De slimme truc voor elke dag vers brood!
Nieuws

De slimme truc voor elke dag vers brood!

Voor sommige dieetgoeroes is brood de grote vijand. Maar zelf geloof ik vooral in een evenwichtig dieet. Te eenzijdig dingen eten of bepaalde voedingsmiddelen volledig laten vind ik persoonlijk nooit een goed idee. Dus er is niks mis met een sneetje brood bij het ontbijt, en al zeker niet met een lekker brood van de warme bakker, met veel vezels, een meergranenbrood of zo. Onze warme bakkers zijn vakmannen die ons elke keer weer een authentiek product bezorgen. We moeten ze koesteren!

Toch is een heel brood kopen voor mensen die geen gezin hebben, en alleen of met twee zijn, zoals wij, soms een hele drempel. Want als je maar een paar sneetjes per dag nodig hebt, droogt je brood makkelijk uit, en hard, oud brood is natuurlijk niet zo lekker. En je weet het: ik ben zeer gevoelig wat het weggooien van eten betreft, dus dat doe ik echt niet graag. Daarom denk ik soms: zou ik wel een volledig brood kopen bij de bakker wanneer ik op zondag pistolets of koffiekoeken haal.

De truc om het weggooien van brood te vermijden, is erg simpel, en veel mensen passen die vandaag al toe. En ze hebben groot gelijk. Die kopen op zaterdag of zondag een mooi vers brood (of verschillende) bij de warme bakker, en vriezen dat meteen in, in de juiste porties (twee of drie sneetjes) in diepvrieszakjes. Zo is er de hele week (en langer) elke ochtend, lekker vers brood in huis. Brood blijft immers twee tot drie maanden lekker vers in de diepvriezer zonder kwaliteitsverlies (bij minstens -18 graden).

Je haalt gewoon ’s avonds voor het slapen gaan je plastic zakje uit de diepvriezer en legt dat in de ijskast en tegen de ochtend is je brood prima ontdooid, en lijkt het gewoon vers van de bakker te komen. Ideaal. Geen verlies, en tegelijkertijd kan je wel elke dag je heerlijke verse boterhammetjes eten bij het ontbijt. Als je trouwens vergeet om je brood uit de diepvriezer te halen ’s avonds, geen probleem. Je kunt bevroren brood rechtstreeks in de broodrooster stoppen, en dan heb je heerlijke toast zonder veel gedoe. Heerlijk ’s ochtends, met een beetje kaas of met een beetje goede boter en lekkere konfituur. Doen gewoon!

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer