Volg mijn gouden tip en je zal straks super gelukkig zijn

Ben je ongeveer even laat opgestaan als alle andere zondagen? Maar staat de klok op je smartphone op “verdacht vroeg”? Dat kan! De voorbije nacht zijn we van zomertijd naar wintertijd gegaan, dus om drie uur zijn alle automatische klokken terug gedraaid naar twee uur. Je kon dus in principe een uurtje langer slapen, maar wellicht hebben weinig mensen dat gedaan. En zeker mensen met kleine kinderen niet. Want die gasten hebben een biologische klok die redelijk scherp afgesteld staat.

Dus nu ben je belachelijk vroeg wakker. Een uurtje vroeger dan normaal. Ik mag dan wel in Barcelona zitten op dit moment, maar ik heb toch vlug even het weer bekeken in België. En als buienradar niet liegt, dan is het tot een uur of één al zeker droog in het ganse land. Wetende dat het in de rest van de week steeds herfstiger zal worden, wil ik op deze vroege zondag toch even deze gouden tip geven: ga toch even lekker naar buiten.

De bossen zijn werkelijk prachtig in deze tijd, nu de blaadjes de mooiste kleurenpracht hebben aangenomen. Ontdek dus snel even de geur van een bos in de herfst. Of ga wandelen in de velden of ergens heerlijk langs het water. Een uurtje of twee, drie wandelen, op je eigen tempo, al dan niet met je partner, met de kinderen, met vrienden, of met de hond, zal je ontzettend veel energie geven. En dan heb je straks, tegen de middag wel een aperitiefje verdiend! Met hapjes bij.

Wat dat wandelen betreft heb ik trouwens nog goed nieuws. Een kleine primeur eigenlijk. Mijn wandelboek is immers helemaal af. Het is geschreven en gecorrigeerd, nu moeten er enkel nog wat extra foto’s gemaakt worden, een designer moet er nog een mooi boek van maken, en begin 2022 wordt het gedrukt, zodat het tegen het begin van de lente in de winkel zal liggen en ook hier online te koop zal zijn. Het heeft een hele tijd geduurd, maar nu is het er bijna. Dat maakt me super gelukkig.

En nu: lekker naar buiten zeg. Ik ga dat hier in Barcelona overigens ook doen. Geniet maar eens met volle teugen van de natuur op dit vroege uur. Volg mijn gouden tip nu gewoon eens, en straks zul je je super gelukkig voelen, met de heerlijke kilometers in de benen en een lekker fris hoofd. Zalig gewoon!