Ik geloofde er eerst niet echt in, toegegeven. Mijn fijne ochtendcollega Anke kondigde 3 weken geleden aan dat ze dringend wat kilo’s af wou vallen. Omdat ze sowieso weet dat ze in de kerstvakantie aan de kroketten moet, wou ze deze maand graag nog wat zwangerschapskilo’s kwijtspelen. Sindsdien staat ze elke dag twintig over acht op de weegschaal.
Maar het wondere is: het lukt haar ook nog. Dik twee kilo is ze nu al kwijt op twee weken. En de reden is eigenlijk simpel: Anke is eigenlijk bezig met het FTH-dieet. Het “Fret den helft-dieet”. Ze heeft gewoon haar eetgewoonten een beetje bijgestuurd (ze eet wat meer groenten en fruit) maar ze snoept ook nog wel. Het is sterker dan zichzelf. Maar ze eet wel veel minder.
Anke eet min of meer de helft van wat ze normaal at op een dag. En dat loont. De kilo’s smelten daardoor. En dat is schitterend nieuws. Eén kanttekening; op lange termijn is een gezondere eetstijl, en meer sporten, veel slimmer dan gewoon de helft eten van wat ze vroeger at. Hopelijk komt ze daar ook toe!
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer