Leve de olijfolie. Ik heb altijd de beste kwaliteit in huis en kook er ontzettend graag mee. Het is niet enkel lekker maar ook gezond want olijfolie is rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren, zoals oliezuur. En extra vierge olijfolie bevat ook antioxidanten, waaronder vitamine E en fenolen, die kunnen helpen bij het bestrijden van ontstekingen.
Maar wist je dat je olijfolie ook kunt gebruiken voor andere toepassingen buiten koken? Zeker wanneer je olijfolie net iets ouder is en niet honderd procent pittig meer smaakt kun je deze toepassingen wel nog overwegen.
Hopelijk heb je iets bijgeleerd met deze tips. Maar pas op: hoewel olijfolie voor deze doeleinden kan worden gebruikt, moet je wel weten dat het type olijfolie een verschil kan maken. Extra vierge olijfolie van hoge kwaliteit is over het algemeen de beste keuze voor niet-voedselgerelateerde toepassingen, omdat het geen toevoegingen bevat en rijk is aan antioxidanten. Ideaal dus.
Zoals jullie weten ben ik heel vaak in Barcelona. Ik heb er ook mijn reisgids Mijn Barcelona over geschreven, die nog steeds te koop is op www.mijnbarcelona … Lees meer
Ik geef het toe: af en toe een beetje stout zijn kan geen kwaad. Maar vandaag heb ik het niet over ondeugend gedrag, wel over het bier. Stout is een donkere biersoort met een volle, geroosterde smaak die doet denken aan koffie, cacao en pure chocolade … Lees meer
Ik krijg af en toe de vraag van een journalist: wat zou jij eten als het je laatste avondmaal zou zijn?Ik vind dat eigenlijk een bijzondere gedachte, want ik hoop zo ontzettend hard dat ik op een dag gewoon rustig mag vertrekken in mijn slaap … Lees meer
4 november is officieel “Candy Day”, of gewoon: snoepjesdag. Het idee is dat zoetigheden die dag eens goed gevierd mogen worden. Snoep bestaat al waanzinnig lang … Lees meer
Ik krijg er vaak opmerkingen over, soms plagerig, soms verbaasd. Mensen die op sociale media zien dat ik op vakantie in Barcelona al om zes uur in de gym sta te sporten, vragen me geregeld of ik niet helemaal gestoord ben … Lees meer
Vandaag las ik in de krant dat steeds meer warme bakkers vrouw zijn. En eerlijk, dat vond ik een heerlijk bericht. Een beetje onverwacht misschien, maar tegelijk ook heel logisch als je erover nadenkt … Lees meer
Vorige week ben ik weer eens langsgeweest bij Kris en Sabine, het lieve koppel dat al jaren de mooiste bloemenwinkel van Lochristi en omstreken uitbaat, Bloembinderij Naudts-Boone op het dorpsplein … Lees meer
Er was een tijd dat je op geen enkel terras kon zitten zonder dat iemand naast je een glas gin-tonic met een halve botanische tuin erin liet neerdalen … Lees meer