Vijf dingen die ik niet mag vergeten voor ik op vakantie kan!
Nieuws

Vijf dingen die ik niet mag vergeten voor ik op vakantie kan!

Over vijf dagen is het eindelijk zover. Nog vier keer slapen eigenlijk. En dan vertrek ik op vakantie. Na een pittig covid-jaar, en nadat ik Barcelona zo hard heb moeten missen, mag ik eindelijk vertrekken.

Ik kijk er ontzettend naar uit. Er zijn vijf dingen die ik nog zeker in orde moet maken, en dan kan ik met een gerust hart vertrekken. Wedden dat jij, wanneer je zelf ook op reis vertrekt, aan deze vijf tips ook nog wel iets zult hebben….

FAUNA EN FLORA

Sinds een tweetal maanden heb ik groenten en kruiden in de serre staan. Die moeten straks mijn afwezigheid wel overleven. Maar dat gaat lukken. Want ons huis wordt een beetje een B&B voor vrienden en familie de komende twee maanden. Tijdens onze afwezigheid komen zij logeren en zorgen ze ook voor de echte huisbaas, onze kater Gilbert. Dat komt dus helemaal goed. Ik neem straks met een gerust hart afscheid van kruiden en kat.

PCR-TEST

Ik heb maar één prik gehad, dus ik mag Frankrijk niet door en Spanje niet binnen zonder een PCR-test. Die staat gepland voor donderdag. Dan kan ik de dag nadien met een gerust hart en een negatieve test vertrekken naar Barcelona. Gelukkig heb ik dat al enkele weken geleden bedacht, want de beschikbare uren in de testcentra en labo’s raken snel volgeboekt.

CADEAUTJES

Ik heb geluk. Ik mag m’n auto een hele maand parkeren in de garage van Enric, een goede Spaanse vriend van ons. Dat is een hele meevaller, want als je je auto parkeert in een publieke parking in Barcelona, dan betaal je echt vele tientallen euro’s per dag. Meestal meer dan 50 euro zelfs. Doe dat maal 40 dagen en ik kom arm terug. Ik vroeg Enric deze week hoeveel ik hem mocht betalen voor z’n parkeerplek, want ik wil dat niet zo laten, en hij stuurde als antwoord: “A Bottle Of Wine.” Ik ga dus een mooi kistje meenemen naar Barcelona en hem samen met z’n vriendin eens goed meenemen op restaurant. En verder neem ik wat lekkere flesjes mee uit Lochristi (van wijndomein Nobel) om de vrienden te bedanken die tijdens onze lange afwezigheid zorg hebben gedragen voor onze flat.

KORTE BROEKEN

Ik heb sowieso nog een boel kleren hangen in de kast in Barcelona, maar het is zo lang geleden, en de coronakilootjes zijn er ook bijgekomen hier. Dus ik ga mijn koffers vol kleren meenemen naar de zon. Gelukkig heb ik weinig nodig. Een paar lange broeken en hemden voor de betere restaurants, maar voor de rest vooral korte broeken en polootjes. Sokken heb ik nauwelijks nodig, ik loop graag op blote voeten in de flat, en truitjes ook al niet. In juli is het altijd heerlijk weer in Barcelona.

BIBLIOTHEEK

Reizen is voor mij lezen. Door het jaar is het soms veel te druk. Maar eenmaal in Barcelona vind ik het zalig om ’s namiddags, wanneer ik in de ochtend heb gewandeld, en de temperaturen te hoog zijn om teveel inspanningen te doen, op de bank te liggen op ons heerlijke terrasje van drie vierkante meter. En dan lees ik urenlang, met wat jazzy muziek op en een glas ijskoude witte wijn naast me. Ik ga deze week dus nog langs de boekhandel om een lekker voorraadje frisse lectuur mee te nemen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer