De culinaire vakantietips van Viktor Verhulst
Nieuws

De culinaire vakantietips van Viktor Verhulst

De hele zomer lang serveren we je op Would Be Chef de culinaire reisverhalen en tips van boeiende Vlamingen, en vandaag is dat Viktor Verhulst. Viktor is al lang niet meer enkel “de zoon van”, ook als is hij nog steeds erg trots op zijn papa Gert, en hebben de twee een ontzettend goede band met elkaar.

Viktor schrijft mee aan theatershows, presenteert Love Island op TV, en is sinds een tijdje ook aan de slag als DJ. Op veel vlakken is hij een collega dus. En het is ook nog eens een hele sympathieke gast die houdt van het goede leven. Vandaag lees je alles over Viktor zijn beste reiservaringen en hij heeft ook een tip waar het heerlijk eten is in het Zuiden van Frankrijk.

De culinaire vakantietips van Viktor Verhulst

Wat was je allermooiste vakantie OOIT Viktor?

Dat moet, eigenlijk wat tegen mijn verwachtingen in, vorig jaar in St-Tropez geweest zijn. Met veel vooroordelen over het hautaine gehalte waren we naar daar vertrokken, maar wat ons direct opviel was dat St-Tropez echt heel veel charme heeft. Er hangt, veel meer dan in bijvoorbeeld Ibiza, geschiedenis en authenticiteit in de lucht… en natuurlijk kan je er ook heel lekker eten.

Wat moet eten op vakantie voor jou zijn?

Eten op vakantie moet voor mij vooral zorgeloos zijn. Veel belangrijker dan wat er op mijn bord ligt vind ik de sfeer belangrijk, en die moet je zelf maken met familie en/of vrienden. Vakantie dient voor mij om te genieten en te ontspannen en ik haal dat dan toch vooral uit dingen doen met de mensen die ik graag zie. Vorig jaar zijn we met ons gezelschap bijvoorbeeld bij toeval in een bijzonder slecht restaurant terecht gekomen, maar we hebben daar zo goed gelachen en genoten van onze Chateau Migraine, dat die lunch me toch altijd bij zal blijven…

Wat was je beste culinaire ervaring op reis?

Daarvoor moet ik even terug gaan naar St-Tropez. We zijn daar op aanraden van vrienden gaan eten in L’Opéra. Je kan daar niet alleen lekker eten, maar tijdens het diner zijn er ook continu acts die over de grote catwalk in het midden van het restaurant lopen. Echt een aanrader als je met een groep vrienden bent, want na het diner verandert het restaurant in een clubachtige setting en wordt er zelfs op de tafels gedanst. (Een goede tip voor de jonkies onder je lezers ?)

Wat zijn de reisplannen dit jaar?

Dit jaar heb ik voor Love Island 7 weken op Gran Canaria gezeten… echt behoefte aan reisplannen naar het buitenland heb ik daardoor niet. Maar ik geniet er erg van om veel bij mijn familie in Oostduinkerke te zijn. Het is daar altijd een komen en gaan van vrienden en er wordt bij ons thuis vaak lekker en uitgebreid gekookt. Ik vind trouwens dat wanneer het goed weer is, je nergens beter kan zitten dan aan onze Belgische kust… Mosselen met friet en iets te veel mayonaise, wie houdt daar nu niet van?

Gerelateerde nieuwsberichten

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer