GEEN NIEUW DRIE STERREN RESTAURANT IN BELGIË

Vandaag werden in Flanders Expo de Michelinsterren uitgereikt. Verrassing of niet: maar ons land kent geen nieuw drie sterrenrestaurant. En in Vlaanderen is er geen enkel restaurant dat er een tweede ster bijkrijgt. Wel drie restaurants in Vlaanderen die een eerste ster krijgen.

De Jonge Chef van het Jaar 2019 voor België en het Groot Hertogdom Luxemburg van Michelin is Philippe Heylen geworden van het restaurant Eed in Leuven. Philippe is amper 23. Deze prijs is een prachtige lancering voor deze (op het podium heel bescheiden) jonge kerel die al derde generatie horeca is.

Eerst worden Pierre en Marie-Thérèse Wijnants, en Lionel Rigolet van Comme Chez Soi nog even in de bloemetjes gezet met een mooi eerbetoon. Sinds 1926 bestaat dit toprestaurant in Brussel. En jarenlang had het drie sterren. Nu twee.

 

Beginnen doen we met de nieuwe 1 ster in het Groot Hertogdom Luxemburg … Les Jardins d’Anaïs.

De nieuwe Belgische restaurants met 1 ster

De eerste nieuwe Belgische Michelinster… en ja Philippe Heylen van Eed is niet enkel de chef van het jaar maar heeft ook een eerste ster gekregen! 23 en al een ster, wow!

Ook een eerste ster voor La Plage D’Amée in Jambes.

Een eerste ster in Antwerpen ook voor Nathan Van Echelpoel van restaurant Nathan.

In Waterloo valt La Ligne Rouge in de prijzen: een eerste ster!

Nog een nieuwe ster in Antwerpen voor chef Tim Meuleneire van restaurant FranqEen chef die z’n vak leerde in de Koopvaardij.

En dan nog een ster voor een restaurant in Waterloo: Little Paris.

Zeven nieuwe restaurants met 1 ster dus.

De uitreiking van de nieuwe twee sterrenrestaurants is gestart. Eerst de gelukkige in het Groot Hertogdom Luxemburg: voor Ma Langue Sourit van Cyril Molard.

DE NIEUWE BELGISCHE RESTAURANTS MET 2 STERREN

In Our in Wallonië krijgt La Table De Maxime een tweede ster!

In Anderlecht krijgt La Paix van de sympathieke David Martin helemaal verdiend z’n tweede ster!

DRIE STERREN

Peter Goossens van het fantastische Hof Van Cleve krijgt uiteraard helemaal verdiend opnieuw zijn derde ster! Hij is en blijft de godfather van de Belgische gastronomie. Proficiat Peter!

De gloednieuwe Michelin gids voor België & Luxemburg 2019 is te koop vanaf donderdag 22 november voor € 23,95.