Volg nu mijn goede raad en je weekend start fan-tas-tisch!
Nieuws

Volg nu mijn goede raad en je weekend start fan-tas-tisch!

Het is zaterdagochtend. Het is nog heel vroeg en nog altijd donker. Al hangt er in de verte in de lucht een licht vermoeden dat de dag wil opstaan. Dit is mijn moment. En dit is het jouwe. Geloof me. We gaan eens even iets doen.

Nu is het nog koud, dat wel. Maar langzaamaan zal de temperatuur stijgen vandaag. En vooral: over een half uurtje komt de zon op. En er is niks zo leuk als de zon die in de winterkou boven de ijzige horizon verschijnt en de nieuwe dag die start.

Het is ook mijn favoriete wandelmoment. Dat ik de zon, vaak met een mooi geschilderde hemel, vol roze, rood, geel en oranje, en allemaal pastel, de dag zien aankondigen. Dan loop ik langs de velden of langs het water, in stilte. Of met wat mooie klassieke muziek in mijn oortjes. En ik voel me uniek. De gelukkigste mens ter wereld.

En als ik dan, na 12 kilometer geluk, met opgeluchte kuiten, een verlucht hart, en een frisse neus, onder de douche stap, dan kan ik bijna zingen van geluk. Probeer maar eens. Spring uit je bed, dat gaat de zon ook doen. Laat ons de dag en het weekend inwandelen.

Gerelateerde nieuwsberichten

COVER

Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”

Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer

El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis14

Het mooiste culinaire museum ooit: de El Bulli 1846 Foundation

De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer

Ideaal extraatje in je gerechten: pompoenzaden

Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer

WBC-152123

Verras je huisgenoten met mijn weekmenu

Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer

Wat is een quesadilla en hoe maak je het zelf?

Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer

Hoeveel calorieën bevat een glas bier? En is dat meer of minder dan wijn?

Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Vandaag is de dag van de chocolademelk!  Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer