Vliegvakanties (spot)goedkoop door Corona?

Ik hoorde het de afgelopen dagen van verschillende mensen, en ik heb het zelf eigenlijk ook wel al ondervonden. Er komen online meer- en meer aanbiedingen voor goedkope vakanties tevoorschijn. Ik krijg mailtjes met aanbiedingen die echt straf zijn, en als ik een site bezoek slaan ze me er ook mee om de oren. Met name vliegvakanties lijken een stuk goedkoper te worden de komende maanden.

Geef toe, dat kan toch alleen maar te betekenen hebben dat mensen hun vakanties aan het cancelen zijn of überhaupt niet meer durven te plannen door het corona-virus. Ik las vandaag dat Lufthansa zelfs 150 vluchten zou geschrapt hebben de komende weken. En ook uit de hotelsector, in binnen- en buitenland komen steeds meer berichten van afzeggingen. De toeristische sector kreunt vandaag en de economische gevolgen zijn stevig. Allemaal door dat corona-virus. Door de reële schrik, en ook wel een beetje door de paniek die het virus teweeg brengt.

Wij gaan voorlopig nog altijd naar Barcelona in de paasvakantie en ook deze zomer is dat ons plan. Onze vliegtickets zijn al lang geleden geboekt, en we hebben gewoon altijd veel zin om naar onze lievelingsstad af te reizen. Maar ik vraag me nu wel af of andere mensen die nog geen reisplannen hadden nu extra getriggerd zullen worden door die goedkope aanbiedingen, en een reisje zullen plannen.

Want het blijft toch allemaal wat dubbel he. Een goedkopere vakantie klinkt mooi, maar welke risico’s wil je nemen. Je moet nu natuurlijk niet reizen naar gebieden die echt erg getroffen zijn door het corona-virus, zoals Noord-Italië. Maar je kunt vandaag anderzijds ook moeilijk inschatten hoe de situatie in andere gebieden gaat evolueren de komende maanden. Misschien is de situatie over een dikke maand, of tegen de zomer, overal in Europa min of meer vergelijkbaar en hebben we er ook op een slimme manier mee leren leven en omgaan en reizen we dan gewoon alsof er niks (ernstigs meer) aan de hand is.

Ik ben sowieso benieuwd hoe snel we weer in een normalere situatie gaan leven, en de paniek wat achterwege kunnen laten. Want leuk is deze situatie niet, voor niemand, goedkope vliegtickets of niet.