De slimme truc voor elke dag vers brood!
Nieuws

De slimme truc voor elke dag vers brood!

Voor sommige dieetgoeroes is brood de grote vijand. Maar zelf geloof ik vooral in een evenwichtig dieet. Te eenzijdig dingen eten of bepaalde voedingsmiddelen volledig laten vind ik persoonlijk nooit een goed idee. Dus er is niks mis met een sneetje brood bij het ontbijt, en al zeker niet met een lekker brood van de warme bakker, met veel vezels, een meergranenbrood of zo. Onze warme bakkers zijn vakmannen die ons elke keer weer een authentiek product bezorgen. We moeten ze koesteren!

Toch is een heel brood kopen voor mensen die geen gezin hebben, en alleen of met twee zijn, zoals wij, soms een hele drempel. Want als je maar een paar sneetjes per dag nodig hebt, droogt je brood makkelijk uit, en hard, oud brood is natuurlijk niet zo lekker. En je weet het: ik ben zeer gevoelig wat het weggooien van eten betreft, dus dat doe ik echt niet graag. Daarom denk ik soms: zou ik wel een volledig brood kopen bij de bakker wanneer ik op zondag pistolets of koffiekoeken haal.

De truc om het weggooien van brood te vermijden, is erg simpel, en veel mensen passen die vandaag al toe. En ze hebben groot gelijk. Die kopen op zaterdag of zondag een mooi vers brood (of verschillende) bij de warme bakker, en vriezen dat meteen in, in de juiste porties (twee of drie sneetjes) in diepvrieszakjes. Zo is er de hele week (en langer) elke ochtend, lekker vers brood in huis. Brood blijft immers twee tot drie maanden lekker vers in de diepvriezer zonder kwaliteitsverlies (bij minstens -18 graden).

Je haalt gewoon ’s avonds voor het slapen gaan je plastic zakje uit de diepvriezer en legt dat in de ijskast en tegen de ochtend is je brood prima ontdooid, en lijkt het gewoon vers van de bakker te komen. Ideaal. Geen verlies, en tegelijkertijd kan je wel elke dag je heerlijke verse boterhammetjes eten bij het ontbijt. Als je trouwens vergeet om je brood uit de diepvriezer te halen ’s avonds, geen probleem. Je kunt bevroren brood rechtstreeks in de broodrooster stoppen, en dan heb je heerlijke toast zonder veel gedoe. Heerlijk ’s ochtends, met een beetje kaas of met een beetje goede boter en lekkere konfituur. Doen gewoon!

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer