Het is zaterdagochtend. Het is nog heel vroeg en nog altijd donker. Al hangt er in de verte in de lucht een licht vermoeden dat de dag wil opstaan. Dit is mijn moment. En dit is het jouwe. Geloof me. We gaan eens even iets doen.
Nu is het nog koud, dat wel. Maar langzaamaan zal de temperatuur stijgen vandaag. En vooral: over een half uurtje komt de zon op. En er is niks zo leuk als de zon die in de winterkou boven de ijzige horizon verschijnt en de nieuwe dag die start.
Het is ook mijn favoriete wandelmoment. Dat ik de zon, vaak met een mooi geschilderde hemel, vol roze, rood, geel en oranje, en allemaal pastel, de dag zien aankondigen. Dan loop ik langs de velden of langs het water, in stilte. Of met wat mooie klassieke muziek in mijn oortjes. En ik voel me uniek. De gelukkigste mens ter wereld.
En als ik dan, na 12 kilometer geluk, met opgeluchte kuiten, een verlucht hart, en een frisse neus, onder de douche stap, dan kan ik bijna zingen van geluk. Probeer maar eens. Spring uit je bed, dat gaat de zon ook doen. Laat ons de dag en het weekend inwandelen.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer