Dominique Persoone is een bijzondere man in de culinaire wereld. Hij heeft een opleiding als chef gekregen, maar zijn grote liefde is toch wel chocolade. Sinds 1992 heeft hij in het centrum van Brugge een prachtige chocoladewinkel: The Chocolate Line, waar hij traditionele maar vooral ook hele originele pralines en chocolade verkoopt.
Kwaliteit staat altijd voorop bij Dominique. Dat en originaliteit, durf, en een flinke portie rock-‘n-roll. Verder is Dominique bevriend met de grootste chefs in binnen- en buitenland en werkt hij ook vaak met hen samen, en kun je hem als gepassioneerd (hobby-)kok aan het werk zien op Njam. Tien vragen aan de beroemdste chocolatier van ons land.
Kunstenaar is wat hoog gegrepen, maar het klopt dat chocolade magie is, je mag het niet forceren. Het vereist bepaalde technieken om het onder de knie te hebben. Alle begin is moeilijk, het is zoals met de auto rijden.
Ik maakte ooit een praline met het liefdeshormoon, een stof die in je hersenen vrijkomt na een orgasme en die ook – in mindere mate – in chocolade zit. Toen ik de voedselveiligheid contacteerde, was het meteen: mag niet. Het was straf spul ook trouwens!
Campari, om persoonlijke redenen, ik hou er niet van door z’n extreme bitterheid en als puber heb ik er teveel van gedronken.
Alex Atala, manier waarop hij voor alles kijkt, ook de ingrediënten die hij gebruikt zijn gewoon top!
Eigenlijk niet, ik ben en blijf chocolatier. Ik heb hotelschool gevolgd. Ik denk dat het publiek het apprecieert als ik gewoon mezelf kan zijn, ook op tv.
Zurkelpatatjes met kotelet, dat maakte mijn moeder steeds op m’n verjaardag omdat ik dat graag eet.
Toscanini in Amsterdam, een top Italiaans restaurant.
Verse ingrediënten de tijd geven om slecht te worden, jammer om mooie producten te laten rotten.
Nog meer focus op basisingrediënten leggen. Meer respect voor de echte grondstoffen zoals wij met onze bean to bar (Een steeds groter wordende groep van artisanale chocolademakers creëren bijzonder aromatische chocolades vertrekkende van hoogwaardige cacao en met bijzonder veel oog voor detail tijdens het productieproces. Deze chocolademakers gaan voor kwaliteit boven kwantiteit.)
If you have a dream and everybody says you’re nuts, then GO for it!
Simon Stevinplein 19
Brugge
Paleis op de Meir – Meir 50
Antwerpen
Journalisten die zo in de eerste week van het jaar een halve pagina moeten vullen, terwijl het nieuws redelijk plat ligt, vragen er wel eens naar. Sommige tantes op nieuwjaarsfeesten ook … Lees meer
Kleine wijziging in onze oudejaars-plannen. Ik had al gezegd dat ik op oudjaar voor een keertje niet terugvlieg naar België om te DJ’n, maar lekker in Barcelona blijf … Lees meer
In plaats van over een kleine maand, begin januari, in een halve depressie te sukkelen omdat de weegschaal dan met een pittige boodschap komt, willen sommige mensen nu al met goede voornemens beginnen … Lees meer
Ik ben er zelf geen grote fan van, maar kijk, soms moet het eens kunnen: fastfood eten. Het is uiteraard niet zo gezond en je moet er dus vooral niet mee overdrijven … Lees meer
Het is zondag. Joepie! Dat wil zeggen: vandaag ga je naar de warme bakker om lekkere pistolets of sandwiches te halen. De vraag is natuurlijk altijd wel, als je wat teveel lekkers van de bakker hebt meegebracht: hoe hou je die vers … Lees meer
Vandaag is 12 september, dat is World Gym Day. Ik ben nu een kleine maand gezonder aan het leven, met goed resultaat. Ik ben zo’n kleine 7 kilo kwijt, de XL-hemden hangen weer verder weg in de kast omdat ik weer in de L kan, en ik voel me vooral beter … Lees meer
Ik was zes. Ik was een klein Svenneke. En ik mocht naar het eerste leerjaar in de basisschool in Knesselare. Dat ik me 45 jaar later die eerste schooldag nog herinneren kan heeft maar één reden: ik werd meteen gestraft voor baldadig gedrag op de speelplaats … Lees meer
Vandaag komt een droom uit. We gaan lunchen op een van de meest iconische plekken in de wereld. Bij Asador Etxebarri in Baskenland. Het verhaal van dit restaurant is zeer bijzonder … Lees meer