Over vijf dagen is het eindelijk zover. Nog vier keer slapen eigenlijk. En dan vertrek ik op vakantie. Na een pittig covid-jaar, en nadat ik Barcelona zo hard heb moeten missen, mag ik eindelijk vertrekken.
Ik kijk er ontzettend naar uit. Er zijn vijf dingen die ik nog zeker in orde moet maken, en dan kan ik met een gerust hart vertrekken. Wedden dat jij, wanneer je zelf ook op reis vertrekt, aan deze vijf tips ook nog wel iets zult hebben….
Sinds een tweetal maanden heb ik groenten en kruiden in de serre staan. Die moeten straks mijn afwezigheid wel overleven. Maar dat gaat lukken. Want ons huis wordt een beetje een B&B voor vrienden en familie de komende twee maanden. Tijdens onze afwezigheid komen zij logeren en zorgen ze ook voor de echte huisbaas, onze kater Gilbert. Dat komt dus helemaal goed. Ik neem straks met een gerust hart afscheid van kruiden en kat.
Ik heb maar één prik gehad, dus ik mag Frankrijk niet door en Spanje niet binnen zonder een PCR-test. Die staat gepland voor donderdag. Dan kan ik de dag nadien met een gerust hart en een negatieve test vertrekken naar Barcelona. Gelukkig heb ik dat al enkele weken geleden bedacht, want de beschikbare uren in de testcentra en labo’s raken snel volgeboekt.
Ik heb geluk. Ik mag m’n auto een hele maand parkeren in de garage van Enric, een goede Spaanse vriend van ons. Dat is een hele meevaller, want als je je auto parkeert in een publieke parking in Barcelona, dan betaal je echt vele tientallen euro’s per dag. Meestal meer dan 50 euro zelfs. Doe dat maal 40 dagen en ik kom arm terug. Ik vroeg Enric deze week hoeveel ik hem mocht betalen voor z’n parkeerplek, want ik wil dat niet zo laten, en hij stuurde als antwoord: “A Bottle Of Wine.” Ik ga dus een mooi kistje meenemen naar Barcelona en hem samen met z’n vriendin eens goed meenemen op restaurant. En verder neem ik wat lekkere flesjes mee uit Lochristi (van wijndomein Nobel) om de vrienden te bedanken die tijdens onze lange afwezigheid zorg hebben gedragen voor onze flat.
Ik heb sowieso nog een boel kleren hangen in de kast in Barcelona, maar het is zo lang geleden, en de coronakilootjes zijn er ook bijgekomen hier. Dus ik ga mijn koffers vol kleren meenemen naar de zon. Gelukkig heb ik weinig nodig. Een paar lange broeken en hemden voor de betere restaurants, maar voor de rest vooral korte broeken en polootjes. Sokken heb ik nauwelijks nodig, ik loop graag op blote voeten in de flat, en truitjes ook al niet. In juli is het altijd heerlijk weer in Barcelona.
Reizen is voor mij lezen. Door het jaar is het soms veel te druk. Maar eenmaal in Barcelona vind ik het zalig om ’s namiddags, wanneer ik in de ochtend heb gewandeld, en de temperaturen te hoog zijn om teveel inspanningen te doen, op de bank te liggen op ons heerlijke terrasje van drie vierkante meter. En dan lees ik urenlang, met wat jazzy muziek op en een glas ijskoude witte wijn naast me. Ik ga deze week dus nog langs de boekhandel om een lekker voorraadje frisse lectuur mee te nemen.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer