Gisteren gingen we voor mijn verjaardag lunchen in Hertog Jan in Antwerpen. Ik was vroeger verschillende keren in Brugge gaan eten bij Gert en Joachim, maar het was mijn allereerste keer op de nieuwe locatie in Antwerpen. Ik kan je nu al zeggen: ik heb er ontzettend van genoten. Het was een lunch uit de duizend. Wat is Gert De Mangeleer toch een wereldchef.
Wel opvallend: ik heb bijna geen foto’s gepost op mijn sociale media. En daar is ook een reden voor. Het mag niet. Nu ja, het mag niet is misschien een tikje overdreven. Maar op de menukaart staat wel een social media policy. Slim opgesteld, met de juiste, vriendelijke woorden. Maar er wordt wel uitgelegd dat het menu voor zoveel mogelijk mensen een verrassing zou moeten zijn, en dat ze daarom vriendelijk vragen om geen volledige gerechten te fotograferen, maar enkel details. En om die niet teveel te delen op sociale media. Dat heb ik dan ook maar gedaan.
Opvallende nevenwerking is dat je daardoor ook meer met het eten en met je partner bezig bent. En minder met sociale media. En dat je bepaalde ontdekkingen doet. Zo komt er op een bepaald moment een grote verrassing die ik niet ga verklappen. Er waren nochtans verschillende vrienden van ons al gaan eten in Hertog Jan, en die hadden dezelfde verrassing ook meegemaakt, maar ze hadden ze ons ook niet verklapt. En dat vonden we gisteren wel fijn: we ontdekten gewoon vanalles waar we nog niks over gehoord hadden.
Wat ik wel kan zeggen, maar zonder veel foto’s dus, het menu was uitgebreid en indrukwekkend. Gert staat zelf te koken, met één sous-chef. Het interieur is indrukwekkend. Het bedienend personeel fantastisch. En de twee sterren die heel snel gekomen zijn, zijn meer dan 100 procent verdiend. Wat een ervaring. Nog exclusiever dan vroeger in Brugge. Ja, Hertog Jan is weer absolute wereldtop.
Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer
Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer
Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer
Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer
19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer
Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer
Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer
Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer