krijgen er een boek van Roald Dahl bij. Dahl die onder andere bekend is van Matilda, GVR en Sjakie en de chocoladefabriek is een natuurlijk één van de meest tot de verbeelding sprekende schrijvers van kinderboeken allertijden.

En nu worden er dus zes speciale boekjes uitgedeeld, met stickertjes die je erin kleven moet en andere inspirerende doe-opdrachten. Zo’n 800.000 exemplaren zijn er voorlopig gedrukt; bij de fastfoodketen geloven ze dus dat deze actie een gigantisch succes zal worden.

Het is overigens niet de eerste keer dat de plastieken figuurtjes die de Happy Meals sinds 1979 zo beroemd maken vervangen worden door boeken, want MacDonalds heeft sinds enige tijd een wereldwijd Happy Meal-leesprogramma. Speelgoedjes (al dan niet tijdelijk) vervangen door boeken om kinderen meer aan het lezen te krijgen en hun fantasie te prikkelen met goed geschreven verhalen lijkt me geen slecht idee. Hoe meer kinderen lezen, hoe beter, toch?

Toch ben ikenieuwd hoe criticasters op dit initiatief zullen reageren. Het cadeau doen van kleine speelgoedjes bij de Happy Meals ligt bijvoorbeeld in sommige staten in Amerika al lange tijd heel erg onder vuur. Het zou kinderen lokken naar (ongezond) fastfood en sommige actiegroepen vinden dat in tijden van kinderobesitas een slecht signaal. Ik snap hun kritiek ergens wel, maar de promotie van boeken, dat steun ik wel.

En wat fastfood betreft ben ik ook geen fanatiekeling. Wanneer je niet elke dag of elke week hamburgers eet en frietjes met mayonaise, moet af en toe eens een keertje lekker zondigen toch ook wel kunnen, niet? Evenwicht is alles. Trop is teveel. Maar teveel lezen, daar heb ik toch nog niet al teveel klachten over gehoord. En al zeker niet bij kinderen in 2019…

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer