De culinaire vakantietips van Viktor Verhulst
Nieuws

De culinaire vakantietips van Viktor Verhulst

De hele zomer lang serveren we je op Would Be Chef de culinaire reisverhalen en tips van boeiende Vlamingen, en vandaag is dat Viktor Verhulst. Viktor is al lang niet meer enkel “de zoon van”, ook als is hij nog steeds erg trots op zijn papa Gert, en hebben de twee een ontzettend goede band met elkaar.

Viktor schrijft mee aan theatershows, presenteert Love Island op TV, en is sinds een tijdje ook aan de slag als DJ. Op veel vlakken is hij een collega dus. En het is ook nog eens een hele sympathieke gast die houdt van het goede leven. Vandaag lees je alles over Viktor zijn beste reiservaringen en hij heeft ook een tip waar het heerlijk eten is in het Zuiden van Frankrijk.

De culinaire vakantietips van Viktor Verhulst

Wat was je allermooiste vakantie OOIT Viktor?

Dat moet, eigenlijk wat tegen mijn verwachtingen in, vorig jaar in St-Tropez geweest zijn. Met veel vooroordelen over het hautaine gehalte waren we naar daar vertrokken, maar wat ons direct opviel was dat St-Tropez echt heel veel charme heeft. Er hangt, veel meer dan in bijvoorbeeld Ibiza, geschiedenis en authenticiteit in de lucht… en natuurlijk kan je er ook heel lekker eten.

Wat moet eten op vakantie voor jou zijn?

Eten op vakantie moet voor mij vooral zorgeloos zijn. Veel belangrijker dan wat er op mijn bord ligt vind ik de sfeer belangrijk, en die moet je zelf maken met familie en/of vrienden. Vakantie dient voor mij om te genieten en te ontspannen en ik haal dat dan toch vooral uit dingen doen met de mensen die ik graag zie. Vorig jaar zijn we met ons gezelschap bijvoorbeeld bij toeval in een bijzonder slecht restaurant terecht gekomen, maar we hebben daar zo goed gelachen en genoten van onze Chateau Migraine, dat die lunch me toch altijd bij zal blijven…

Wat was je beste culinaire ervaring op reis?

Daarvoor moet ik even terug gaan naar St-Tropez. We zijn daar op aanraden van vrienden gaan eten in L’Opéra. Je kan daar niet alleen lekker eten, maar tijdens het diner zijn er ook continu acts die over de grote catwalk in het midden van het restaurant lopen. Echt een aanrader als je met een groep vrienden bent, want na het diner verandert het restaurant in een clubachtige setting en wordt er zelfs op de tafels gedanst. (Een goede tip voor de jonkies onder je lezers ?)

Wat zijn de reisplannen dit jaar?

Dit jaar heb ik voor Love Island 7 weken op Gran Canaria gezeten… echt behoefte aan reisplannen naar het buitenland heb ik daardoor niet. Maar ik geniet er erg van om veel bij mijn familie in Oostduinkerke te zijn. Het is daar altijd een komen en gaan van vrienden en er wordt bij ons thuis vaak lekker en uitgebreid gekookt. Ik vind trouwens dat wanneer het goed weer is, je nergens beter kan zitten dan aan onze Belgische kust… Mosselen met friet en iets te veel mayonaise, wie houdt daar nu niet van?

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer