Waarom eten we taart op verjaardagen?
Nieuws

Waarom eten we taart op verjaardagen?

Geen verjaardagsfeestje zonder taart, er zijn trouwens veel heerlijke recepten voor taarten te vinden op Would Be Chef.
Maar waar komt die traditie van taart eten op een verjaardag vandaan ?

Er zijn bronnen te vinden die beweren dat taarten bakken voor verjaardagsvieringen al teruggaan tot bij de oude Grieken en de Romeinen. Maar experts denken dat de traditie van het eten van taart op een verjaardag eigenlijk begon in Duitsland, maar wel ook zeer lang geleden. Meer bepaald ergens in de 14e eeuw.

Ouders dachten dat hun kinderen op hun verjaardag kwetsbaar waren voor slechte invloeden van demonen en geesten, dus werd er een taart gebakken en werd die versierd met kaarsjes om het slechte buiten te houden. En men plaatste speciaal een extra kaarsje bovenop de leeftijd van het kind. Daarmee spraken de ouders hun wens uit dat hun kindje minstens 1 jaar extra zou mogen leven en niet ten prooi zou vallen aan kwalijke invloeden van geesten en demonen.

Nu is het gewoon lekker om een mooie verjaardagstaart te bestellen bij de bakker, of er zelf eentje uit de oven te toveren. En nu covid ook wat minder in ons leven is mogen we de kaarsjes ook weer gewoon uitblazen. Dat was jammer genoeg de voorbije jaren wel even anders.

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer