Het zijn geen toptijden voor de sympathieke Leuvense tv-chef Jeroen Meus. Hij zal de verhalen zelf wel relativeren, want “doe maar gewoon” is zijn levensmotto. Maar de perceptie in de pers is wel beter geweest dan vandaag.
Eerst was er het spijtige nieuws van het faillissement van zijn laatste horecaproject Würst. Ook al staat Jeroen blijkbaar al een tijdje niet meer zelf aan het roer van de toffe hotdogketen, toch zal het hem ongetwijfeld pijn doen dat de drie vestigingen van de keten nu gesloten zijn, en er op vandaag blijkbaar enkel een overnemer is voor de (rendabele) vestiging in Leuven. Nooit leuk wanneer een project dat je zo vol goesting bent gestart toch niet het succes kent waarop je hebt gehoopt. Want aan het product lag het zeker niet, iedereen die (ook op het festival van Werchter) ooit een “würst” proefde vond de hotdog echt lekker.
En alsof dat nog niet genoeg is kregen Jeroen en z’n team vandaag weer een vervelende verrassing te verwerken. Vandalen hadden blijkbaar een fiets door de ruit van de Dagelijkse Kost-keuken gegooid. Een medewerker van het kookprogramma Bart Verbeelen zette bovenstaande foto op Instagram en schreef er bij “Aan de f*ckers die het vannacht zo nodig vonden om (alweer) een fiets door het raam van de beste keuken van Vlaanderen te gooien: ons water kookt over.”
Het is overigens niet de eerste keer dat dit gebeurt. Bij een vorige vandalenstreek deed Jeroen nog een oproep aan de vandaal om zich aan te melden, maar deze keer heeft hij nog nergens commentaar gegeven. Blijkbaar waren er vandaag wel opnames van het populaire kookprogramma en die konden gewoon doorgaan. Maar ja, leuk is anders.
Overigens is het niet al kommer en kwel bij Meus. Binnenkort gaan we hem aan het werk zien als presentator van de populaire quiz “Twee Tot De Zesde Macht” als opvolger van Bart De Pauw, een goede vriend van de tv-chef. Een bijzondere stap in Meus zijn tv-carrière, maar met z’n gezellige spontaniteit kan hij deze klus ongetwijfeld ook wel weer prima klaren. En hoe je het draait of keert: Jeroen blijft tot op vandaag een van de strafste tv-koks ooit, en vooral: hij blijft altijd zichzelf, in goede en slechte tijden. Laat ons hopen dat scherven hem nu weer eens wat meer geluk brengen. Want dat verdient Jeroen!
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer
Wow, wat vliegt de tijd zeg. Net was het nog zomer, net was het nog half augustus. Vandaag is het alweer bij herfstvakantie. Erger nog: volgende zaterdag schakelen we over naar het winteruur, en dan gaan de avonden echt heel kort worden … Lees meer