De hele zomer lang serveren we je op Would Be Chef de culinaire reisverhalen en tips van boeiende Vlamingen, en vandaag is dat Viktor Verhulst. Viktor is al lang niet meer enkel “de zoon van”, ook als is hij nog steeds erg trots op zijn papa Gert, en hebben de twee een ontzettend goede band met elkaar.
Viktor schrijft mee aan theatershows, presenteert Love Island op TV, en is sinds een tijdje ook aan de slag als DJ. Op veel vlakken is hij een collega dus. En het is ook nog eens een hele sympathieke gast die houdt van het goede leven. Vandaag lees je alles over Viktor zijn beste reiservaringen en hij heeft ook een tip waar het heerlijk eten is in het Zuiden van Frankrijk.
Dat moet, eigenlijk wat tegen mijn verwachtingen in, vorig jaar in St-Tropez geweest zijn. Met veel vooroordelen over het hautaine gehalte waren we naar daar vertrokken, maar wat ons direct opviel was dat St-Tropez echt heel veel charme heeft. Er hangt, veel meer dan in bijvoorbeeld Ibiza, geschiedenis en authenticiteit in de lucht… en natuurlijk kan je er ook heel lekker eten.
Eten op vakantie moet voor mij vooral zorgeloos zijn. Veel belangrijker dan wat er op mijn bord ligt vind ik de sfeer belangrijk, en die moet je zelf maken met familie en/of vrienden. Vakantie dient voor mij om te genieten en te ontspannen en ik haal dat dan toch vooral uit dingen doen met de mensen die ik graag zie. Vorig jaar zijn we met ons gezelschap bijvoorbeeld bij toeval in een bijzonder slecht restaurant terecht gekomen, maar we hebben daar zo goed gelachen en genoten van onze Chateau Migraine, dat die lunch me toch altijd bij zal blijven…
Daarvoor moet ik even terug gaan naar St-Tropez. We zijn daar op aanraden van vrienden gaan eten in L’Opéra. Je kan daar niet alleen lekker eten, maar tijdens het diner zijn er ook continu acts die over de grote catwalk in het midden van het restaurant lopen. Echt een aanrader als je met een groep vrienden bent, want na het diner verandert het restaurant in een clubachtige setting en wordt er zelfs op de tafels gedanst. (Een goede tip voor de jonkies onder je lezers ?)
Dit jaar heb ik voor Love Island 7 weken op Gran Canaria gezeten… echt behoefte aan reisplannen naar het buitenland heb ik daardoor niet. Maar ik geniet er erg van om veel bij mijn familie in Oostduinkerke te zijn. Het is daar altijd een komen en gaan van vrienden en er wordt bij ons thuis vaak lekker en uitgebreid gekookt. Ik vind trouwens dat wanneer het goed weer is, je nergens beter kan zitten dan aan onze Belgische kust… Mosselen met friet en iets te veel mayonaise, wie houdt daar nu niet van?
Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer
Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer
Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer
Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer
Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer
Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer
Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer
14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer