Waarom het dieet van Anke zo succesvol is… en voor iedereen kan werken

Ik geloofde er eerst niet echt in, toegegeven. Mijn fijne ochtendcollega Anke kondigde 3 weken geleden aan dat ze dringend wat kilo’s af wou vallen. Omdat ze sowieso weet dat ze in de kerstvakantie aan de kroketten moet, wou ze deze maand graag nog wat zwangerschapskilo’s kwijtspelen. Sindsdien staat ze elke dag twintig over acht op de weegschaal.

Maar het wondere is: het lukt haar ook nog. Dik twee kilo is ze nu al kwijt op twee weken. En de reden is eigenlijk simpel: Anke is eigenlijk bezig met het FTH-dieet. Het “Fret den helft-dieet”. Ze heeft gewoon haar eetgewoonten een beetje bijgestuurd (ze eet wat meer groenten en fruit) maar ze snoept ook nog wel. Het is sterker dan zichzelf. Maar ze eet wel veel minder.

Anke eet min of meer de helft van wat ze normaal at op een dag. En dat loont. De kilo’s smelten daardoor. En dat is schitterend nieuws. Eén kanttekening; op lange termijn is een gezondere eetstijl, en meer sporten, veel slimmer dan gewoon de helft eten van wat ze vroeger at. Hopelijk komt ze daar ook toe!