Het is al een zalig weekje geweest in het warme Barcelona, maar ik ben even terug in het land. Vanavond ga ik een DJ-set draaien op een trouwfeest (altijd leuk!) en morgen sta ik op het 90’s podium van Beachland in Oostende, en vervolgens rij ik nog naar As bij Genk voor een dikke party. Misschien zie ik je wel op één van deze plekken.
En zondag, en daar kijk ik echt ontzettend naar uit, gaan we naar London voor een ongetwijfeld fantastisch concert van Barbara Streisand in Hyde Park. Ik ben altijd een grote fan geweest van deze geweldige zangeres, en ik heb zo’n beetje het vermoeden dat dit misschien wel eens haar laatste concert zou kunnen zijn in Europa, en dat wilden we toch absoluut niet missen.
We vertrekken zondag iets voor de middag met de Eurostar (ik reis ontzettend graag met de Eurostar naar London, dat is zoveel praktischer dan vliegen, het gaat snel, je kan eens rondwandelen onderweg, heerlijk) en dankzij het uurverschil arriveren we al rond 13 uur in London centrum. Heerlijk. En aangezien het concert pas ’s avonds is, kunnen we op zondagmiddag ook nog eens ergens een lekkere lunch plannen. Ideaal.
Maar daar heb ik toch wat hulp bij nodig. Het is eigenlijk belachelijk lang geleden dat ik nog eens in London was… vroeger gingen we er zeker elk jaar wel een keertje heen, maar aangezien we nu toch alle vrije weekends naar Barcelona proberen te gaan ben ik niet zo ontzettend goed meer mee met waar het lekker eten is. Wat zijn de hot spots? Ben jij onlangs ergens geweest waar het echt indrukwekkend eten was?
En zeker voor een lunch op zondagmiddag vraag ik me af wat tegenwoordig “the place to be” is… Een restaurant met een lekker terras of een tuin lijkt me helemaal fijn, maar dat hoeft niet per se. Als het maar echt echt lekker is. Al de rest is minder belangrijk. Dus als jullie goede tips hebben (liefst niet te ver van Sofitel St James waar we slapen, of van Hyde Park) laat die dan maar komen. Thank you very much, beste London-kenners.
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer