Over een paar weken is het zo ver: dan doe ik exact 30 jaar ochtendradio. Jaja. Dan vier ik dus al mijn derde decennium op de radio. Ik ben begonnen in de zomer van 1991 bij Radio 2 toen ik Michel Follet mocht vervangen tijdens de zomer. Ik was net 18 geworden.
Ik heb tussendoor ook wel eens andere blokken voor m’n rekening genomen. Af en toe. Maar ik heb dus vooral ochtendshows gedaan. Bij Radio 2, Radio Donna, Veronica (op TV), Q-Music, en nu al vijf jaar bij Joe. Er is geen radioblok dat ik liever presenteer dan de ochtend.
Ik heb dan ook een paar geheimen om het vol te kunnen houden. Ik ben gewoon vanzelf al een ochtendmens. Altijd geweest. Was ik als kind al. Dat is een voordeel. De afgelopen jaren let ik ook goed op wat ik eet en wandel ik veel. Dat helpt ook om goed te slapen en fris aan de dag te kunnen starten.
Maar wellicht de belangrijkste reden dat ik dit vroege ritme (met de wekker rond 4 uur) al zo lang vol kan houden, is het feit dat ik echt verslaafd ben aan de siësta. Voor mij is dat hèt geheim: ik doe, net als de Spanjaarden, vrijwel elke dag een middagdutje.
Ik doe het trouwens all the way: licht uit, kleren uit, gordijnen dicht, en ik duik mijn bed in. Voor hoe lang? Dat weet ik nooit. Ik slaap tot ik weer wakker word. Gemiddeld is dat een goed half uurtje. Soms ben ik na een kwartiertje al uitgerust. Soms heb ik anderhalf uur nodig. Tenzij ik een afspraak heb nadien, zet ik nooit een wekker.
Dat schijnt zeer gezond te zijn, zo even bijslapen overdag. Het geeft je geest en je lichaam even rust, je tankt even bij. Het geeft mij heel veel energie. En het helpt mij om dit ochtendritme al bijna 30 jaar vol te houden. En ik doe er graag nog twintig jaar bij…. Als dat mag van de radiobazen.
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer