Het is al een zalig weekje geweest in het warme Barcelona, maar ik ben even terug in het land. Vanavond ga ik een DJ-set draaien op een trouwfeest (altijd leuk!) en morgen sta ik op het 90’s podium van Beachland in Oostende, en vervolgens rij ik nog naar As bij Genk voor een dikke party. Misschien zie ik je wel op één van deze plekken.
En zondag, en daar kijk ik echt ontzettend naar uit, gaan we naar London voor een ongetwijfeld fantastisch concert van Barbara Streisand in Hyde Park. Ik ben altijd een grote fan geweest van deze geweldige zangeres, en ik heb zo’n beetje het vermoeden dat dit misschien wel eens haar laatste concert zou kunnen zijn in Europa, en dat wilden we toch absoluut niet missen.
We vertrekken zondag iets voor de middag met de Eurostar (ik reis ontzettend graag met de Eurostar naar London, dat is zoveel praktischer dan vliegen, het gaat snel, je kan eens rondwandelen onderweg, heerlijk) en dankzij het uurverschil arriveren we al rond 13 uur in London centrum. Heerlijk. En aangezien het concert pas ’s avonds is, kunnen we op zondagmiddag ook nog eens ergens een lekkere lunch plannen. Ideaal.
Maar daar heb ik toch wat hulp bij nodig. Het is eigenlijk belachelijk lang geleden dat ik nog eens in London was… vroeger gingen we er zeker elk jaar wel een keertje heen, maar aangezien we nu toch alle vrije weekends naar Barcelona proberen te gaan ben ik niet zo ontzettend goed meer mee met waar het lekker eten is. Wat zijn de hot spots? Ben jij onlangs ergens geweest waar het echt indrukwekkend eten was?
En zeker voor een lunch op zondagmiddag vraag ik me af wat tegenwoordig “the place to be” is… Een restaurant met een lekker terras of een tuin lijkt me helemaal fijn, maar dat hoeft niet per se. Als het maar echt echt lekker is. Al de rest is minder belangrijk. Dus als jullie goede tips hebben (liefst niet te ver van Sofitel St James waar we slapen, of van Hyde Park) laat die dan maar komen. Thank you very much, beste London-kenners.
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer
Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer