Alweer vervelend nieuws voor Jeroen Meus

Het zijn geen toptijden voor de sympathieke Leuvense tv-chef Jeroen Meus. Hij zal de verhalen zelf wel relativeren, want “doe maar gewoon” is zijn levensmotto. Maar de perceptie in de pers is wel beter geweest dan vandaag.

Eerst was er het spijtige nieuws van het faillissement van zijn laatste horecaproject Würst. Ook al staat Jeroen blijkbaar al een tijdje niet meer zelf aan het roer van de toffe hotdogketen, toch zal het hem ongetwijfeld pijn doen dat de drie vestigingen van de keten nu gesloten zijn, en er op vandaag blijkbaar enkel een overnemer is voor de (rendabele) vestiging in Leuven. Nooit leuk wanneer een project dat je zo vol goesting bent gestart toch niet het succes kent waarop je hebt gehoopt. Want aan het product lag het zeker niet, iedereen die (ook op het festival van Werchter) ooit een “würst” proefde vond de hotdog echt lekker.

En alsof dat nog niet genoeg is kregen Jeroen en z’n team vandaag weer een vervelende verrassing te verwerken. Vandalen hadden blijkbaar een fiets door de ruit van de Dagelijkse Kost-keuken gegooid. Een medewerker van het kookprogramma Bart Verbeelen zette bovenstaande foto op Instagram en schreef er bij “Aan de f*ckers die het vannacht zo nodig vonden om (alweer) een fiets door het raam van de beste keuken van Vlaanderen te gooien: ons water kookt over.”

Het is overigens niet de eerste keer dat dit gebeurt. Bij een vorige vandalenstreek deed Jeroen nog een oproep aan de vandaal om zich aan te melden, maar deze keer heeft hij nog nergens commentaar gegeven. Blijkbaar waren er vandaag wel opnames van het populaire kookprogramma en die konden gewoon doorgaan. Maar ja, leuk is anders.

Overigens is het niet al kommer en kwel bij Meus. Binnenkort gaan we hem aan het werk zien als presentator van de populaire quiz “Twee Tot De Zesde Macht” als opvolger van Bart De Pauw, een goede vriend van de tv-chef. Een bijzondere stap in Meus zijn tv-carrière, maar met z’n gezellige spontaniteit kan hij deze klus ongetwijfeld ook wel weer prima klaren. En hoe je het draait of keert: Jeroen blijft tot op vandaag een van de strafste tv-koks ooit, en vooral: hij blijft altijd zichzelf, in goede en slechte tijden. Laat ons hopen dat scherven hem nu weer eens wat meer geluk brengen. Want dat verdient Jeroen!