Vijf dingen die ik niet mag vergeten voor ik op vakantie kan!

Over vijf dagen is het eindelijk zover. Nog vier keer slapen eigenlijk. En dan vertrek ik op vakantie. Na een pittig covid-jaar, en nadat ik Barcelona zo hard heb moeten missen, mag ik eindelijk vertrekken.

Ik kijk er ontzettend naar uit. Er zijn vijf dingen die ik nog zeker in orde moet maken, en dan kan ik met een gerust hart vertrekken. Wedden dat jij, wanneer je zelf ook op reis vertrekt, aan deze vijf tips ook nog wel iets zult hebben….

FAUNA EN FLORA

Sinds een tweetal maanden heb ik groenten en kruiden in de serre staan. Die moeten straks mijn afwezigheid wel overleven. Maar dat gaat lukken. Want ons huis wordt een beetje een B&B voor vrienden en familie de komende twee maanden. Tijdens onze afwezigheid komen zij logeren en zorgen ze ook voor de echte huisbaas, onze kater Gilbert. Dat komt dus helemaal goed. Ik neem straks met een gerust hart afscheid van kruiden en kat.

PCR-TEST

Ik heb maar één prik gehad, dus ik mag Frankrijk niet door en Spanje niet binnen zonder een PCR-test. Die staat gepland voor donderdag. Dan kan ik de dag nadien met een gerust hart en een negatieve test vertrekken naar Barcelona. Gelukkig heb ik dat al enkele weken geleden bedacht, want de beschikbare uren in de testcentra en labo’s raken snel volgeboekt.

CADEAUTJES

Ik heb geluk. Ik mag m’n auto een hele maand parkeren in de garage van Enric, een goede Spaanse vriend van ons. Dat is een hele meevaller, want als je je auto parkeert in een publieke parking in Barcelona, dan betaal je echt vele tientallen euro’s per dag. Meestal meer dan 50 euro zelfs. Doe dat maal 40 dagen en ik kom arm terug. Ik vroeg Enric deze week hoeveel ik hem mocht betalen voor z’n parkeerplek, want ik wil dat niet zo laten, en hij stuurde als antwoord: “A Bottle Of Wine.” Ik ga dus een mooi kistje meenemen naar Barcelona en hem samen met z’n vriendin eens goed meenemen op restaurant. En verder neem ik wat lekkere flesjes mee uit Lochristi (van wijndomein Nobel) om de vrienden te bedanken die tijdens onze lange afwezigheid zorg hebben gedragen voor onze flat.

KORTE BROEKEN

Ik heb sowieso nog een boel kleren hangen in de kast in Barcelona, maar het is zo lang geleden, en de coronakilootjes zijn er ook bijgekomen hier. Dus ik ga mijn koffers vol kleren meenemen naar de zon. Gelukkig heb ik weinig nodig. Een paar lange broeken en hemden voor de betere restaurants, maar voor de rest vooral korte broeken en polootjes. Sokken heb ik nauwelijks nodig, ik loop graag op blote voeten in de flat, en truitjes ook al niet. In juli is het altijd heerlijk weer in Barcelona.

BIBLIOTHEEK

Reizen is voor mij lezen. Door het jaar is het soms veel te druk. Maar eenmaal in Barcelona vind ik het zalig om ’s namiddags, wanneer ik in de ochtend heb gewandeld, en de temperaturen te hoog zijn om teveel inspanningen te doen, op de bank te liggen op ons heerlijke terrasje van drie vierkante meter. En dan lees ik urenlang, met wat jazzy muziek op en een glas ijskoude witte wijn naast me. Ik ga deze week dus nog langs de boekhandel om een lekker voorraadje frisse lectuur mee te nemen.