Waarom eten we taart op verjaardagen?
Nieuws

Waarom eten we taart op verjaardagen?

Geen verjaardagsfeestje zonder taart, er zijn trouwens veel heerlijke recepten voor taarten te vinden op Would Be Chef.
Maar waar komt die traditie van taart eten op een verjaardag vandaan ?

Er zijn bronnen te vinden die beweren dat taarten bakken voor verjaardagsvieringen al teruggaan tot bij de oude Grieken en de Romeinen. Maar experts denken dat de traditie van het eten van taart op een verjaardag eigenlijk begon in Duitsland, maar wel ook zeer lang geleden. Meer bepaald ergens in de 14e eeuw.

Ouders dachten dat hun kinderen op hun verjaardag kwetsbaar waren voor slechte invloeden van demonen en geesten, dus werd er een taart gebakken en werd die versierd met kaarsjes om het slechte buiten te houden. En men plaatste speciaal een extra kaarsje bovenop de leeftijd van het kind. Daarmee spraken de ouders hun wens uit dat hun kindje minstens 1 jaar extra zou mogen leven en niet ten prooi zou vallen aan kwalijke invloeden van geesten en demonen.

Nu is het gewoon lekker om een mooie verjaardagstaart te bestellen bij de bakker, of er zelf eentje uit de oven te toveren. En nu covid ook wat minder in ons leven is mogen we de kaarsjes ook weer gewoon uitblazen. Dat was jammer genoeg de voorbije jaren wel even anders.

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer