Het is zaterdagochtend. Het is nog heel vroeg en nog altijd donker. Al hangt er in de verte in de lucht een licht vermoeden dat de dag wil opstaan. Dit is mijn moment. En dit is het jouwe. Geloof me. We gaan eens even iets doen.
Nu is het nog koud, dat wel. Maar langzaamaan zal de temperatuur stijgen vandaag. En vooral: over een half uurtje komt de zon op. En er is niks zo leuk als de zon die in de winterkou boven de ijzige horizon verschijnt en de nieuwe dag die start.
Het is ook mijn favoriete wandelmoment. Dat ik de zon, vaak met een mooi geschilderde hemel, vol roze, rood, geel en oranje, en allemaal pastel, de dag zien aankondigen. Dan loop ik langs de velden of langs het water, in stilte. Of met wat mooie klassieke muziek in mijn oortjes. En ik voel me uniek. De gelukkigste mens ter wereld.
En als ik dan, na 12 kilometer geluk, met opgeluchte kuiten, een verlucht hart, en een frisse neus, onder de douche stap, dan kan ik bijna zingen van geluk. Probeer maar eens. Spring uit je bed, dat gaat de zon ook doen. Laat ons de dag en het weekend inwandelen.
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer