Alweer vervelend nieuws voor Jeroen Meus
Nieuws

Alweer vervelend nieuws voor Jeroen Meus

Het zijn geen toptijden voor de sympathieke Leuvense tv-chef Jeroen Meus. Hij zal de verhalen zelf wel relativeren, want “doe maar gewoon” is zijn levensmotto. Maar de perceptie in de pers is wel beter geweest dan vandaag.

Eerst was er het spijtige nieuws van het faillissement van zijn laatste horecaproject Würst. Ook al staat Jeroen blijkbaar al een tijdje niet meer zelf aan het roer van de toffe hotdogketen, toch zal het hem ongetwijfeld pijn doen dat de drie vestigingen van de keten nu gesloten zijn, en er op vandaag blijkbaar enkel een overnemer is voor de (rendabele) vestiging in Leuven. Nooit leuk wanneer een project dat je zo vol goesting bent gestart toch niet het succes kent waarop je hebt gehoopt. Want aan het product lag het zeker niet, iedereen die (ook op het festival van Werchter) ooit een “würst” proefde vond de hotdog echt lekker.

En alsof dat nog niet genoeg is kregen Jeroen en z’n team vandaag weer een vervelende verrassing te verwerken. Vandalen hadden blijkbaar een fiets door de ruit van de Dagelijkse Kost-keuken gegooid. Een medewerker van het kookprogramma Bart Verbeelen zette bovenstaande foto op Instagram en schreef er bij “Aan de f*ckers die het vannacht zo nodig vonden om (alweer) een fiets door het raam van de beste keuken van Vlaanderen te gooien: ons water kookt over.”

Het is overigens niet de eerste keer dat dit gebeurt. Bij een vorige vandalenstreek deed Jeroen nog een oproep aan de vandaal om zich aan te melden, maar deze keer heeft hij nog nergens commentaar gegeven. Blijkbaar waren er vandaag wel opnames van het populaire kookprogramma en die konden gewoon doorgaan. Maar ja, leuk is anders.

Overigens is het niet al kommer en kwel bij Meus. Binnenkort gaan we hem aan het werk zien als presentator van de populaire quiz “Twee Tot De Zesde Macht” als opvolger van Bart De Pauw, een goede vriend van de tv-chef. Een bijzondere stap in Meus zijn tv-carrière, maar met z’n gezellige spontaniteit kan hij deze klus ongetwijfeld ook wel weer prima klaren. En hoe je het draait of keert: Jeroen blijft tot op vandaag een van de strafste tv-koks ooit, en vooral: hij blijft altijd zichzelf, in goede en slechte tijden. Laat ons hopen dat scherven hem nu weer eens wat meer geluk brengen. Want dat verdient Jeroen!

Gerelateerde nieuwsberichten

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer

Belachelijke gewoonte? Of topidee?

Een “doggy bag” vragen? Belachelijk? Of net een topidee?

Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer