Over een paar weken is het zo ver: dan doe ik exact 30 jaar ochtendradio. Jaja. Dan vier ik dus al mijn derde decennium op de radio. Ik ben begonnen in de zomer van 1991 bij Radio 2 toen ik Michel Follet mocht vervangen tijdens de zomer. Ik was net 18 geworden.
Ik heb tussendoor ook wel eens andere blokken voor m’n rekening genomen. Af en toe. Maar ik heb dus vooral ochtendshows gedaan. Bij Radio 2, Radio Donna, Veronica (op TV), Q-Music, en nu al vijf jaar bij Joe. Er is geen radioblok dat ik liever presenteer dan de ochtend.
Ik heb dan ook een paar geheimen om het vol te kunnen houden. Ik ben gewoon vanzelf al een ochtendmens. Altijd geweest. Was ik als kind al. Dat is een voordeel. De afgelopen jaren let ik ook goed op wat ik eet en wandel ik veel. Dat helpt ook om goed te slapen en fris aan de dag te kunnen starten.
Maar wellicht de belangrijkste reden dat ik dit vroege ritme (met de wekker rond 4 uur) al zo lang vol kan houden, is het feit dat ik echt verslaafd ben aan de siësta. Voor mij is dat hèt geheim: ik doe, net als de Spanjaarden, vrijwel elke dag een middagdutje.
Ik doe het trouwens all the way: licht uit, kleren uit, gordijnen dicht, en ik duik mijn bed in. Voor hoe lang? Dat weet ik nooit. Ik slaap tot ik weer wakker word. Gemiddeld is dat een goed half uurtje. Soms ben ik na een kwartiertje al uitgerust. Soms heb ik anderhalf uur nodig. Tenzij ik een afspraak heb nadien, zet ik nooit een wekker.
Dat schijnt zeer gezond te zijn, zo even bijslapen overdag. Het geeft je geest en je lichaam even rust, je tankt even bij. Het geeft mij heel veel energie. En het helpt mij om dit ochtendritme al bijna 30 jaar vol te houden. En ik doe er graag nog twintig jaar bij…. Als dat mag van de radiobazen.
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer