GEEN NIEUW DRIE STERREN RESTAURANT IN BELGIË
Nieuws

Geen nieuw drie sterren restaurant in belgiË

Vandaag werden in Flanders Expo de Michelinsterren uitgereikt. Verrassing of niet: maar ons land kent geen nieuw drie sterrenrestaurant. En in Vlaanderen is er geen enkel restaurant dat er een tweede ster bijkrijgt. Wel drie restaurants in Vlaanderen die een eerste ster krijgen.

De Jonge Chef van het Jaar 2019 voor België en het Groot Hertogdom Luxemburg van Michelin is Philippe Heylen geworden van het restaurant Eed in Leuven. Philippe is amper 23. Deze prijs is een prachtige lancering voor deze (op het podium heel bescheiden) jonge kerel die al derde generatie horeca is.

GEEN NIEUW DRIE STERREN RESTAURANT IN BELGIË

Eerst worden Pierre en Marie-Thérèse Wijnants, en Lionel Rigolet van Comme Chez Soi nog even in de bloemetjes gezet met een mooi eerbetoon. Sinds 1926 bestaat dit toprestaurant in Brussel. En jarenlang had het drie sterren. Nu twee.

GEEN NIEUW DRIE STERREN RESTAURANT IN BELGIË

Beginnen doen we met de nieuwe 1 ster in het Groot Hertogdom Luxemburg … Les Jardins d’Anaïs.

De nieuwe Belgische restaurants met 1 ster

De eerste nieuwe Belgische Michelinster… en ja Philippe Heylen van Eed is niet enkel de chef van het jaar maar heeft ook een eerste ster gekregen! 23 en al een ster, wow!

Ook een eerste ster voor La Plage D’Amée in Jambes.

Een eerste ster in Antwerpen ook voor Nathan Van Echelpoel van restaurant Nathan.

GEEN NIEUW DRIE STERREN RESTAURANT IN BELGIË

In Waterloo valt La Ligne Rouge in de prijzen: een eerste ster!

Nog een nieuwe ster in Antwerpen voor chef Tim Meuleneire van restaurant FranqEen chef die z’n vak leerde in de Koopvaardij.

GEEN NIEUW DRIE STERREN RESTAURANT IN BELGIË

En dan nog een ster voor een restaurant in Waterloo: Little Paris.

Zeven nieuwe restaurants met 1 ster dus.

De uitreiking van de nieuwe twee sterrenrestaurants is gestart. Eerst de gelukkige in het Groot Hertogdom Luxemburg: voor Ma Langue Sourit van Cyril Molard.

DE NIEUWE BELGISCHE RESTAURANTS MET 2 STERREN

In Our in Wallonië krijgt La Table De Maxime een tweede ster!

In Anderlecht krijgt La Paix van de sympathieke David Martin helemaal verdiend z’n tweede ster!

GEEN NIEUW DRIE STERREN RESTAURANT IN BELGIË

DRIE STERREN

Peter Goossens van het fantastische Hof Van Cleve krijgt uiteraard helemaal verdiend opnieuw zijn derde ster! Hij is en blijft de godfather van de Belgische gastronomie. Proficiat Peter!

GEEN NIEUW DRIE STERREN RESTAURANT IN BELGIË

De gloednieuwe Michelin gids voor België & Luxemburg 2019 is te koop vanaf donderdag 22 november voor € 23,95.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer