De slimme truc voor elke dag vers brood!
Nieuws

De slimme truc voor elke dag vers brood!

Voor sommige dieetgoeroes is brood de grote vijand. Maar zelf geloof ik vooral in een evenwichtig dieet. Te eenzijdig dingen eten of bepaalde voedingsmiddelen volledig laten vind ik persoonlijk nooit een goed idee. Dus er is niks mis met een sneetje brood bij het ontbijt, en al zeker niet met een lekker brood van de warme bakker, met veel vezels, een meergranenbrood of zo. Onze warme bakkers zijn vakmannen die ons elke keer weer een authentiek product bezorgen. We moeten ze koesteren!

Toch is een heel brood kopen voor mensen die geen gezin hebben, en alleen of met twee zijn, zoals wij, soms een hele drempel. Want als je maar een paar sneetjes per dag nodig hebt, droogt je brood makkelijk uit, en hard, oud brood is natuurlijk niet zo lekker. En je weet het: ik ben zeer gevoelig wat het weggooien van eten betreft, dus dat doe ik echt niet graag. Daarom denk ik soms: zou ik wel een volledig brood kopen bij de bakker wanneer ik op zondag pistolets of koffiekoeken haal.

De truc om het weggooien van brood te vermijden, is erg simpel, en veel mensen passen die vandaag al toe. En ze hebben groot gelijk. Die kopen op zaterdag of zondag een mooi vers brood (of verschillende) bij de warme bakker, en vriezen dat meteen in, in de juiste porties (twee of drie sneetjes) in diepvrieszakjes. Zo is er de hele week (en langer) elke ochtend, lekker vers brood in huis. Brood blijft immers twee tot drie maanden lekker vers in de diepvriezer zonder kwaliteitsverlies (bij minstens -18 graden).

Je haalt gewoon ’s avonds voor het slapen gaan je plastic zakje uit de diepvriezer en legt dat in de ijskast en tegen de ochtend is je brood prima ontdooid, en lijkt het gewoon vers van de bakker te komen. Ideaal. Geen verlies, en tegelijkertijd kan je wel elke dag je heerlijke verse boterhammetjes eten bij het ontbijt. Als je trouwens vergeet om je brood uit de diepvriezer te halen ’s avonds, geen probleem. Je kunt bevroren brood rechtstreeks in de broodrooster stoppen, en dan heb je heerlijke toast zonder veel gedoe. Heerlijk ’s ochtends, met een beetje kaas of met een beetje goede boter en lekkere konfituur. Doen gewoon!

Gerelateerde nieuwsberichten

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer