Culinaire euromiljonairs: dit kun je doen met 162 miljoen euro!
Nieuws

Culinaire euromiljonairs: dit kun je doen met 162 miljoen euro!

162.000.000 euro. Zoveel kun je vrijdag winnen bij Euromillions. Ik speel elke week mee trouwens. Gewoon voor de lol. En omdat ik het wel een spannende gedachte vind om ooit eens zo rijk te zijn als de zee diep is. Of ik ook centen zou uitdelen als ik zou winnen? Wellicht wel. Aan een paar echte goede doelen en stiekem ook aan mensen die het nodig hebben rondom mij. Maar ik zou vooral ook goed trakteren. Ik hou ervan om leuke etentjes te organiseren waarbij ik m’n gasten goed verwen. En als ik nu vrijdag Euromillions zou winnen, dan zou ik één van de grootste potten ooit binnenhalen, ja, en dan kan ik wel eens zot doen wat ingrediënten betreft. Ik heb puur voor de lol eens berekend wat je allemaal met 162 miljoen kan doen. Veel. Heel veel. Droom even mee.

Witte truffel kost een fortuin (tot 7000 euro per kilo) maar met deze lottowinst kun je 23.142 kilo van het spul kopen. Als je elke dag een kilo witte truffel op je pasta zou raspen, dan kun je 63 jaar lang lekker van je Lottopotje smullen.

De duurste kaviaar ter wereld zou Almas Kaviaar zijn, een speciale variant van de Beluga, aan een goede 35000 euro per kilo. Laat je frigo maar al uitbreiden, want je kunt bijna 5 ton kaviaar laten leveren als je Euromillions vrijdag wint.

De duurste wijn ooit verkocht was een Château Cheval Blanc 1947, maar dan wel in een fles van 6 liter (daar kun je al eens een avondje met wat leuke vrienden mee organiseren). De verkoopprijs was 228.201 euro. Ik weet niet of er nog veel van dit soort exemplaren te koop zijn vandaag, ik betwijfel het ten zeerste. Maar met de Euromillionspot van vrijdag kun je toch zo’n 709 van die kanjers in je kelder leggen. Dan zijn je centjes wel op jammer genoeg. En wordt het een goedkoop stukje kaas bij de wijn. Ja kijk, je moet keuzes maken in het leven…

Oh ja. Nog één dingetje. Als je eenvoudig blijft en elke dag naar de frituur gaat dan kun je het net iets langer uitzingen met de lottowinst. In de meeste frituren betaal je voor een grote friet met mayo zo’n 4,5 euro. Doe er een curryworst special bij aan 2,5 euro. En nog stoofvleessaus aan 1,8 plus (laat ons een keer zot doen, we winnen tenslotte niet elke dag Euromillions) een portie bitterballen aan 1,6 euro. Dan zit je in totaal aan zo’n 10,4 euro. Stel dat je je hele familie elke dag trakteert, neem nu zo’n 20 man per keer (dan zit de frituur wel vol) dan kost dat je 208 euro per dag. Dan kun je nog zo’n 2133 jaar trakteren. Dat is 21 eeuwen. Lekker toch?

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer