Het zijn geen toptijden voor de sympathieke Leuvense tv-chef Jeroen Meus. Hij zal de verhalen zelf wel relativeren, want “doe maar gewoon” is zijn levensmotto. Maar de perceptie in de pers is wel beter geweest dan vandaag.
Eerst was er het spijtige nieuws van het faillissement van zijn laatste horecaproject Würst. Ook al staat Jeroen blijkbaar al een tijdje niet meer zelf aan het roer van de toffe hotdogketen, toch zal het hem ongetwijfeld pijn doen dat de drie vestigingen van de keten nu gesloten zijn, en er op vandaag blijkbaar enkel een overnemer is voor de (rendabele) vestiging in Leuven. Nooit leuk wanneer een project dat je zo vol goesting bent gestart toch niet het succes kent waarop je hebt gehoopt. Want aan het product lag het zeker niet, iedereen die (ook op het festival van Werchter) ooit een “würst” proefde vond de hotdog echt lekker.
En alsof dat nog niet genoeg is kregen Jeroen en z’n team vandaag weer een vervelende verrassing te verwerken. Vandalen hadden blijkbaar een fiets door de ruit van de Dagelijkse Kost-keuken gegooid. Een medewerker van het kookprogramma Bart Verbeelen zette bovenstaande foto op Instagram en schreef er bij “Aan de f*ckers die het vannacht zo nodig vonden om (alweer) een fiets door het raam van de beste keuken van Vlaanderen te gooien: ons water kookt over.”
Het is overigens niet de eerste keer dat dit gebeurt. Bij een vorige vandalenstreek deed Jeroen nog een oproep aan de vandaal om zich aan te melden, maar deze keer heeft hij nog nergens commentaar gegeven. Blijkbaar waren er vandaag wel opnames van het populaire kookprogramma en die konden gewoon doorgaan. Maar ja, leuk is anders.
Overigens is het niet al kommer en kwel bij Meus. Binnenkort gaan we hem aan het werk zien als presentator van de populaire quiz “Twee Tot De Zesde Macht” als opvolger van Bart De Pauw, een goede vriend van de tv-chef. Een bijzondere stap in Meus zijn tv-carrière, maar met z’n gezellige spontaniteit kan hij deze klus ongetwijfeld ook wel weer prima klaren. En hoe je het draait of keert: Jeroen blijft tot op vandaag een van de strafste tv-koks ooit, en vooral: hij blijft altijd zichzelf, in goede en slechte tijden. Laat ons hopen dat scherven hem nu weer eens wat meer geluk brengen. Want dat verdient Jeroen!
Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer
Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer
Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer
Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer
Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer
Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer
Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer
14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer