Geen verjaardagsfeestje zonder taart, er zijn trouwens veel heerlijke recepten voor taarten te vinden op Would Be Chef.
Maar waar komt die traditie van taart eten op een verjaardag vandaan ?
Er zijn bronnen te vinden die beweren dat taarten bakken voor verjaardagsvieringen al teruggaan tot bij de oude Grieken en de Romeinen. Maar experts denken dat de traditie van het eten van taart op een verjaardag eigenlijk begon in Duitsland, maar wel ook zeer lang geleden. Meer bepaald ergens in de 14e eeuw.
Ouders dachten dat hun kinderen op hun verjaardag kwetsbaar waren voor slechte invloeden van demonen en geesten, dus werd er een taart gebakken en werd die versierd met kaarsjes om het slechte buiten te houden. En men plaatste speciaal een extra kaarsje bovenop de leeftijd van het kind. Daarmee spraken de ouders hun wens uit dat hun kindje minstens 1 jaar extra zou mogen leven en niet ten prooi zou vallen aan kwalijke invloeden van geesten en demonen.
Nu is het gewoon lekker om een mooie verjaardagstaart te bestellen bij de bakker, of er zelf eentje uit de oven te toveren. En nu covid ook wat minder in ons leven is mogen we de kaarsjes ook weer gewoon uitblazen. Dat was jammer genoeg de voorbije jaren wel even anders.
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer
Ik was vorig jaar bij vrienden in het Zuiden van Frankrijk en ik zou bij hen koken met de ingrediënten die ze in huis hadden. De frigo zat vol met lekkers: onder andere een prachtige lamsbout … Lees meer