Culinaire euromiljonairs: dit kun je doen met 162 miljoen euro!
Nieuws

Culinaire euromiljonairs: dit kun je doen met 162 miljoen euro!

162.000.000 euro. Zoveel kun je vrijdag winnen bij Euromillions. Ik speel elke week mee trouwens. Gewoon voor de lol. En omdat ik het wel een spannende gedachte vind om ooit eens zo rijk te zijn als de zee diep is. Of ik ook centen zou uitdelen als ik zou winnen? Wellicht wel. Aan een paar echte goede doelen en stiekem ook aan mensen die het nodig hebben rondom mij. Maar ik zou vooral ook goed trakteren. Ik hou ervan om leuke etentjes te organiseren waarbij ik m’n gasten goed verwen. En als ik nu vrijdag Euromillions zou winnen, dan zou ik één van de grootste potten ooit binnenhalen, ja, en dan kan ik wel eens zot doen wat ingrediënten betreft. Ik heb puur voor de lol eens berekend wat je allemaal met 162 miljoen kan doen. Veel. Heel veel. Droom even mee.

Witte truffel kost een fortuin (tot 7000 euro per kilo) maar met deze lottowinst kun je 23.142 kilo van het spul kopen. Als je elke dag een kilo witte truffel op je pasta zou raspen, dan kun je 63 jaar lang lekker van je Lottopotje smullen.

De duurste kaviaar ter wereld zou Almas Kaviaar zijn, een speciale variant van de Beluga, aan een goede 35000 euro per kilo. Laat je frigo maar al uitbreiden, want je kunt bijna 5 ton kaviaar laten leveren als je Euromillions vrijdag wint.

De duurste wijn ooit verkocht was een Château Cheval Blanc 1947, maar dan wel in een fles van 6 liter (daar kun je al eens een avondje met wat leuke vrienden mee organiseren). De verkoopprijs was 228.201 euro. Ik weet niet of er nog veel van dit soort exemplaren te koop zijn vandaag, ik betwijfel het ten zeerste. Maar met de Euromillionspot van vrijdag kun je toch zo’n 709 van die kanjers in je kelder leggen. Dan zijn je centjes wel op jammer genoeg. En wordt het een goedkoop stukje kaas bij de wijn. Ja kijk, je moet keuzes maken in het leven…

Oh ja. Nog één dingetje. Als je eenvoudig blijft en elke dag naar de frituur gaat dan kun je het net iets langer uitzingen met de lottowinst. In de meeste frituren betaal je voor een grote friet met mayo zo’n 4,5 euro. Doe er een curryworst special bij aan 2,5 euro. En nog stoofvleessaus aan 1,8 plus (laat ons een keer zot doen, we winnen tenslotte niet elke dag Euromillions) een portie bitterballen aan 1,6 euro. Dan zit je in totaal aan zo’n 10,4 euro. Stel dat je je hele familie elke dag trakteert, neem nu zo’n 20 man per keer (dan zit de frituur wel vol) dan kost dat je 208 euro per dag. Dan kun je nog zo’n 2133 jaar trakteren. Dat is 21 eeuwen. Lekker toch?

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer