Vandaag werden in Flanders Expo de Michelinsterren uitgereikt. Verrassing of niet: maar ons land kent geen nieuw drie sterrenrestaurant. En in Vlaanderen is er geen enkel restaurant dat er een tweede ster bijkrijgt. Wel drie restaurants in Vlaanderen die een eerste ster krijgen.
De Jonge Chef van het Jaar 2019 voor België en het Groot Hertogdom Luxemburg van Michelin is Philippe Heylen geworden van het restaurant Eed in Leuven. Philippe is amper 23. Deze prijs is een prachtige lancering voor deze (op het podium heel bescheiden) jonge kerel die al derde generatie horeca is.
Eerst worden Pierre en Marie-Thérèse Wijnants, en Lionel Rigolet van Comme Chez Soi nog even in de bloemetjes gezet met een mooi eerbetoon. Sinds 1926 bestaat dit toprestaurant in Brussel. En jarenlang had het drie sterren. Nu twee.
Beginnen doen we met de nieuwe 1 ster in het Groot Hertogdom Luxemburg … Les Jardins d’Anaïs.
De eerste nieuwe Belgische Michelinster… en ja Philippe Heylen van Eed is niet enkel de chef van het jaar maar heeft ook een eerste ster gekregen! 23 en al een ster, wow!
Ook een eerste ster voor La Plage D’Amée in Jambes.
Een eerste ster in Antwerpen ook voor Nathan Van Echelpoel van restaurant Nathan.
In Waterloo valt La Ligne Rouge in de prijzen: een eerste ster!
Nog een nieuwe ster in Antwerpen voor chef Tim Meuleneire van restaurant Franq. Een chef die z’n vak leerde in de Koopvaardij.
En dan nog een ster voor een restaurant in Waterloo: Little Paris.
Zeven nieuwe restaurants met 1 ster dus.
De uitreiking van de nieuwe twee sterrenrestaurants is gestart. Eerst de gelukkige in het Groot Hertogdom Luxemburg: voor Ma Langue Sourit van Cyril Molard.
In Our in Wallonië krijgt La Table De Maxime een tweede ster!
In Anderlecht krijgt La Paix van de sympathieke David Martin helemaal verdiend z’n tweede ster!
Peter Goossens van het fantastische Hof Van Cleve krijgt uiteraard helemaal verdiend opnieuw zijn derde ster! Hij is en blijft de godfather van de Belgische gastronomie. Proficiat Peter!
De gloednieuwe Michelin gids voor België & Luxemburg 2019 is te koop vanaf donderdag 22 november voor € 23,95.
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer