Vliegvakanties (spot)goedkoop door Corona?
Nieuws

Vliegvakanties (spot)goedkoop door Corona?

Ik hoorde het de afgelopen dagen van verschillende mensen, en ik heb het zelf eigenlijk ook wel al ondervonden. Er komen online meer- en meer aanbiedingen voor goedkope vakanties tevoorschijn. Ik krijg mailtjes met aanbiedingen die echt straf zijn, en als ik een site bezoek slaan ze me er ook mee om de oren. Met name vliegvakanties lijken een stuk goedkoper te worden de komende maanden.

Geef toe, dat kan toch alleen maar te betekenen hebben dat mensen hun vakanties aan het cancelen zijn of überhaupt niet meer durven te plannen door het corona-virus. Ik las vandaag dat Lufthansa zelfs 150 vluchten zou geschrapt hebben de komende weken. En ook uit de hotelsector, in binnen- en buitenland komen steeds meer berichten van afzeggingen. De toeristische sector kreunt vandaag en de economische gevolgen zijn stevig. Allemaal door dat corona-virus. Door de reële schrik, en ook wel een beetje door de paniek die het virus teweeg brengt.

Wij gaan voorlopig nog altijd naar Barcelona in de paasvakantie en ook deze zomer is dat ons plan. Onze vliegtickets zijn al lang geleden geboekt, en we hebben gewoon altijd veel zin om naar onze lievelingsstad af te reizen. Maar ik vraag me nu wel af of andere mensen die nog geen reisplannen hadden nu extra getriggerd zullen worden door die goedkope aanbiedingen, en een reisje zullen plannen.

Want het blijft toch allemaal wat dubbel he. Een goedkopere vakantie klinkt mooi, maar welke risico’s wil je nemen. Je moet nu natuurlijk niet reizen naar gebieden die echt erg getroffen zijn door het corona-virus, zoals Noord-Italië. Maar je kunt vandaag anderzijds ook moeilijk inschatten hoe de situatie in andere gebieden gaat evolueren de komende maanden. Misschien is de situatie over een dikke maand, of tegen de zomer, overal in Europa min of meer vergelijkbaar en hebben we er ook op een slimme manier mee leren leven en omgaan en reizen we dan gewoon alsof er niks (ernstigs meer) aan de hand is.

Ik ben sowieso benieuwd hoe snel we weer in een normalere situatie gaan leven, en de paniek wat achterwege kunnen laten. Want leuk is deze situatie niet, voor niemand, goedkope vliegtickets of niet.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer