De slimme truc voor elke dag vers brood!
Nieuws

De slimme truc voor elke dag vers brood!

Voor sommige dieetgoeroes is brood de grote vijand. Maar zelf geloof ik vooral in een evenwichtig dieet. Te eenzijdig dingen eten of bepaalde voedingsmiddelen volledig laten vind ik persoonlijk nooit een goed idee. Dus er is niks mis met een sneetje brood bij het ontbijt, en al zeker niet met een lekker brood van de warme bakker, met veel vezels, een meergranenbrood of zo. Onze warme bakkers zijn vakmannen die ons elke keer weer een authentiek product bezorgen. We moeten ze koesteren!

Toch is een heel brood kopen voor mensen die geen gezin hebben, en alleen of met twee zijn, zoals wij, soms een hele drempel. Want als je maar een paar sneetjes per dag nodig hebt, droogt je brood makkelijk uit, en hard, oud brood is natuurlijk niet zo lekker. En je weet het: ik ben zeer gevoelig wat het weggooien van eten betreft, dus dat doe ik echt niet graag. Daarom denk ik soms: zou ik wel een volledig brood kopen bij de bakker wanneer ik op zondag pistolets of koffiekoeken haal.

De truc om het weggooien van brood te vermijden, is erg simpel, en veel mensen passen die vandaag al toe. En ze hebben groot gelijk. Die kopen op zaterdag of zondag een mooi vers brood (of verschillende) bij de warme bakker, en vriezen dat meteen in, in de juiste porties (twee of drie sneetjes) in diepvrieszakjes. Zo is er de hele week (en langer) elke ochtend, lekker vers brood in huis. Brood blijft immers twee tot drie maanden lekker vers in de diepvriezer zonder kwaliteitsverlies (bij minstens -18 graden).

Je haalt gewoon ‘s avonds voor het slapen gaan je plastic zakje uit de diepvriezer en legt dat in de ijskast en tegen de ochtend is je brood prima ontdooid, en lijkt het gewoon vers van de bakker te komen. Ideaal. Geen verlies, en tegelijkertijd kan je wel elke dag je heerlijke verse boterhammetjes eten bij het ontbijt. Als je trouwens vergeet om je brood uit de diepvriezer te halen ‘s avonds, geen probleem. Je kunt bevroren brood rechtstreeks in de broodrooster stoppen, en dan heb je heerlijke toast zonder veel gedoe. Heerlijk ‘s ochtends, met een beetje kaas of met een beetje goede boter en lekkere konfituur. Doen gewoon!

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer