Leve de olijfolie. Ik heb altijd de beste kwaliteit in huis en kook er ontzettend graag mee. Het is niet enkel lekker maar ook gezond want olijfolie is rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren, zoals oliezuur. En extra vierge olijfolie bevat ook antioxidanten, waaronder vitamine E en fenolen, die kunnen helpen bij het bestrijden van ontstekingen.
Maar wist je dat je olijfolie ook kunt gebruiken voor andere toepassingen buiten koken? Zeker wanneer je olijfolie net iets ouder is en niet honderd procent pittig meer smaakt kun je deze toepassingen wel nog overwegen.
Hopelijk heb je iets bijgeleerd met deze tips. Maar pas op: hoewel olijfolie voor deze doeleinden kan worden gebruikt, moet je wel weten dat het type olijfolie een verschil kan maken. Extra vierge olijfolie van hoge kwaliteit is over het algemeen de beste keuze voor niet-voedselgerelateerde toepassingen, omdat het geen toevoegingen bevat en rijk is aan antioxidanten. Ideaal dus.
Vandaag is het 14 juli, de nationale feestdag van Frankrijk. Een dag die in heel het land groots gevierd wordt met spectaculaire vuurwerken, en ook vanavond zal dat ongetwijfeld weer gebeuren … Lees meer
Wie me al langer volgt weet het natuurlijk wel: ik heb al bijna vijftien jaar een flat in het prachtige Barcelona, een stad waar mijn hart ligt, waar ik vrijwel al mijn vakanties doorbreng en waar ik telkens opnieuw inspiratie vind … Lees meer
Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer
Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer
Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer
Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer