Alweer vervelend nieuws voor Jeroen Meus
Nieuws

Alweer vervelend nieuws voor Jeroen Meus

Het zijn geen toptijden voor de sympathieke Leuvense tv-chef Jeroen Meus. Hij zal de verhalen zelf wel relativeren, want “doe maar gewoon” is zijn levensmotto. Maar de perceptie in de pers is wel beter geweest dan vandaag.

Eerst was er het spijtige nieuws van het faillissement van zijn laatste horecaproject Würst. Ook al staat Jeroen blijkbaar al een tijdje niet meer zelf aan het roer van de toffe hotdogketen, toch zal het hem ongetwijfeld pijn doen dat de drie vestigingen van de keten nu gesloten zijn, en er op vandaag blijkbaar enkel een overnemer is voor de (rendabele) vestiging in Leuven. Nooit leuk wanneer een project dat je zo vol goesting bent gestart toch niet het succes kent waarop je hebt gehoopt. Want aan het product lag het zeker niet, iedereen die (ook op het festival van Werchter) ooit een “würst” proefde vond de hotdog echt lekker.

En alsof dat nog niet genoeg is kregen Jeroen en z’n team vandaag weer een vervelende verrassing te verwerken. Vandalen hadden blijkbaar een fiets door de ruit van de Dagelijkse Kost-keuken gegooid. Een medewerker van het kookprogramma Bart Verbeelen zette bovenstaande foto op Instagram en schreef er bij “Aan de f*ckers die het vannacht zo nodig vonden om (alweer) een fiets door het raam van de beste keuken van Vlaanderen te gooien: ons water kookt over.”

Het is overigens niet de eerste keer dat dit gebeurt. Bij een vorige vandalenstreek deed Jeroen nog een oproep aan de vandaal om zich aan te melden, maar deze keer heeft hij nog nergens commentaar gegeven. Blijkbaar waren er vandaag wel opnames van het populaire kookprogramma en die konden gewoon doorgaan. Maar ja, leuk is anders.

Overigens is het niet al kommer en kwel bij Meus. Binnenkort gaan we hem aan het werk zien als presentator van de populaire quiz “Twee Tot De Zesde Macht” als opvolger van Bart De Pauw, een goede vriend van de tv-chef. Een bijzondere stap in Meus zijn tv-carrière, maar met z’n gezellige spontaniteit kan hij deze klus ongetwijfeld ook wel weer prima klaren. En hoe je het draait of keert: Jeroen blijft tot op vandaag een van de strafste tv-koks ooit, en vooral: hij blijft altijd zichzelf, in goede en slechte tijden. Laat ons hopen dat scherven hem nu weer eens wat meer geluk brengen. Want dat verdient Jeroen!

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_1861

Ik ga samen wonen in een camper met Anke, én koken voor haar

Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer