Doordat ik al enkele tientallen jaren een ochtendshow presenteer sta ik elke dag super vroeg op. Meestal iets over vier staat de wekker. Dat hoort bij de job, en ik kan het goed hebben. De ene mens kan er ook beter tegen dan de andere, maar vroeg opstaan heeft zo zijn voordelen. Ik som er vijf op voor je. En wie weet zal je ze herkennen, als vroege vogel.
Het geeft vroege vogels een zalig gevoel: de wereld slaapt nog maar jij bent al aan de slag. In de uren voor dat de rest van je gezin wakker is kun je al bergen werk verzetten. Je bent gewoon veel productiever
Mensen zeggen soms: waar kun jij de tijd vinden om zoveel te wandelen? Wel iedereen kan tijd vinden, als je die maar wil maken. Vroeg opstaan helpt. Dan kun je in de namiddag, of zelfs in de vroege uurtjes sporten
Mensen die vroeger opstaan zijn geneigd om ook een beter ontbijt te nemen. En met gezonde voeding aan de dag starten geeft je meer energie en evenwicht
Mensen die vroeg opstaan, en naar hun werk rijden, kennen het fenomeen file minder of niet. De tijd die je daarmee uitsparen kunt is fenomenaal.
Vroege vogels zijn ’s avonds gezonder moe. En dat helpt om sneller op een gezonde manier goed in te slapen. Kortom enkel voordelen.
En vandaag is er nog een extra voordeel. Doordat je zo vroeg wakker bent kun je de ganse dag genieten van de finaledag van de TOP 2000 op Joe!
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer