Waarom ik geen foto's van Hertog Jan mocht posten
Nieuws

Waarom ik geen foto’s van Hertog Jan mocht posten

Gisteren gingen we voor mijn verjaardag lunchen in Hertog Jan in Antwerpen. Ik was vroeger verschillende keren in Brugge gaan eten bij Gert en Joachim, maar het was mijn allereerste keer op de nieuwe locatie in Antwerpen. Ik kan je nu al zeggen: ik heb er ontzettend van genoten. Het was een lunch uit de duizend. Wat is Gert De Mangeleer toch een wereldchef.

Wel opvallend: ik heb bijna geen foto’s gepost op mijn sociale media. En daar is ook een reden voor. Het mag niet. Nu ja, het mag niet is misschien een tikje overdreven. Maar op de menukaart staat wel een social media policy. Slim opgesteld, met de juiste, vriendelijke woorden. Maar er wordt wel uitgelegd dat het menu voor zoveel mogelijk mensen een verrassing zou moeten zijn, en dat ze daarom vriendelijk vragen om geen volledige gerechten te fotograferen, maar enkel details. En om die niet teveel te delen op sociale media. Dat heb ik dan ook maar gedaan.

Opvallende nevenwerking is dat je daardoor ook meer met het eten en met je partner bezig bent. En minder met sociale media. En dat je bepaalde ontdekkingen doet. Zo komt er op een bepaald moment een grote verrassing die ik niet ga verklappen. Er waren nochtans verschillende vrienden van ons al gaan eten in Hertog Jan, en die hadden dezelfde verrassing ook meegemaakt, maar ze hadden ze ons ook niet verklapt. En dat vonden we gisteren wel fijn: we ontdekten gewoon vanalles waar we nog niks over gehoord hadden.

Wat ik wel kan zeggen, maar zonder veel foto’s dus, het menu was uitgebreid en indrukwekkend. Gert staat zelf te koken, met één sous-chef. Het interieur is indrukwekkend. Het bedienend personeel fantastisch. En de twee sterren die heel snel gekomen zijn, zijn meer dan 100 procent verdiend. Wat een ervaring. Nog exclusiever dan vroeger in Brugge. Ja, Hertog Jan is weer absolute wereldtop.

Gerelateerde nieuwsberichten

Dit zijn de allerbeste taarten!

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer