Mensen vragen mij soms hoe ik dat doe: elke ochtend radio maken, dj’en op feestjes, een wijnbedrijf en een foodblog draaiende houden, en tussendoor uitgebreide etentjes voor vrienden en familie organiseren. Wel het antwoord zit al aan het einde van de vorige zin, in het woordje “organiseren”. Dat is de key. Ik plan mijn agenda goed op voorhand, en ik plan naast al het werken ook mijn momentjes voor ontspanning in. Ik weet dus aan het begin van de week wanneer ik werken moet, en wanneer ik wandelen of koken kan. En voor mijn etentjes doe ik dat ook. Ik maak mijn menu goed op voorhand, ik bedenk welke ingrediënten ik nodig heb en dan ga ik naar de winkel met een keurig boodschappenlijstje.
Toen de mensen van de nieuwe online versmarkt voor elke dag, Crisp mij onlangs vroegen of ik geen zin had om voor één van mijn etentjes de ingrediënten op hun website te bekijken en te bestellen, wist ik meteen wanneer ik dat wou uitproberen. Het voorbije weekend was het ideale moment. We waren namelijk een weekendje in Barcelona. Ik wist ook dat gisteren en vandaag superdrukke werkdagen zouden worden met, naast de ochtendshows, een dj-set gisteravond, tv-opnames vandaag en veel meetings tussendoor. En ik wist dus dat een bezoek aan de winkel moeilijk in de agenda te duwen was. Maar morgen komen mijn ouders samen met mijn nonkel en tante dineren en ik wil natuurlijk lekker koken voor hen met kwaliteitsvolle verse ingrediënten, en dan is een goede voorbereiding essentieel.
Dus ik dacht: dit lijkt me een goed moment om eens te checken of Crisp, waar ik best veel reclame van had gezien, iets voor mij zou kunnen zijn. Het antwoord is: ja natuurlijk. Crisp is anders dan een gewone supermarkt. Als je lekker eten zoekt dat voornamelijk van kleine ambachtelijke producenten van bij ons komt, seizoensgebonden producten verkoopt én bovendien zonder al die tussenschakels dan is het echt een online paradijsje. Verse groenten, fruit, vis, vlees, vegetarische producten, noem het op, je kunt er werkelijk alles vinden. En nog eens aan een scherpe prijs ook. Dat kan omdat Crisp rechtstreeks inkoopt bij 800 lokale, kleinschalige leveranciers. Ik had er zaterdagmiddag op ons terrasje in Barcelona mijn ingrediëntenlijstje eens bijgenomen voor het diner van woensdag en werkelijk alles wat ik zocht was in voorraad. Met de handige zoekfunctie heb je supersnel de ingrediënten die je nodig hebt in je winkelmandje gelegd, en ook het afrekenen gaat heel erg makkelijk. En vanmiddag werd alles netjes thuis geleverd. En wanneer je hebt besteld voor 22u ’s avonds, wordt alles de volgende dag al bij je thuis geleverd.
Ik moet eerlijk zijn dat ik tijdens het virtuele rondwandelen wel getriggerd werd. Crisp heeft namelijk een zeer mooi aanbod, met allemaal ambachtelijke producten, dus ik heb zelfs een extra gerecht verzonnen met een slaatje waar verse viooltjes in verwerkt zaten en iets met mooie boerse kazen. Heerlijk. Ik weet nu al: hier kom ik terug, Crisp is een handige en overzichtelijke app. Zowel de producten zelf als de levering, door eigen bezorgers, zijn uitstekend, en het is echt een zeer gebruiksvriendelijke online winkel. Ik heb trouwens goed nieuws, want ik mag jou een gratis kistje clementines aanbieden bij je eerste bestelling, bovenop €15 korting. Ook zin om eens te gaan shoppen? Klik dan hier voor de korting, gratis levering én je welkomstcadeau. Ontdek de ambachtelijke online supermarkt Crisp via www.crisp.app of download de handige app.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer