Vijf dingen die ik niet mag vergeten voor ik op vakantie kan!
Nieuws

Vijf dingen die ik niet mag vergeten voor ik op vakantie kan!

Over vijf dagen is het eindelijk zover. Nog vier keer slapen eigenlijk. En dan vertrek ik op vakantie. Na een pittig covid-jaar, en nadat ik Barcelona zo hard heb moeten missen, mag ik eindelijk vertrekken.

Ik kijk er ontzettend naar uit. Er zijn vijf dingen die ik nog zeker in orde moet maken, en dan kan ik met een gerust hart vertrekken. Wedden dat jij, wanneer je zelf ook op reis vertrekt, aan deze vijf tips ook nog wel iets zult hebben….

FAUNA EN FLORA

Sinds een tweetal maanden heb ik groenten en kruiden in de serre staan. Die moeten straks mijn afwezigheid wel overleven. Maar dat gaat lukken. Want ons huis wordt een beetje een B&B voor vrienden en familie de komende twee maanden. Tijdens onze afwezigheid komen zij logeren en zorgen ze ook voor de echte huisbaas, onze kater Gilbert. Dat komt dus helemaal goed. Ik neem straks met een gerust hart afscheid van kruiden en kat.

PCR-TEST

Ik heb maar één prik gehad, dus ik mag Frankrijk niet door en Spanje niet binnen zonder een PCR-test. Die staat gepland voor donderdag. Dan kan ik de dag nadien met een gerust hart en een negatieve test vertrekken naar Barcelona. Gelukkig heb ik dat al enkele weken geleden bedacht, want de beschikbare uren in de testcentra en labo’s raken snel volgeboekt.

CADEAUTJES

Ik heb geluk. Ik mag m’n auto een hele maand parkeren in de garage van Enric, een goede Spaanse vriend van ons. Dat is een hele meevaller, want als je je auto parkeert in een publieke parking in Barcelona, dan betaal je echt vele tientallen euro’s per dag. Meestal meer dan 50 euro zelfs. Doe dat maal 40 dagen en ik kom arm terug. Ik vroeg Enric deze week hoeveel ik hem mocht betalen voor z’n parkeerplek, want ik wil dat niet zo laten, en hij stuurde als antwoord: “A Bottle Of Wine.” Ik ga dus een mooi kistje meenemen naar Barcelona en hem samen met z’n vriendin eens goed meenemen op restaurant. En verder neem ik wat lekkere flesjes mee uit Lochristi (van wijndomein Nobel) om de vrienden te bedanken die tijdens onze lange afwezigheid zorg hebben gedragen voor onze flat.

KORTE BROEKEN

Ik heb sowieso nog een boel kleren hangen in de kast in Barcelona, maar het is zo lang geleden, en de coronakilootjes zijn er ook bijgekomen hier. Dus ik ga mijn koffers vol kleren meenemen naar de zon. Gelukkig heb ik weinig nodig. Een paar lange broeken en hemden voor de betere restaurants, maar voor de rest vooral korte broeken en polootjes. Sokken heb ik nauwelijks nodig, ik loop graag op blote voeten in de flat, en truitjes ook al niet. In juli is het altijd heerlijk weer in Barcelona.

BIBLIOTHEEK

Reizen is voor mij lezen. Door het jaar is het soms veel te druk. Maar eenmaal in Barcelona vind ik het zalig om ‘s namiddags, wanneer ik in de ochtend heb gewandeld, en de temperaturen te hoog zijn om teveel inspanningen te doen, op de bank te liggen op ons heerlijke terrasje van drie vierkante meter. En dan lees ik urenlang, met wat jazzy muziek op en een glas ijskoude witte wijn naast me. Ik ga deze week dus nog langs de boekhandel om een lekker voorraadje frisse lectuur mee te nemen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer